شیراز - ایرنا - پیشکسوت صنعت نشر فارس و ۱۹ دوره ناشر برگزیده کشوری با اشاره به جایگاه برجسته فارس در فرهنگ کشور، گفت: مسئولان  ‌همه دستگاه‌های فارس با اندیشه فرهنگی در راستای پیشینه و جایگاه این استان گام برمی دارند ، اندیشه فرهنگی مسوولان راهگشای توسعه فرهنگی فارس است

علی (داریوش) نویدگویی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هر فردی که در فارس مسئولیت دستگاهی فرهنگی و غیر فرهنگی می‌پذیرد باید با گذشته فرهنگی و پر افتخار شیراز و فارس آشنایی داشته باشد و بسنجد که آیا توان و ظرفیت این را دارد که چنین وزنه سنگینی را مدیریت کند و چیزی به آن بیفزاید.

او اضافه کرد: مسئولان شهری شیراز باید پیش از انتخاب، "آزمون شیراز شناسی بدهند" تا مشخص شود آیا می‌دانند مدیریت چه شهری را با چه جایگاهی به عهده می‌گیرند.

نویدگویی همه این آگاهی‌ها را بسته به سطح مطالعه در جامعه دانست و ادامه داد: جامعه‌ای می‌تواند ادعای پیشرفت و توسعه داشته باشد که سطح مطالعه و تولید کتاب در آن بالا باشد و با توجه به اینکه ایران داعیه خاستگاه کتاب و کتابخوانی دارد، مسئولان باید برای افزایش سرانه مطالعه از همان دوران کدانش‌آموزی فکری اساسی کند.

ناشر برگزیده فارس و کشور با اشاره به پایان هفته کتاب و کتابخوانی امسال، اظهار کرد: بر اساس مصوبه گرامیداشت این هفته، همه بخش‌ها و دستگاه‌های غیر فرهنگی نیز باید در تبلیغ و ترویج کتاب نقش ایفا کنند اما این امر در بسیاری از این دستگاه‌ها مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دستگاه‌ها حتی یک پیام نیز به مناسبت هفته کتاب در دستگاه خود نصب نکردند، اذعان کرد: کدام یک از مدیران به این مناسبت چند کتاب به کارمندان یا فرزندان کارمندان خود هدیه کرد؟

نویدگویی گفت: اگر هفته کتاب به درستی اجرا و گرامی‌داشته شود اقدامی ارزنده در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

پیشکسوت صنعت چاپ و نشر فارس با اشاره به برخی مشکلات این عرصه مانند قیمت کاغذ و دیگر ملزومات چاپ، وضعیت نامناسب توزیع کتاب و کاهش تیراژ کتاب‌ها، گفت: امروز فعالیت در زمینه چاپ و نشر کتاب شغل دوم و سوم ۹۰ درصد ناشران فارس است که باید چاره‌اندیشی شود.

موزه اسناد و دیوان شاعران فارسی در راه شیراز

نویدگویی که سابقه راه‌اندازی موزه قرآنی، کتاب، مردم شناسی و صنعت چاپ و نشر و کتاب‌های خطی شیراز را در کارنامه دارد از راه‌اندازی موزه اسناد قدیمی فارس در آینده نزدیک خبر داد.

وی افزود: تا کنون ۱۸۰ سند قدیمی از مکاتبات نظمیه، عدلیه و بلدیه شیراز و قراردادهای قدیمی با قدمت بیش از ۲۰۰ سال فارس آماده‌سازی و قاب شده تا در این موزه به نمایش گذاشته شود.

نویدگویی اضافه کرد: موزه دیوان شاعران فارسی نیز در دست آماده‌سازی است که در قالب آن ۸۰۰ نوع دیوان حافظ و حافظ شناسی، نسخه‌های چاپ سنگی دیوان سنگی و دیوان تمام شاعران این استان تا ۲ ماه آینده به نمایش گذاشته می‌شود.

این پیشکسوت فرهنگی فارس یادآور شد: در موزه قرآنی فارس (در مرکز علوم و فناوری) یکهزار و ۲۰۰ قرآن و تفسیر قرآن به ۲۳ زبان دنیا وجوود دارد و در قالب موزه کتابهای چاپ خطی شیراز نیز ۵۰۰ کتاب خطی و چاپ سنگی به کتابخانه میرزای شیرازی دانشگاه شیراز اهدا کردم.