تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات گفت: قطعی اینترنت در روزهای اخیر به دلیل بروز مشکل فنی در زیرساخت کشور بود، به طوری که به مدت ۳۰ دقیقه نزدیک به ۲۵ درصد از ظرفیت کشور دچار مشکل شد و در این زمینه وقوع حمله سایبری تکذیب می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عیسی زارع‌پور» امروز (دوشنبه) در حاشیه دهمین همایش سالیانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت درباره قطعی اینترنت در روزهای اخیر افزود: حادثه امر طبیعی است و قطعی اینترنت به دلیل مشکل فنی در زیرساخت کشور رخ داد، به‌طوری که به مدت ۳۰ دقیقه نزدیک به ۲۵ درصد از ظرفیت کشور دچار مشکل شد، اما بلافاصله مشکل برطرف شد.

وی با تکذیب وقوع حمله سایبری، تصریح‌کرد: به همکاران تاکید هم مردم که دیگر شاهد اتفاقات از این دست نباشیم.

وزیر ارتباطات گفت: در وزارت ارتباطات تلاش می کنیم که زیرساخت‌های پرسرعت، با کیفیت و پایدار برای مردم فراهم کنیم؛ در همین پیوند هفته گذشته در شهر ساوه پروژه فیبر نوری افتتاح شد که ۷۰ تا ۸۰ برابر سرعت فعلی اینترنت است.

زارع‌پور بیان‌داشت: یکی از اولویت‌های ما در دولت سیزدهم برای توسعه عدالت ارتباطی این است که زیرساخت‌های ارتباطی را تا دورترین مناطق فراهم کنیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه‌ داد: در گذشته ۸۰ درصد روستاها به اینترنت متصل بود و ۲۰ درصد باقی مانده روستاهای صعب العبور بود. در ۲ سال گذشته بیش از پنج‌هزار و ۵۰۰ روستای جدید تحت پوشش قرار گرفت و تلاش می کنیم تا پایان سال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شوند.

وی درباره اتصال دستگاه‌ها به پنجره واحد دولت، گفت: بر اساس قانون بودجه، دستگاه‌ها باید خدمات خود را به صورت الکترونیک ارائه و تا پایان سال ۲۰ درصد خدمات خود را به صورت هوشمند انجام دهند.

زارع‌پور گفت: تاکنون به‌طور میانگین ۵۵ درصد خدمات به صورت الکترونیک است، هرچند تا پایان آبان این رقم به ۱۰۰ درصد نمی رسد، اما از دستگاه‌ها می‌خواهیم هرچه سریعتر این تکلیف قانونی را انجام دهند.

وزیر ارتباطات در خصوص الکترونیکی شدن بیمه‌های تکمیلی گفت: قرار بود ظرف مدت دو ماه بیمه‌های تکمیلی الکترونیکی شود که بخشی از سپری شده است و امیدواریم تا دی ماه این امکان فراهم شود و شرایط برای مردم تسهیل شود.

زارع‌پور در خصوص لایحه حریم خصوصی و ارسال آن به مجلس گفت: در برنامه هفتم توسعه یک بند در خصوص حریم خصوصی وجود دارد و تصویب شد و ملاحظاتی شورای عالی فضای مجازی داشت که در حال اعمال آن هستیم و ظرف مدت یکی دو ماه آینده به مجلس ارایه می‌شود.

وی درباره تبدیل اینترنت «مگا بیت بر ثانیه» به «گیگا بیت بر ثانیه» توضیح داد: برای تغییر این پارادایم پروژه فیبرنوری کسب و کارها را شروع کردیم که دشوار و زمانبر است. این طرح عملیات عمرانی و اجرایی دارد که از یک سال و نیم گذشته شروع کردیم.

زارع‌پور گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه تعیین تکلیف شد که تمام ساختمان‌ها در شهر متصل شوند و در دولت سیزدهم هدف‌گذاری ما این است که تا پایان فعالیت دولت تمام خانوارهای شهری تخت پوشش قرار گیرند و هم اکنون برای ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار در ۱۰۰ شهر این امکان فراهم شده است.

وی افزود: سرعت اینترنت هم اکنون یک گیگا بیت بر ثانیه است و در همین بستر فیبر نوری می‌توان سرعت ۱۰ گیگا بیت بر ثانیه با تغییر دستگاه‌ها ارایه کرد.