گرگان - ایرنا - مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: براساس آمارهای ثبت شده، میزان ولادت این استان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۵ درصد رشد دارد.

حمیدرضا مطیع روز دوشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان اظهار کرد: از اول فروردین تا پایان مهر پارسال ۱۶ هزار و ۸۵۷ نفر در استان متولد شده بودند که این آمار در همین مدت سال جاری به ۱۷ هزار و ۷۸۰ نفر رسیده است.

وی با بیان این که میانگین تولد در کشور ۶ دهم درصد کاهش دارد، بیان کرد: بیشترین میزان تولد در سال جاری برای گلستان در شهرستان مراوه‌تپه با ۲۱.۳ درصد افزایش و کمترین آن در شهرستان بندرگز با ۱۱.۷ درصد کاهش ثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش وفات، میانگین کشوری چهار دهم درصد افزایش دارد که در استان از پنج هزار و ۵۴۲ فوتی سال گذشته با ۲.۵ درصد افزایش به پنج هزار و ۶۷۸ نفر رسیدیم.

مطیع یادآور شد: البته میانگین جهانی وفات پنج در هزار (پنج نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت) است و در استان حدود همین میانگین هستیم.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: میزان ازدواج از ابتدای سال تا پایان مهر ماه با هشت هزار و ۸۸۳ هزار مورد بود که این میزان نسبت به سال گذشته که ۹ هزار و ۶۶ مورد بود، ۲ درصد کمتر شده است.

وی با اشاره به کاهش یک دهم درصدی میزان ازدواج در کشور، ادامه داد: شهرستان گالیکش با ۲۳.۳ درصد افزایش، بیشترین میزان ازدواج را در این مقیاس آماری داشته است.

وی افزود: همچنین میانگین طلاق در کشور ۱۰.۴ درصد رشد داشته که این میزان از ۲ هزار و ۵۴۲ مورد سال گذشته با افزایش ۱۳.۷ درصدی به ۲ هزار و ۸۹۱ مورد در سال جدید رسید.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: در این استان «ایجاد گنجینه مفاخر» و «شناسنامه شهدا» اجرایی شده که هر ۲ طرح برای اولین بار در کشور انجام شد.

مطیع یادآور شد: اجرای طرح شناسنامه شهدا مورد تاکید استاندار قرار گرفته و بنا داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ برای چهار هزار شهید استان شناسنامه ویژه صادر کنیم.

وی بیان کرد: امسال هدفگذاری ۵۰۰ شهید انجام شده که تاکنون برای ۱۰۰ نفر شناسنامه صادر کردیم و با توجه به در پیش بودن هفته بسیج و روز پنج آذر، برای ۱۳ شهید این روز گرگان، نیاز شناسنامه را صادر و تحویل خانواده‌های آنان خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: در اجرای طرح ایجاد گنجینه مفاخر علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ورزشی، فقر شناساندن این چهره‌ها در استان احساس می‌شد که از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار سند موجود در استان که از سال ۱۳۰۵ تاکنون داریم، هزار و ۶۰۰ چهره را شناسایی کردیم.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: با فعال شدن انجمن مفاخر استان، تعداد افراد شناسایی شده، مورد احصا و بررسی قرار خواهند گرفت و پس از جمع‌بندی نهایی کار صدور موارد مربوطه به گنجینه را آغاز خواهیم کرد.

مطیع با اشاره به پروژه ملی سببی - نسبی افراد اضافه کرد: در این پروژه اسناد همه اعضای خانواده و جدهای ماقبل در قالب شجره نامه به یکدیگر متصل خواهند شد .

وی بیان کرد: این پروژه سه ساله بوده و سال بعد به پایان خواهد رسید و گلستان با انجام ۵۵ درصد کارهای مربوطه، جزو سه استان برتر است.

وی اضافه کرد: در بخش کارت هوشمند ملی، یک میلیون و ۴۹۱ هزار نفر واجد شرایط داریم که درخواست‌های بیش از ۹۹.۴ درصد واجدین شرایط معادل یک میلیون و ۴۸۳ هزار نفر ثبت شده است.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: از مجموع درخواستی‌ها برای یک میلیون و ۳۸۴ هزار و ۶۷۷ نفر کارت صادر شده که این تعداد برای درخواست‌های اولیه و بدون محاسبه المثنی بوده و یک میلیون و ۳۷۶ هرار و ۵۱ نفر معادل ۹۲.۹۲ درصد هم کارت‌های خود را دریافت کردند.

مطیع یکی از دغدغه‌های اصلی ثبت‌نام را چه در کشور و چه در استان، چالش تغییر نشانی‌ها دانست و گفت: براساس قانون هر فردی که بخواهد از یک کدپستی به کدپستی دیگر نقل مکان کند، طی مدت ۲۰ روز باید از طریق سامانه سهیم یا آدرس اینترنتی WWW.NCR.IR نسبت به اعلام تغییر محل سکونت خود اقدام کند.

وی یادآور شد: لازمه ارایه انواع خدمت به شهروندان، نیازمند تطابق داشتن آدرس و کدملی است و اگر این آمار بروز نشود، نمی‌توانیم حداقل آمارهای مهاجرت داخلی را داشته باشیم تا برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای و نقطه‌ای را اهم انجام دهیم.

وی با بیان این که بروزرسانی تغییر محل زندگی نیازمند یک کار فرهنگی مانند دریافت کارت هوشمند ملی است، بیان کرد: براساس آمارهای موجود ماهانه حدود هزار و ۷۰۰ مورد تغییر مکان زندگی در سامانه مورد نظر ثبت می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: در استان ۲ هزارا و ۶۰۰ ثبت‌یار در بخش‌های مختلف مانند دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، خانه بهداشت، مراکز بهداشت و درمان، شوراها، سربازخانه، زندان و غیره داریم که تلاش آنها سبب شده در بخش ولادت و فوت که به ترتیب برای ثبت ۱۵ و ۱۰ روز زمان موجود است با ثبت رکورد ۹۹.۹ درصد، استان ممتاز باشیم.