به گزارش ایرنا از منابع خبری روس، ماریا زاخارووا چهارشنبه در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به سفر سیاستمداران آمریکایی به کییف در دهمین سالگرد حوادث یورومیدان در اوکراین اظهار داشت که این مقامات بلندپایه ظاهراً در هفته گذشته به این دلیل به اوکراین آمدند تا از دموکراسی حاصله در ۱۰ سال اخیر در این کشور یقیق حاصل کنند.
به گفته زاخارووا، در این میان خبری از اقتصاددانان یا کارشناسان مالی نبود، بلکه ویلیام برنس رییس سازمان سیا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و جانت یلن وزیر خزانهداری آمریکا به کییف رفتند تا هم اشتهای سیریناپذیر ولادیمیر زلنسکی رییسجمهور اوکراین را مهار کنند و هم از وی گزارشی بابت هزینههای هنگفت غرب در خصوص به اصطلاح «ضدحمله تابستانه» مطالبه کنند.
این دیپلمات روس تاکید کرد که مسکو به هیچ وجه به دنبال مانعتراشی در مسیر دیدار مجدد کودکان اوکراینی با خانوادههای خود نیست. زاخارووا با اشاره به سخنان ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه و موضوع تغییر ناپذیر مسکو در این خصوص گفت که ساز و کار مشخصی تا به حال درباره این موضوع وجود داشته و به بازگشت فرزندان اوکراینی به آغوش والدین و بستگان خود کمک کرده است.
روسیه طرفین جنگ غزه را به رعایت توافق توقف انساندوستانه درگیری دعوت کرد
زاخارووا اظهار امیدواری کرد که توافق اخیر در خصوص توقف انساندوستانه جنگ از سوی تمام طرفها با جدیت رعایت شود، به افزایش تلاشها در راستای حل و فصل مسائل بشردوستانه کمک کند و در نهایت به گام مهمی در جهت تنشزدایی از شرایط متشنج فعلی تبدیل شود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین از آمادگی مسکو به همکاری با شرکای منطقهای برای کمک به تحقق این توافق خبر داد. به گفته وی، توافق توقف انساندوستانه جنگ به ارسال هر چه بیشتر موادغذایی، سوخت، دارو و نیازمندیهای مردم غزه کمک خواهد کرد.
ابراز تاسف از امتناع ارمنستان از شرکت در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی
زاخارووا ضمن ابراز تاسف از تصمیم ایروان در خصوص عدم شرکت در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی که ۲۲-۲۳ نوامبر در میسنک برگزار میشود، گفت که این حرکت به عقیده مسکو منجر به تامین منافع بلندمدت مردم ارمنستان و تحکیم امنیت و ثبات این کشور نخواهد شد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، جنجال مقامات ایروان در مورد خروج احتمالی ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی تلاشی برای فرار از مسئولیت اشتباهات خود و یافتن مقصر در وضعیت کنونی است.
زاخارووا ادعای غرب در خصوص همکاری فنی و نظامی روسیه و کره شمالی را بیاساس خواند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادعاهای غرب درباره همکاریهای روسیه و کره شمالی بیپایه نامید.
پیشتر سران کشورهای گروه هفت در بیانیهای پرتاب موشک از سوی کره شمالی در روز گذشته را شدیدا محکوم کرده بودند.
ترکیه از روسیه درخواست بازرسی از تسلیحات هستهای اسرائیل نکرده است
زاخارووا در خصوص زمزمههای ترکیه درباره ایجاد یک ساز و کار برای بازرسی از تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی گفت که مسکو هنوز هیچ درخواست رسمیای در این باره از آنکارا دریافت نکرده است. با این حال سخنگوی وزارت خارجه روسیه بر موضوع این کشور در خصوص ایجاد یک منطقه عاری از سلاحهای هستهای و کشتار جمعی تاکید کرد، چرا که چنین ساختاری بدون شک منافع تمام کشورهای خاورمیانه و مناطق فراتر از آن را تامین خواهد کرد.
روسیه آماده گفت و گو با فنلاند در خصوص مشکلات مرزی است
زاخارووا با اشاره به بسته شدن گذرگاههای مرزی روسیه از سوی فنلاند گفت مسکو آماده مذاکره با هلسینکی است و هرگز راههای ارتباطی با فنلاند را نبسته است، همانطور که این موضوع پیشتر به سفیر فنلاند در مسکو نیز ابلاغ شده است. وی ابراز امیدواری کرد که رسانههای فنلاندی موضع روسیه را نه تنها به مقامات آن کشور، بلکه به افکار عمومی فنلاند نیز منتقل کنند.
وی ضمن اشاره به شرایط افراد گرفتار در وضعیت سخت آب و هوایی و جغرافیایی در مرز روسیه و فنلاند، اعلام کرد که هلسینکی تصمیم خود در خصوص بستن مرزها را بدون مشورت با مرزبانان روس اتخاذ کرده است.
غرب میخواهد قفقاز جنوبی را به منطقه تقابل ژئوپلتیک تبدیل کند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به تلاشهای فرانسه و دیگر میانجیگران غربی برای تبدیل قفقاز جنوبی به منطقه تقابل ژئوپلیتیک گفت که واکنش منفی جمهوری آذربایجان در این خصوص جای تعجب ندارد.
الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان اخیراً فرانسه را متهم کرده بود که ارمنستان را به سمت جنگی جدید در قفقاز جنوبی سوق میدهد.
زاخارووا ضمن تاکید بر تلاشهای روسیه برای تثبیت صلح در منطقه گفت که مسکو به دنبال ایجاد تعامل در چارچوب ساز و کار منطقهای «۳+۳» است و در راستای عادیسازی همه جانبه روابط بین باکو و ایروان بر اساس توافقهای سه جانبه کار میکند.
روسیه پیشنهاد محدودیت تردد دیپلماتهای روس در اروپا را مهمل خواند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشنهاد محدودیت تردد دیپلماتهای روس در منطقه شنگن را مهمل و گام تازهای در راستای سیاست روسیههراسی نامید. وی همچنین نسبت به اقدامات متقابل مسکو در خصوص اجرای چنین حرکتی هشدار داد.
لاوروف در نشست مجمع پریماکوف شرکت خواهد کرد
زاخارووا از سخنرانی سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نهمین نشست مجمع پریماکوف که ۲۷ نوامبر (ششم آذر ۱۴۰۲) در مسکو آغاز به کار میکند، خبر داد.
این نشست کارشناسی که ۲۷-۲۸ نوامبر در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد به موضوع «افقهای پساجهانیسازی» خواهد پرداخت و نمایندگانی از آذربایجان، ارمنستان، بنگلادش، مصر، هند، ایران، قزاقستان، چین، کوبا، نیجریه، عمان، سوریه، آمریکا، ترکیه، ازبکستان، اوگاندا، فنلاند و آفریقای جنوبی در آن شرکت خواهند کرد.