تهران- ایرنا - زیردریایی هسته‌ای آمریکا امروز چهارشنبه در پی پرتاب موفق ماهواره نظامی کره شمالی به فضا، وارد آب‌های کره جنوبی شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از یونهاپ، نیروی دریایی کره جنوبی اعلام کرد زیردریایی هسته‌ای یواس اس سانتا فی (SSN-۷۶۳) مدل لس آنجلس امروز صبح وارد پایگاه دریایی ججو در جنوب این جزیره واقع در کره جنوبی شد. این زیردریایی هسته ای در پی پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی و اعلام خبر آن از سوی کره شمالی به مدار زمین در فضا در سومین تلاشش در سال جاری میلادی وارد کره جنوبی شد.

زیردریایی هسته‌ای یواس اس سانتا فی (SSN-۷۶۳) به ناوگروه ضربت ۱ نیروی دریایی آمریکا تعلق دارد که به همراه ناوهواپیمابر یو اس اس کارل وینسون که روز گذشته وارد پایگاه دریایی شهر بوسان واقع در جنوب شرقی کره جنوبی شد اکنون در این کشور مستقر شدند.

نیروی دریایی کره جنوبی گفت به تقویت تبادلات نیروی دریایی و همکاری با آمریکا و موقعیت دفاعی مشترک در ورود زیردریایی آمریکایی به کره جنوبی خواهد پرداخت.

با گذشت چندین دهه از جنگ جهانی دوم و جنگ کره (۱۹۵۳)، ارتش آمریکا همچنان حضور نظامی خود را در شرق آسیا از جمله کره جنوبی حفظ کرده است و گفته می‌شود که هنوز ۲۸ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در کره جنوبی مشغول خدمت هستند.

کره شمالی پیشتر اعلام کرده بود که در برابر تهدیدات آمریکا و متحدانش، توانایی‌های تهاجمی‌تر و قاطعانه‌تری نشان می‌دهد.

پیونگ یانگ دوشنبه گذشته فروش احتمالی موشک‌های آمریکا به ژاپن و کره جنوبی را محکوم کرد و آن را اقدامی خطرناک شمرد که تنش در منطقه را افزایش داده و رقابت تسلیحاتی تازه‌ای ایجاد می‌کند.

اداره ملی فناوری هوافضا (ناتا) کره شمالی دیشب با اشاره به اینکه ماهواره نظامی مالی گوان-۱ را با استفاده از موشک حامل ماهواره جدید چولیما-۱ از پایگاه پرتاب ماهواره سوها با موفقیت در مدار زمین قرار داده، افزود: کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بر رویداد پرتاب این ماهواره نظارت داشته است.

در گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی آمده است: ناتا در آینده نزدیک چندین ماهواره نظامی جدید را پرتاب خواهد کرد تا پوشش خود را بر کره جنوبی و سایر مناطق مورد علاقه نظامی‌اش گسترش دهد.

ناتا قبلاً در ماه‌های مه (اردیبهشت/ خرداد) و آگوست (مرداد/ شهریور) نتوانست یک ماهواره شناسایی نظامی را در مدار قرار دهد و در هر دو مورد، موشک اندکی پس از بلند شدن از کار افتاد.

واشنگتن، سئول و توکیو با این ادعا که پرتاب ماهواره نظامی از سوی پیونگ یانگ به فضا، برخلاف مصوبات پیشین شورای امنیت است که کره شمالی را از پرتاب ماهواره منع کرده و انجام این کار را پوششی برای آزمایش‌های فناوری موشکی دانسته بود، این اقدام کره شمالی را به شدت محکوم کردند.