محسن پاکآیین سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص نشست فوق العاده سران عضو بریکس که به صورت مجازی و در راستای حمایت از مردم غزه برگزار شد، اظهارداشت: برگزاری نشست اخیر سران بریکس که به صورت مجازی و با پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برگزار شد در این مقطع میتواند یک اقدام مهم و تاثیرگذار برای انزوای بیشتر رژیم صهیونیستی قلمداد شود.
وی گفت: احساس تعهد اعضای بریکس در تلاش جهت محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و به خصوص در غزه و تلاش جهت باز شدن راههای کمک رسانی به مردم بیدفاع غزه اقدام بسیار خوبی است و نشان دهنده این است که «اعضای سازمانهای غیر مسلمان هم امروز به صحنه آمدند» و حامی مردم غزه و مخالف نسل کشی آنها هستند.
سفیر پیشین ایران در ازبکستان با بیان اینکه وجود کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل از جمله روسیه و چین در گروه بریکس بیانگر آمادگی جهان جهت فشاری تاثیرگذار بر رژیم صهیونیستی هست، افزود: این فشار میتواند بر حامیان این رژیم از جمله آمریکا و سه کشور اروپایی هم اعمال شود تا آنها در انزوا قرار بگیرند و «ادعای طرفداری از حقوق بشر کشورهای غربی را زیر سوال برود».
پاک آیین عنوان داشت: سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران بریکس قابل توجه بود و به خصوص پیشنهادهایی که وی مطرح کرد از جمله اینکه کشورهای جهان و کشورهای عضو بریکس باید «ارتباطات اقتصادی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کرده» و تلاش کنند که این رژیم در انزوا قرار بگیرد، همچنین محکومیت دسته جمعی نسل کشی این رژیم در غزه و لزوم صدور قطعنامه الزام آور توسط بریکس علیه رژیم صهیونیستی و باز شدن گذرگاهی امن جهت ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه «بیانگر رویکرد عملیاتی ایران در حمایت از فلسطین بود».
وی بیان داشت: امروز جامعه جهانی از کشتار و نسل کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی بسیار منزجر شده و در سطح بینالمللی این «آمادگی جهت اخراج یا تعلیق رژیم صهیونیستی از سازمانهای بینالمللی وجود دارد».
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان تاکید کرد: به نظر میرسد سرنوشتی که برای آفریقای جنوبی در دوره آپارتاید رقم خورد امروز برای رژیم صهیونیستی در حال رقم خوردن است. در آن زمان آنقدر جنایت علیه سیاه پوستان صورت گرفت تا جامعه جهانی متقاعد شدند که باید همه پرسی در آفریقای جنوبی برگزار شود و مردم نظام آینده خود را تعیین کنند.
پاک آیین با بیان اینکه با برگزاری همه پرسی سیستم آپارتاید در آفریقای جنوبی از هم پاشید، تصریح کرد: انزجار و «نفرت از رژیم صهیونیستی امروز محدود به مسلمانان نیست» و در چنین شرایطی اگر همه پرسی برگزار شود نتیجهای غیر از خواست رژیم صهیونیستی رقم خواهد خورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر جامعه جهانی به دموکراسی و رای مردم اعتقاد دارند باید به آرای مردم سرزمینهای اشغالی نیز احترام بگذارند و اجازه دهند تا فلسطینیان نظام آینده حاکم بر سرزمین خود را تعیین کنند که در چنین شرایطی «قطعاً رای گیری منتج به فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد شد» و آن زمان است که یهودیان، مسیحیان و مسلمانان در آن سرزمین میتوانند در کنار یکدیگر در آرامش زندگی کنند.