به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن ناهیدی روز سه شنبه در نشست ستاد بحران خراسان شمالی اظهار کرد: سال گذشته در زمان بحران قطعی گاز، اقدامات خوب و مناسبی انجام شد و امسال هم مدیران باید تلاش کنند تا در فصل سرما با کمترین مشکل در تامین انرژی روبه رو شوند.
وی افزود: توزیع نفت سفید در مناطق مختلف در زمان بحران و قطعی و محدودیت مصرف گاز باید مورد توجه باشد، توزیع به هنگام این فرآورده سبب ایجاد آرامش روانی در جامعه خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه صنایع استان هم باید نسبت به ذخیره سازی سوخت دوم اقدم کنند گفت: اقدامات در این باره در حال انجام است، با توجه به اینکه این استان به خط انتقال سوخت متصل نیست، ذخیره سازی سوخت مایع برای مصرف در زمان قطعی گاز، باید مورد توجه باشد.
وی افزود: دوگانه سوز شدن ۲۰ درصد از نانوایی ها، تجهیز مرغداری ها و گلخانه داران به سیستم های گرمایشی و تامین سوخت جایگزین گاز از دیگر مواردی است که باید برای مدیریت بحران در فصل سرما و در زمان قطعی احتمالی گاز مدنظر قرار گیرد.
ناهیدی افزود: سال گذشته برای مدیریت بحران در زمان قطعی احتمالی گاز منازل، مساجد مختلف برای اسکان اضطراری تجهیز شد همچنین جمعیت هلال احمر استا نسبت به آماده سازی سالن های ورزشی برای اسکان اضطراری اقدام کرد، این برنامه ها امسال هم باید در دستور کار باشد تا در زمان بحران، غافلگیر نشویم.
ادارات به سوخت دوم گرمایشی تجهیز شوند
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه نگاه خوبی در پدافند غیر عامل شکل گرفته است گفت: مشکل ناترازی برق در تابستان گذشته با همراهی مردم و مسوولان بدون مشکل گذشت در زمستان و فصل سرمای پیش رو هم مشکل ناترازی گاز، جدی است و باید تدابیر لازم در این باره اندیشه شود.
طاهر رستمی اظهار کرد: بر اساس پیش بینی هواشناسی، اواخر دی و اوایل بهمن ماه با سرما و افت دمای هوا روبه رو هستیم، از این رو باید اقدامات لازم برای مدیریت شرایط بحران در زمان قطع احتمالی گاز انجام شود.
وی افزود: درخواست ما این است که دست کم ۲۰ درصد از نانوایی های استان دوگانه سوز شوند تا در زمان قطع گاز، تامین نان مورد نیاز مردم با مشکل مواجه نشود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی هم باید برای دوگانه سوز کردن سوخت در ادارات اقدام کنند، همچنین مصرف برق و گاز در ادارات باید مدیریت شود.
وی گفت: گلخانه داران و مرغداران هم برای فعالیت در فصل سرما باید تدابیر لازم را برای تامین سوخت جایگزین گاز داشته باشند.
رستمی افزود: ادارات باید برای مدیریت مصرف برق، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را مد نظر قرار دهند همچنین نصب و راه اندازی مولد برق اضطراری باید در ادارات مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، جریان گاز صنایع خراسان شمالی حدود ۵۰ روز در زمستان سال گذشته به دلیل برودت هوا و تامین سوخت بخش خانگی قطع شد.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی بجنورد، آلومینای ایران، کارخانجات ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که سوخت آنها گاز طبیعی است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.