بوشهر- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: به دلیل شرایط بارندگی، ابرناکی هوا و رطوبت نسبی بالای ناشی از بارندگی، فعالیت "قارچ عامل لکه موجی" گوجه فرنگی (Alternaria spp) در مزرعه این محصول افزایش یافته است.

" کبری توکلی " روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: با توجه به تماس دست کارگران به محصول در هنگام برداشت، اسپورهای قارچ به روی میوه منتقل شده و در هنگام حمل و نقل و بازار رسانی نیز به دلیل پوشش برزنتی روی کامیون و تجمع رطوبت، اسپورها جوانه زده و روی میوه لکه ایجاد می‌کنند.

وی افزود: به منظور کاهش فعالیت قارچ و جلوگیری از فساد میوه، می‌توان کاغذهای روزنامه یا کاغذهای نازک مخصوص میوه را روی جعبه‌ها گذاشت تا از تجمع رطوبت روی میوه جلوگیری کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: به دلیل زمان کوتاه تا مصرف میوه، سمپاشی محصول توصیه نمی‌شود.

توکلی یادآور شد: پیش بینی می‌شود از سطح یکهزار هکتار مزارع گوجه‌فرنگی پاییزه این استان ، ۵۲ هزارتن محصول تولید و روانه بازار شود.

وی افزود: کل سطح گوجه فرنگی استان بوشهر ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار است که با توجه به اجرای الگوی کشت، پیگیری‌ها و برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی و برگزاری کارگروه های مرتبط با همکاری فرمانداران و بخشداران در شهرستان‌های مدنظر، سطح زیر کشت از ۱۱ هزار ‌و ۴۰۰ هکتار سال گذشته با یکهزار و ۲۰۰ هکتار کاهش به ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: براین اساس پیش بینی می‌شود، ۵۶۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی از مزارع این استان برداشت شود.

توکلی ادامه داد: گوجه‌فرنگی فضای باز استان بوشهر به صورت تولید خارج از فصل بوده و پیش بینی می‌شود در کشت پاییزه با سطح یکهزار هکتار، ۵۲ هزار تن گوجه فرنگی، کشت زمستانه از سطح ۹ هزار هکتار مقدار ۴۹۵ هزار تن و از ۲۰۰ هکتار بهاره بالغ بر ۱۰ هزارتن در مجموع قریب ۵۶۰ هزارتن برداشت خواهد شد.

وی تصریح کرد: مهمترین ارقام کشت شده در استان شامل "برنتا"،"کارون"، "متین"، "بریویو"، "باسیمو"، "افرا" و "بدرو" است که صد درصد مزارع از طریق کشت نشایی انجام شده و همچنین آبیاری همه مزارع در استان توسط روش‌های نوین آبیاری (آبیاری تیپ) انجام می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: پیش بینی می‌شود از مجموع ۵۶۰ هزارتن محصول تولیدی، مقدار ۲۶۰ هزارتن به صورت تازه خوری، ۱۲۰ هزارتن برای مصارف صنایع تبدیلی فرآوری و تولید رب گوجه فرنگی و فرآورده‌های جانبی مورد استفاده قرار گیرد .

توکلی اظهار کرد: انتظار می‌رود ۲۰۰ هزار تن محصول تولیدی هم به کشورهای همسایه و مقاصد داخلی و خارجی دیگر در راستای ارز آوری صادر شد.