تهران بزرگ - ایرنا - معاون استاندار و فرماندار تهران گفت: ۵۰۰ دستگاه مخزن آب اضطراری در ۳۷۴ محله شهر تهران در حال احداث است که می‌تواند قسمتی از نیاز شهروندان در مواقع بحران آب را برطرف کند.

به گزارش ایرنا از شرکت آبفای تهران، احمد قیومی روز دوشنبه در جریان بازدید از زیرساخت‌های مدیریت بحران شهر تهران، از مخزن آبرسانی اضطراری و شیر قطع اتوماتیک بوستان اقاقیا واقع در بلوار ابوذر نیز بازدید کرد.

وی افزود: احداث تصفیه‌خانه در سطح شهر پایداری را برای فضای سبز تهران به‌ همراه دارد و با توجه به تنش آبی در حوضه‌های آبریز شهر حتی در مواقع بحران، این کار یک اقدام راهبردی، ضروری و استراتژیک است که باید بدان توجه شود.

فرماندار تهران در بازدید از سایت تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران نیز اظهار کرد: این تصفیه‌خانه یکی از برترین تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در دنیاست که به لحاظ تکنولوژی بکارگرفته شده، میزان پساب و تولید انرژی برق فوق‌العاده است.

فرماندار تهران تاکید کرد: وجود مجموعه‌های همچون تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب با چنین سیستم منظم و دقیقی ارزشمند و مناسب است اما انتقال پساب به داخل شهر دارای اشکال بوده و پیشنهاد منطقی برای آن، احداث تصفیه‌خانه‌هایی با مقیاس کوچک‌تر است.

قیومی یادآور شد: فضاهای سبز شهری مانند پارک جنگلی سرخه‌حصار، چیتگر، یاس نبی و بوستان ولایت مکان‌هایی هستند که نیازمند منابع پایدار آب هستند و نبودن آب آن‌ها را با چالش روبه رو کرده و از بین می‌روند.

به گفته وی، باید فاضلاب شهری همان مناطق به پساب قابل اطمینان تبدیل شده و برای فضای سبز همان منطقه استفاده شود و آب مورد نیاز مراکز صنعتی و کشاورزی اطراف شهر تهران با پساب مجموعه‌های ویژه‌ای چون تصفیه‌خانه جنوب تهران تامین شود.

فرماندار تهران در این بازدید بر موثر بودن نصب این مخازن در مواقع بحران جهت تامین قسمتی از نیاز شهروندان به آب شرب تاکید و کلانشهر تهران را جزو پنج شهر دنیا که مجهز به مخزن آب اضطراری است دانست و از تلاش‌ها و سرعت عمل آبفا در این زمینه تشکر کرد.

نصب شیر قطع کن اتوماتیک مخازن آب تهران

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه چهار شهر تهران نیز در حاشیه این بازدید در تشریح عملکرد شیر قطع اتوماتیک مخازن آب گفت: این شیرها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی ساخته شده و با کمترین انرژی باز و بسته می‌شود و در زمان زلزله سریعا قطع می‌شود.

محمدتقی حسین زاده از دستاوردهای مهم این طرح پژوهشی و مهندسی به کاهش چشمگیر هزینه ها و صرفه جویی بالای ارزی و ریالی، بومی سازی فن آوری های نوین و صنایع استراتژیک جهت آمادگی برای مقابله با بحران و اولین سیستم هوشمند مکانیکال به منظور واکنش سریع در شرایط بحران (هر عاملی که منجر به شکستگی خطوط اصلی شود) اشاره کرد.

وی با مهم برشمردن نصب این مخازن و افزایش تاب‌آوری شهرها گفت: طرح آب‌رسانی اضطراری شهر تهران با هدف افزایش تاب آوری پایتخت در زمان بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی در پایتخت اجرا شده است و تدبیر این است که برای سه روز اول تا زمان رسیدن تیم‌های امدادی در نظر گرفته شود.