تهران– ایرنا– هم‌زمان با تداوم روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان برخی نهادهای جهانی هشدار داده‌اند که این روند مهاجران را در وضعیت وخیمی قرار می‌دهد.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از طلوع نیوز، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین‌المللی مهاجرت با ابراز نگرانی از عملی شدن روند اخراج افغانستانی‌ها از پاکستان، تصریح کرده‌اند این روند به نقض جدی حقوق بشر منجر خواهد شد.

بر اساس یافته‌های این دو نهاد بین‌المللی، ۶۰ درصد افرادی که به صورت اجباری به افغانستان برگشته‌اند، کودکان هستند.

میراحمد رووف، رییس شورای مهاجران در پاکستان گفت: روندی که برای اخراج مهاجران غیرقانونی در پاکستان جریان دارد، بسیار پیچیده و حتی سازمان یافته است.

عبدالجبار تخاری کنسول دولت طالبان در شهر کراچی پاکستان گفت: روند شناسایی مهاجران دارای مدارک در پاکستان برای مهاجران چالش برانگیز است. با این حال وی افزود پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های پاکستانی در روند شناسایی مهاجران گشایش هایی ایجاد شده است.

تخاری گفت: پاکستانی ها افغان‌های فاقد مدارک شناسایی را توقیف و به مراکز ویژه منتقل می کردند. اکنون این کار به افغانستانی ها واگذار شده است.

در عین حال، برخی از افرادی که به تازگی از پاکستان اخراج شده‌اند، از برخورد نادرست مسوولان آن کشور شکایت هایی مطرح کرده اند.

بنا به گزارش طلوع نیوز، اخراج مهاجران افغان از پاکستان در حالی افزایش می‌یابد که پیش از این شماری از فعالان مدنی پاکستان توقف اخراج مهاجران افغانستانی را خواستار شده بودند.

پیش از این، عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد افغانستان گفته بود: این‌ مهاجران ظرفیت‌های اقتصادی و علمی کشور ما هستند. ما برای ایجاد اشتغال برای آنان و جذبشان در بخش های خصوصی و دولتی برنامه داریم تا بتوانند زندگی آبرومندانه خود را در کشور خود بگذرانند.

دیروز، مارتین گریفتس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در صفحه‌ خود در شبکه ایکس از اختصاص ۱۰ میلیون دلار کمک مالی به مهاجران اخراج‌شده از پاکستان خبر داد.