تهران- ایرنا- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به مسئولیت اثربخش کتابدار گفت: کار کتابدار فراتر از امانت دادن کتاب و اداره کتابخانه است و این مسئولیت باید در جامعه تبیین شود.

به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان تهران ضمن گرامیداشت هفته کتاب و یادی از کودکان مظلوم غزه اظهارداشت: امیدواریم بتوانیم همراهی عملی بیشتری با این مظلومان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برخی فرهنگ را زینت می بینند اما فرهنگ هوایی است که در آن تنفس می کنیم افزود: اگر مشکلی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و... داریم با فرهنگ قابل حل است. در دولت مردمی به فرهنگ توجه شده است. رییس جمهور در کمتر از یک ماه دو پیام درباره کتاب و کتابخوانی داشته و مجموعه اقداماتی در دولت در این باره انجام شده که به زودی اطلاع رسانی می شود.

رمضانی با بیان اینکه تهران از حیث سرانه فرهنگی استان مظلومی است و شهر تهران در این باره مظلوم تر است، یادآور شد: با اینکه تصور این است که تهران شهر برخورداری است اما اینگونه نیست. در استان تهران کتابخانه مرکزی نداریم و از فرماندار تهران می خواهیم که درباره سرانه فرهنگی شهر تهران تدبیر جدی اندیشیده شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد: ظرفیتی در نهاد وجود دارد که می‌تواند برای تأسیس کتابخانه مرکزی در تهران استفاده شود و امیدواریم با مشارکت ایشان و حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این اتفاق بیفتد و کتابخانه مرکزی در تهران ایجاد شود. در حال حاضر با حمایت دولت و تخصیص اعتبار از محل سفرهای استانی رئیس جمهور همه پروژه‌های کتابخانه مرکزی در استان‌ها فعال شده است.

وی با بیان اینکه رویکرد رسانه‌ای نهاد برای پیشبرد مسئله کتاب و کتابخوانی عملی است، افزود: در هفته کتاب این رویکرد بیشتر در تهران به چشم آمد و برای نخستین بار در سطح شهر تهران با همکاری سازمان زیباسازی شهر تهران، صد کتاب در پرتابل های شهری معرفی شد و شهروندان می‌توانستند با مراجعه سامانه این آثار را تهیه کنند. با همکاری وزارت کشور و سازمان شهرداری ها این حرکت در سطح کشور تکثیر شد.

رمضانی گفت: در همه حوزه‌هایی که خروجی داشتیم نتیجه عملکرد همکاران بنده است که با فعالیت چشم گیر و به صورت خاموش و بی ادعا این کارها را پیش می‌برند. باید کتابداران را تکریم کنیم و معیشت آنها را تأمین کنیم. مسئولیت کتابدار در جامعه باید دیده شود، چون مسئولیتش اثربخش است. کار کتابدار فراتر از امانت دادن کتاب و اداره کتابخانه است و این مسئولیت باید در جامعه تبیین شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به سرمایه‌گذاری در حوزه کودک و نوجوان اظهارداشت: ما به حوزه کودک و نوجوان توجه عملی داریم و رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب روی این موضوع تاکید کردند و نهاد کتابخانه‌های کشور نیز در توجه به این مهم پیشرو بوده است.

وی گفت: مدارس باید در مطالعه آزاد جدی‌تر عمل کنند و ما در نهاد نیز روی این موضوع سرمایه‌گذاری کردیم. ایران ما فرهنگی است و با فرهنگ شناخته می‌شود؛ شبکه کتابخانه‌ای ما گسترده است و افتخار می‌کنیم گسترده‌ترین شبکه کتابخانه‌ای را در سطح منطقه داریم. دوازده میلیون نفر به شبکه کتابخانه‌ای متصل هستند که سه میلیون نفر آن اعضای فعال هستند و این رقم قطعاً باید افزایش پیدا کند.

تقدیر از برگزیدگان

در این مراسم از برگزیدگان حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر شد. در بخش خیرین از حجت‌الاسلام و المسلمین محمدباقر برقراری و بخش انجمن از محسن قضاتلو، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان پردیس تجلیل شد.

در بخش کتابخوان خردسال شروین عبدی از کتابخانه شهید فتوحی شعار شهرستان ورامین؛ غزل کبیری پور از کتابخانه شهرک توحید در بخش کتابخوان کودک؛ ابوالفضل محمدی، از کتابخانه امیرالمومنین علی(ع) اسلامشهر در بخش کتابخوان نوجوان تقدیر به عمل آمد. ندا عسگری از کتابخانه شهدای امامه بالا شمیرانات در بخش کتابخوان جوان و بزرگسال و فریدون داور از کتابخانه امامت بومهن در گروه سنی بالاتر از ۵۰ سال تقدیر شد.

همچنین در این بخش از سیده مریم حسینی از کتابخانه پروین اعتصامی و فاطمه نوری از کتابخانه رسول اکرم (ص) پاکدشت، سمیرا نصیری رازلیقی از کتابخانه جنت قرچک به عنوان مسئول کتابخانه برتر معرفی شدند و علی محسنی از کتابخانه عمومی باباطاهر به عنوان کتابدار برتر تجلیل شد و در بخش فهرست نویس از فاطمه پاشازاده از کتابخانه شهید مصطفی خمینی اسلامشهر تجلیل شد.

در ادامه این برنامه در بخش پیشکسوت از صدیقه رجبی جوشقانی، خدمتگزار برتر از علی آقاباقری از کتابخانه مرکزی پارک شهر تجلیل شد.

در بخش کتابخانه برتر از افسر راسخی، سمیه اشتری، الهام صفرنیا و قربانعلی اسلامی از کتابخانه علامه امینی شهرستان قدس، فیاض روزبهانی و مریم ملکوتی گیلوائی از کتابخانه شهید محلاتی شمیرانات تجلیل شد و در ادامه از خدیجه صحرایی، فریده علی نقی زاده اردستانی، لیلا قربانی کوتنایی، انسیه حسین پور زواره و حسین قیوم از کتابخانه قادر طهماسبی(فرید) شهر تهران و رقیه منوچهری، شبنم میرزایی و فرشته بیگدلو از کتابخانه پیامبر اعظم(ص) رباط کریم تقدیر شد.

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان تهران روز گذشته با حضور مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، احمد قیومی فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تهران، خدمتکار آرانی مدیرکل اجتماعی استانداری تهران، علیرضا زندوکیلی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران، علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از مسئولان در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.