بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: نیاز است پیگیری‌های لازم از سوی بانک‌ها و مدیران شعب انجام شود تا پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان سرعت بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدرضا طالبی روز سه‌شنبه در نشست شورای اندیشه‌ورزی خانواده و جوانی جمعیت که با موضوع گزارش بانک‌های استان در زمینه پرداخت تسهیلات فرزندآوری، ودیعه مسکن و ازدواج برگزار شد افزود: با توجه به دغدغه مندی که وجود دارد انتظار است مدیران بانک‌های استان از محل منابع ترمیمی یا متمم پیگیری مجدانه برای منابع بیشتری در موضوع تسهیلات جوانی جمعیت داشته باشند.

وی گفت: علیرغم تاکید رئیس جمهور مبنی بر صفر شدن صف انتظار وام ازدواج تا پایان شهریور اما شاهد کم کاری برخی بانک‌ها و صندوق‌ها هستیم که مورد گلایه است.

معاون استاندار خراسان جنوبی به در پیش بودن ۲ انتخابات مهم در سال جاری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در ابتدای سال فرمودند که دشمن با توپخانه خود انتخابات را هدف قرار داده و یکی از محورهای تخریبی رسانه‌های بیگانه ایجاد نارضایتی به خصوص از موضوع امتیازات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است و سناریوسازی دارند تا مردم را تحریک کنند.

وی بر اطلاع رسانی به موقع درخصوص باز بودن سامانه‌های ثبت‌نام وام ازدواج تاکید کرد و گفت: قوانین خوبی به نفع مردم وضع شده اما به خوبی تبیین نمی‌شود و بسیاری از افراد از آنها بی اطلاع هستند.

طالبی افزود: مردم باید از امتیازات و حقوق قانونی اطلاع حاصل کنند چرا که در روستاها بسیاری از افراد دسترسی به سامانه‌ها ندارند و باید به دنبال راهکارهایی برای این مساله باشیم.

وی گفت: وضعیت منابع استان در مکاتبه‌ای برای مدیران عامل بانک‌ها تشریح شود تا رسیدگی بیشتری به این منطقه انجام شود همچنین به‌روز رسانی پرداختی‌ بانک‌ها مورد توجه قرار گیرد زیرا در ارزیابی‌ عملکرد تاثیرگذار است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: پیری جمعیت عواقب جبران ناپذیری برای کشور دارد زیرا وقتی مدیران و نیروی کار جوان نداشته باشیم اقتصاد کشور دچار مشکل می‌شود و این موضوع در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و امنیتی نمود خواهد داشت.

وی گفت: اگر فرزندآوری همچون گذشته باشد در آینده نزدیک با بحران جمعیت مواجه می‌شویم لذا مجلس شورای اسلامی قانونی را به تصویب رساند و در آن مفاد بسیار خوب و مشوق‌هایی برای فرزندآوری پیش بینی شده است.

طالبی واگذاری زمین برای ساخت مسکن ویلایی را مهمترین مشوق فرزندآوری دانست و افزود: افرادی که دارای فرزند سوم متولد آذر ۱۴۰۰ به بعد هستند عمدتا زمین ویلایی به آنها اختصاص یافته است.

وی گفت: تسهیلاتی که در قانون دیده شده نیز قابل تامل است لذا مادران شاغل از مرخصی زایمان و پاس شیر و دیگر مشوق‌ها بهره‌مند می‌شوند.

معاون استاندار خراسان جنوبی مراقبت‌های بهداشتی در حوزه درمان و خوابگاه مزدوجین در حوزه دانشجویی را از دیگر امتیازات قانون جوانی جمعیت برشمرد و ادامه داد: براساس گزارش وزارت کشور، خراسان جنوبی در حوزه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج رتبه پایینی دارد که باید برای ارتقای این رتبه تلاش کنیم.

وی گفت: این در حالی است که خراسان جنوبی برای مسکن در حوزه جوانی جمعیت از لحاظ واگذاری زمین و تخصیص اعتبارات رتبه اول کشور را دارد.

طالبی با اشاره به وجود برخی نارضایتی‌ها در زمینه پرونده‌های تسهیلات بانکی ادامه داد: در حال حاضر فقط درگاه بانک سامان برای وام ازدواج باز شده که در خراسان جنوبی شعبه ندارد.

وی گفت: دلیل پایین بودن رتبه پرداخت تسهیلات ازدواج در استان باید ریشه یابی شود که چرا خراسان جنوبی جزو آخرین استان‌ها در کشور بوده تا مردم هم از شعار فرزندآوری ناامید نشوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه اثرات منفی این اتفاق در فرزندآوری قابل تامل است و باید جدی گرفته شود اضافه کرد: بانک‌های خصوصی هم نیاز است عملکرد خود را در بحث تسهیلات ارائه کنند.

وی یادآور شد: اگر سامانه برای دیگر بانک‌ها باز شود حجم زیادی از پرونده‌ها سرازیر خواهد شد لذا الان بهترین فرصت است که بانک‌های عامل صف انتظار خود را به صفر برسانند.

طالبی گفت: انباشت پرونده‌ها تنها به خاطر اضافه شدن شهرهای جدید به موضوع جوانی جمعیت نبوده البته بی تاثیر هم نیست.

وی بر پیگیری مدیران بانک‌ها در راستای افزایش سهمیه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تاکید کرد و گفت: براساس آمارهای ثبت احوال تاکنون جهش خوبی در فرزندآوری ایجاد شده و هرچه زمان بگذرد تعداد پرونده‌ها افزایش خواهد یافت.

مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: امنیت محصول مشارکتی است و در مقوله خودحفاظتی و خودمراقبتی باید تلاش کرد تا امنیت استان در همه حوزه‌ها ارتقا یابد.

محمد شریف گلچین افزود: با توجه به اینکه تهدیدات همواره وجود دارد لذا آمادگی مقابله با تهدید به خصوص در نظام بانکی باید مضاعف شود.

وی ضمن تاکید بر به‌روز رسانی سامانه‌های پایش تصویری در بانک‌ها گفت: تخلیه تلفنی و اطلاعاتی هم باید مورد توجه باشد تا افراد مورد سوءاستفاده معاندان قرار نگیرند همچنین توجه به اصول پدافند غیرعامل حائز اهمیت است.