به گزارش ایرنا، سیدمهدی مهیایی دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین اظهار کرد: یکی از پروژههای این بسته ایجاد شرایط گردشگری تفریحی در جزیره آشوراده است که مجوزهای لازم را اخذ کردیم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از این پروژهها مربوط به تلهکابین علیآبادکتول است در سفر رییس جمهور شاهد انعقاد قرارداد با پیمانکار خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: پروژه تلهکابین گرگان منتظر تاییده نهایی سازمان حفاظت محیط زیست بوده و پیمانکار آن هم مشخص شده است.
معاون استاندار گلستان گفت: ایجاد مجتمع گردشگری در سد کبودوال از دیگر پروژههای در نظر گرفته شده در این بسته مورد نظر است.
مهیایی ادامه داد: لایروبی خلیج گرگان به طور ۱۰۰ درصد به اتمام رسیده و در سفر دوم به دنبال اعتبارات کامل برای این پروژه در کانال چاپقلی و پمپاژ آب به خلیج گرگان هستیم.
وی افزود: این استان جزو ۱۰ استان آخر از نظر شاخص توسعهای، اما جزو استانهای برتر در بخش ظرفیتها هست.
معاون استاندار گلستان با بیان اینکه گردشگری یکی از ظرفیتهای موجود در این استان است گفت: سرانه مردم استان نصف میانگین کشوری است.
مهیایی اظهار کرد: برای بهبود این وضعیت استاندار سه دستور کار اساسی در راس برنامه قرار داده که ابتدای آن برنامهریزی و نقشه راه داشتن بوده و برای این مهم و چشمانداز ۳۱ سند بخشی تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه استان این دولت اعتبارات را نسبت به دولت گذشته با رساندن به ۱۶۰ هزار میلیارد ریال چهار برابر کرده است.
معاون استاندار گلستان گفت: توجه به پروژههای اقتصادی نیز مورد تاکید استاندار است که یکی از آنها سرمایهگذاری در پتروشیمی با ۳۰۰ هزار میلیارد ریال، نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول با ۲۰۰ هزار میلیارد ریال است.
توجه به ظرفیتهای موجود گردشگری گلستان در اولویت کارها قرار دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: توجه به ظرفیتهای موجود گردشگری این استان در اولویت کارها و برنامههای این مجموعه قرار دارد.
محمدجواد ساوری دوشنبه شب در آیین افتتاحیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین اظهار کرد: اگر به این ظرفیت با حضور سرمایهگذاران توجه شود، نیازی به ایجاد زیرساختهای جدید گردشگری در این استان نیست.
وی بیان کرد: دیوار دفاعی گرگان از فاخرترین و شاخصترین ظرفیتهای استان است که در تلاش برای احیا و بازسازی آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: توجه به برج تاریخی گنبدکاووس نیز از دیگر برنامههای اولویتدار ما است که در گذشته این اثر تاریخی مورد غفلت قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان گفت: حل مشکل سرمایهگذاری در جزیره آشوراده در کمتر از ۶ ماه ما را امیدوار کرده که به زودی شاهد برپایی این چنین جشنوارههایی در این جزیره باشیم.
ساوری با اشاره به این که گلستان سرزمین کنسرتها نام گرفته، برای قرار دادن آن در سبد خانوارها، در کنار بخش هنری جشنواره هر شب شاهد اجرای یک گروه کنسرت پاپ (محسن میرزازاده، امیر تاجیک، مجید اخشابی و مهدی یغمایی) خواهیم بود. این اقدامات برای آن است تا حال دل مردم خوب شود.
این جشنواره که تا سوم آذر ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گلستان قرار دارد شامل بخشهای زیر است:
۲۷ گروه سیاه چادر از ۱۵ استان کشور (خراسانهای رضوی، جنوبی و شمالی، گلستان، چهار محال و بختیاری، سمنان، کهکیلویه و بویراحمد، فارس، کرمانشاه، زنجان، خوزستان، آذربایجان غربی، اصفهان، لرستان، اردبیل و سیستان و بلوچستان)
۲۵ گروه هنری از ۱۵ استان کشور در غالب اجرای موسیقی آیینهای سنتی (گلستان، مرکزی، مازندران، سیستان و بلوچستان، خراسانهای شمالی و جنوبی، چهار محال و بختیاری،گیلان، لرستان، خوزستان، بوشهر، کردستان، سمنان، آذربایجانهای شرقی و غربی)
شرکت ۸ مزرعه گردشگری
نمایشگاه صنایع دستی با شرکت هنرمندان ۳۱ استان و غرفههای صنایع دستی خارجی افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان و تعداد ۳۵۰ هنرمند
در بخش علمی و پژوهشی شرکت غرفه سازههای سنتی طرح نوین و نوآورانه دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نموده است.
در بخش روستایی هشت بخش (مرکزی گرگان، بهاران، بندرگز، علی آباد کتول، آق قلا، گالیکش، رامیان، بندرترکمن)دبه مساحت سه هزار متر مربع شرکت نمودند.
بخش غذاهای سنتی: ۲۰ غرفه برای بخش خوراک در نظر گرفته شده در مجموعه سیاه چادرها ارائه می گردد
نمایشگاه سوغات استانها: شامل۷۷ غرفه از سراسر کشور
چهار خواننده برتر ملی در هر یک از روزها اجرای برنامه خواهند داشت.
یک استیج مجزا در محوطه روستایی عشایری به اجرای برنامه های هنری خواهد پرداخت.
سه نشست پژوهشی با محوریت جزیره آشوراده و دیوار گرگان و بافت تاریخی گرگان در این جشنواره برگزار خواهد شد.
از سفرای کشورهای همسایه نیز در این جشنواره دعوت شده است.