تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۴

قشم - ایرنا - رییس اداره هواشناسی قشم گفت: براساس بررسی نقشه‌های هواشناسی تنگه هرمز و غرب جاسک امروز (پنجشنبه) تا ساعت های ظهر با افزایش سرعت بادهای شمال شرقی (باد نعشی) مواج است که توصیه می‌شود رفت و آمد شناورهای سبک، صیادی و تفریحی با احتیاط صورت بگیرد.

محمد کاملی دیرستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم افزود: در روز جاری، تا ساعت های ظهر، افزایش سرعت بادهای شمال شرقی با احتمال گرد و غبار در مناطق شرقی و مرکزی استان، تنگه هرمز و غرب دریای عمان پیش‌بینی می شود و آب های تنگه هرمز نیز متلاطم خواهد شد.

وی ادامه داد: ساعت های صبح تا ظهر امروز در مناطق شرقی و مرکزی استان هرمزگان، محدوده تنگه هرمز و غرب دریای عمان افزایش سرعت بادهای شمال شرقی با احتمال گرد و غبار پیش بینی می شود که در ساعت های بعدازظهر و شب، از میزان سرعت باد کاسته خواهد شد.

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم توضیح داد: مناطق غربی و مرکزی خلیج فارس نیز تا اواخر وقت شنبه چهارم آذر با وزش بادهای نسبتا شدید شمال غربی مواج خواهد بود و توصیه می شود در این مدت شناورهای سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند و تمهیدات لازم در بنادر استان هرمزگان صورت پذیرد.

کاملی دیرستانی اضافه کرد: برای روز شنبه چهارم آذر، فعالیت سامانه ای بارشی در استان هرمزگان پیش بینی می شود که سبب رگبار باران و رعد و برق، افزایش باد و متلاطم شدن دریا خواهد شد.

وی گفت: بیشتر بارش های این سامانه در نیمه شرقی استان هرمزگان و در مناطق مرکزی و شرقی، محدوده تنگه هرمز و دریای عمان پیش بینی می شود و بارش چندانی در نیمه غربی استان و خلیج فارس پیش بینی نمی شود که در صورت تغییر در الگوهای هواشناسی، اطلاع رسانی خواهد شد.

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم افزود: به لحاظ دمایی برای صبح فردا جمعه، کاهش نسبی دمای کمینه و روز شنبه ضمن افزایش رطوبت نسبی هوا، افزایش دمای کمینه در غالب نقاط استان هرمزگان پیش بینی می شود.

وی بیشینه دما و رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۲۲ درجه و ۷۵ درصد و شهر قشم را ۱۹ و ۸۸ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می‌دهد.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان به شمار می‌آید.

طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر است.

ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد.

در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانه‌های ایران قرار گرفته‌است.

تنگه هرمز دومین تنگه بین‌المللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتی‌های نفت‌کش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.

حدود ۶۸ درصد ذخایر شناخته‌شده نفت و گاز طبیعی دنیا در خلیج فارس قرار دارد و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تامین بی‌وقفه انرژی دنیا دارد.

باریک‌ترین بخش تنگه هرمز ۲۱ مایل دریایی (۳۹ کیلومتر) عرض دارد. این بخش به دو قسمت تقسیم می‌شود که از ساحل ایران تا ۱۰٫۵ مایل جزء آب‌های سرزمینی ایران بوده و ۱۰٫۵ مایل باقی‌مانده جزء آب‌های سرزمینی عمان محسوب می‌شود. تمام کشتی‌های عبوری باید از آب‌های سرزمینی ایران یا عمان عبور کنند.

جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس شناخته می‌شود.

این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه است.