تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۳

تهران- ایرنا- اکران «سلفی با رستم» از هشتم آذرماه،برگزیده شدن «شهرک» در «ویتره» فرانسه، راه یافتن «مرزها نمی‌میرند» به اسلوونی، «گیج گاه» به رم، دیپلم افتخار «لوپتو» از اسپانیا و ساخت مستند «موزه هنرهای معاصر تهران» از خبرهای سینمایی امروز هستند.

به گزارش ایرنا، فیلم سینمایی «سلفی با رستم» نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردانی حسین قناعت از چهارشنبه- هشتم آذرماه توسط شرکت رسانه فیلمسازان مولود به سرگروهی پردیس سینمایی هویزه مشهد در سینماهای سراسر کشور اکران می‌شود.

قناعت پیش از این سابقه ساخت آثار پرفروشی در سینمای کودک همچون «دزدو پری»، «تپلی و من»، «قهرمانان کوچک» و... و سریال پرمخاطب «دیو و ماه‌پیشونی» در شبکه نمایش خانگی را دارد.

در آستانه اکران عمومی از پوستر فیلم «سلفی با رستم» با طراحی لیلا شریف رونمایی شد.

در خلاصه داستان «سلفی با رستم» آمده است: «هلیای ۱۰ ساله بدون آنکه از رازهای پدرش آگاه باشد، زندگی به ظاهر آرامی دارد اما هنگامی که رازها برملا می‌شوند، زندگی‌اش را دگرگون می‌کنند.»

امیرحسین صدیق، شقایق فراهانی، بازیگران کودک هلیا آهنگری، راستین عزیزپور و آناهیتا همتی، زهرا جهرمی، محمدرضا هدایتی، مرتضی زارع، رامین ناصرنصیر، عباس محبوب، امین چنارانی با هنرمندی میرطاهر مظلومی و علی استادی بازیگران این فیلم هستند.

عوامل فیلم سینمایی «سلفی با رستم» عبارتند از: مجری طرح و سرمایه گذار: میثم آهنگری، مدیر تولید: فریبا خلیلی، مدیر فیلمبرداری: افشین علیزاده، تدوین: پریسا پروین نیا، آهنگساز: محمد مهدی گورنگی (ک. ا. س. ا)، صداگذاری و میکس: محمود موسوی نژاد، مدیر صدابرداری: فرهاد تبریزی، طراح گریم: جنان صدفی، طراح صحنه و لباس: کیوان ذوالفقاری، جلوه‌های ویژه بصری: صالح کشور دوست و ردا مرادی، طراح تیتراژ: سید مهدی سعیدی، دستیار اول کارگردان: جواد صالحی، مدیر برنامه ریزی: زهرا جهرمی، برنامه ریز: حمید رضا ازوجی، منشی صحنه: هدیه نصیری، عکاس: پیام باورصاد احمد پور، مدیران تدارکات: اصغر بازگشا و فرهاد هواخواه، مشاور رسانه‌ای: مریم قربانی‌نیا.

«شهرک» بهترین فیلم فستیوال «ویتره» فرانسه شد

فیلم سینمایی «شهرک» به تهیه‌کنندگی علی سرتیپی و نویسندگی و کارگردانی علی حضرتی در دومین حضور بین‌المللی خود توانست جایزه بهترین فیلم فستیوال فیلم‌های ایرانی «ویتره» در کشور فرانسه را از آن خود کرد.

این فیلم در رقابت با فیلم‌های «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت، «مامان» به کارگردانی آرش انیسی، «برندگان» به کارگردانی حسن ناظر و «خورشید آن ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری توانست جایزه بهترین فیلم را دریافت کند.

همچنین فیلم «برندگان» جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاچیان و فیلم سینمایی «مامان» جایزه ویژه داوران جشنواره «ویتره» را از آن خود کردند.

فستیوال «ویتره» به ابتکار «مرکز ایران و فرانسه» به عنوان یک سازمان مردم نهاد فرانسوی با همکاری انجمن فرهنگی «گارو مدیا» و شهرداری ویتره در حمایت معنوی وزارت فرهنگ فرانسه، استان بروتاین و خانه فرهنگ‌های جهان برگزار شده است.

نکته حائز اهمیت این فستیوال حضور چهره‌های سرشناس در هیات داوران بود که از میان آنها می‌توان به مهرداد اسکویی از ایران و همچنین آلن دوپاردیو اشاره کرد. پخش بین‌الملل فیلم سینمایی «شهرک» به عهده کمپانی DreamLab Films به مدیریت نسرین میرشب است.

در فیلم سینمایی «شهرک» که پیش از این توانسته بود جایزه ویژه هیات داوران دهمین دوره جشنواره «تریپولی» لبنان را دریافت کند، ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاویدنیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور به ایفای نقش پرداختند.

«شهرک» فضایی متفاوت، عاشقانه، رازآلود و معمایی را مدنظر قرار داده و داستان نوید فلاحتی، جوان علاقه‌مند به بازیگری را روایت می‌کند که در تست یک فیلم سینمایی بزرگ قبول می‌شود و برای پیوستن به این پروژه و رسیدن به آرزوی دیرینه خود یعنی بازیگر شدن، باید شرایط ویژه و تمرین‌های روحی و روانی گروه بازیگران در شهرکی ایزوله شده را بپذیرد.

«مرزها نمی‌میرند» در اسلوونی

فیلم کوتاه «مرزها نمی‌میرند» به نویسندگی سامان حسین‌پور و آکو زندکریمی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی حمیدرضا ارجمندی به بخش مسابقه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ LUKSUZ در کشور اسلوونی راه یافت.

جشنواره بین‌المللی فیلم اسلوونی «LUKSUZ»، باهدف حمایت از نسل جدید فیلمسازان تأسیس شد و بستری تحقیقاتی برای اکران عمومی گسترده فیلم‌های کوتاه و کم‌هزینه و فضایی امن برای گفت‌وگو، تبادل ایده‌ها و تجربیات بین فیلم‌سازان میهمان را فراهم می‌کند.

بیست و یکمین دوره این جشنواره، ۲۴ تا ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳ (۳ تا ۴ آذر ۱۴۰۲) در شهر کرسکو اسلوونی برگزار خواهد شد.

«مرزها نمی‌میرند» پیش‌ از این جشنواره، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم‌نامه از ششمین دوره جشنواره بین‌المللی «لیفت ایندیا» هندوستان و جایزه بهترین فیلم‌نامه از اولین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «صلح را به تصویر بکش» ایتالیا شده و در پانزدهمین دوره جشنواره‌ فیلم کوتاه بنگلادش، هشتمین دوره جشنواره فیلم و عکس اندونزی، پنجمین دوره جشنواره فیلم کوتاه ایتالیا، ششمین دوره جشنواره لیفت ایندیا هندوستان، چهارمین جشنواره فیلم کوتاه گرجستان، سومین دوره جشنواره سینمایی چفالو ایتالیا و اولین دوره جشنواره‌های فیلم اوکراین و ضد جنگ استونی نیز حضور داشته است.

ارجمندی، پیش از کارگردانی این فیلم، علاوه بر سابقه تدریس در انجمن سینمای جوانان ایران - ایلام، ساخت آثار کوتاهی مثل «آقای خواب» و «این کوچه بن‌بست نیست» را نیز در کارنامه دارد.

«مرزها نمی‌میرند» راوی داستان خانواده‌ای است که به دلیل جنگ در سرزمینشان، تصمیم به عبور از مرز گرفته‌اند. بختیار پنجه‌ای، سونیا سنجری و تیام فتح الهی در این فیلم به ایفای نقش پرداخته و پخش جهانی اثر را کمپانی سینما کلوزآپ، بر عهده دارد.

عوامل فیلم کوتاه «مرزها نمی‌میرند» عبارتند از: تهیه‌کننده: انجمن سینمای جوانان ایلام، مجری طرح و مدیر تولید: محمد اردان، مدیر اجرایی و جانشین تهیه‌کننده: حسین آشنا، مدیر فیلم‌برداری: نوید زارع، صدابردار: ایرج نوروزی، تدوین: توفیق امانی، صداگذاری: محمدمهدی جواهری‌زاده، موسیقی: محمد باسره، طراح صحنه و گریم: ایوب شیخ‌احمدی، طراح لباس: شاهده کریمی، اصلاح رنگ و نور: محمد احمدی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: صباح گویلی، گروه کارگردانی: حسین آشنا و یاشار یحیایی، گرافیست: اشکان ساعدپناه و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

نهمین حضور جهانی «گیج‌ گاه» در رم

فیلم سینمایی «گیج گاه» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه کنندگی حنیف سروری و میرولی‌اله مدنی در نهمین حضور جهانی به جشنواره بین المللی کولوسئوم در رم راه یافت.

اسم این رویداد سینمایی از بزرگترین آمفی تئاتر ایستاده در جهان واقع در شهر رم برگرفته شده است، همچنین با توجه به گزارش رسمی این جشنواره ۱۷۱۶ اثر از سراسر جهان و ۲۰۸ فیلم از ایران (بیشترین تعداد فیلم ) برای سومین دوره این رویداد ارسال شده که «گیج گاه» به عنوان تنها نماینده سینمایی ایران در کنار آثاری که پیشتر در جشنواره‌های ونیز و روتردام حضور داشته‌اند، به این جشنواره راه یافت.

«گیج گاه» به زودی با حضور بازیگران و عوامل در چهل و سومین جشنواره فیلم‌های ورزشی پالرمو با نامزدی در سه رشته بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه به نمایش در خواهد آمد. کمپانی ماداکتو پیکچرز با مدیریت محمد توریوریان عرضه و توزیع بین المللی فیلم سینمایی «گیج گاه» را برعهده دارد.

حامد بهداد، باران کوثری، سروش صحت، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، نادر سلیمانی، بیژن بنفشه خواه، سیاوش چراغی پور, علی راد، مریم همتیان، محمد الهی، علی باغفر، ایمان اسماعیل پور، داوود ونداده، حامد شیخی، وحید رحمتی، با حضور فرهاد آییش و با هنرمندی جمشید آریا (هاشم پور)؛ خاطره‌سازان: رضا صفایی پور، حسن رضایی نقش آفرینان این فیلم سینمایی هستند.

این فیلم با سرمایه گذاری مشترک محمد حسینخانی و حنیف سـروری تولید شده است.

موفقیت «لوپتو» در جشنواره خیرونا اسپانیا

انیمیشن بلند سینمایی «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری از تولیدات مرکز انیمیشن سوره در سی و پنجمین دوره جشنواره خیرونا اسپانیا به نمایش درآمد و دیپلم افتخار این جشنواره را از آن خود کرد.

امسال سی و پنجمین دوره این جشنواره از ششم تا ۱۲ نوامبر برابر با ۱۵ تا ۲۱ آبان ماه امسال در شهر خیرونا اسپانیا برگزار می‌شود.

جشنواره خیرونا به استعدادهای نوظهور در سراسر دنیا اختصاص دارد و شامل فیلم کوتاه، فیلم بلند، مستند، فیلم های کودک و نوجوان، انیمیشن، ویدیوکلیپ و فیلم‌های تجربی است. همچنین جوایزی خاص برای هنرمندان معلول در این جشنواره در نظر گرفته شد.

پخش بین‌الملل این انیمیشن سینمایی که با اکران موفقی در سینماهای کشور ایران روبرو شد، برعهده مرکز بین الملل سوره است.

ساخت مستند «موزه هنرهای معاصر تهران»

تهیه‌کننده و کارگردان مستند «موزه هنرهای معاصر تهران» از پایان تصویربرداری این مستند پس از ۲۴ ماه و آغاز تدوین آن خبر داد.

کیوان مهرگان گفت: تصویربرداری مستند «موزه هنرهای معاصر تهران» از بهمن ۱۴۰۰ آغاز شد و تصویربرداری در شهرهای تهران، پاریس، لندن، رم و نیویورک انجام شده است.

وی که همچون آثار پیشینش تهیه کنندگی و کارگردانی این فیلم را به عهده دارد، افزود: در این مستند تلاش شده حیات موزه هنرهای معاصر تهران در بستر تحولات تاریخی از زمان ایده پردازی تاکنون روایت شود. در ساخت این مستند موزه هنرهای معاصر تهران هیچ همکاری با تیم ما نداشته و این اثر مستقل از این مرکز ساخته می‌شود.

مهرگان درباره زمان نمایش این مستند اظهارداشت: تلاش ما این است تا پایان سال ۱۴۰۲ این مستند برای نمایش عمومی آماده شود. درباره نام فیلم هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم و همزمان با تدوین فیلم به نام آن فکر می‌کنیم. در این مستند گروه بزرگی از فیلمبرداران ایرانی در سراسر جهان با این فیلم همکاری کردند.

تدوین این فیلم همچون دیگر آثار مهرگان به عهده بهروز داوری است. مهرگان کارگردانی مستندهای «سیاوش در آتش»، «سرپتی‌ها»، «قابها» و ... را در کارنامه دارد.

برچسب‌ها