فرماندار فلارد چهارمحال و بختیاری گفت: این شهرستان از جمله شهرستانهای نوپای چهارمحال و بختیاری است که در زمان حاضر۶۲۰ میلیارد ریال اعتبار تملکدارایی این شهرستان تامین شده است.
به گزارش ایرنا، کوروش فتحی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری فلارد که با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد، زیرسازی و آسفالت معابر ۱۶ روستا به مساحت ۲۰۰ هزار مترمربع، هدایت ۹۰ هزار مترمربع آبهای سطحی از طریق جدول، احداث دیوار حائل در روستاها با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار، احداث چهار پُل در روستاها، ساماندهی تعدادی از قنوات و سرچمشهها را از جمله اقدامات انجام شده در این مدت عنوان کرد.
وی ادامه داد: بازنگری ۱۹ طرح هادی روستایی در شهرستان فلارد با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، اصلاح و بهینهسازی شبکه برق، اجرای خط انتقال آب، زیرسازی روستاهای سلمانک، اکبرآباد، شاه نجف و دهنو، احداث ۲ زمین چمن ورزشی آموزش و پرورش، تخصیص اعتبار و شروع به کار سالن ورزشی روستای شهریاراز دیگر طرحهای عمرانی اجرا شده در شهرستان فلارد است.
فتحی گفت: اجرای فاز نخست عملیات گازرسانی به ۱۵ روستای بخش امامزاده حسن با ۵۸۰ میلیارد ریال و اجرای شبکه بارانی در ۳۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی پس از ۳۰ سال، آبرسانی به ۲۱۱ هکتار به زمینهای گرداب سفلی، جنگلکاری و کشت گیاهان دارویی در این شهرستان انجام شده است.
فرماندار فلارد لایروبی و احیای قنوات، واگذاری ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات برای راه اندازی ۲ واحد گلخانه، راهاندازی نهالستان منابع طبیعی در شهرستان فلارد، احداث باغهای دیم در روستای ابواسحاق و ۱۴ گنج در۵۰ هکتار با هفت میلیارد ریال، ساخت ۶۰ واحد مسکن مددجویان، آبرسانی به شهرک صنعتی سندگان و پیشبینی ۳۲ هکتار زمین برای اجرای نهضت ملی مسکن را از دیگر گامهای مهم برداشته شده برای عمران و آبادانی این شهرستان عنوان کرد.
با موافقت هیات دولت، بخش فلارد با مرکزیت مالخلیفه بهعنوان یازدهمین شهرستان چهارمحال و بختیاری از شهرستان لردگان انتزاع و به یک شهرستان مستقل ارتقا پیدا کرد.
بسته شدن پرونده جادههای خاکی روستایی در فلارد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری مجموع راههای شهرستان فلارد را ۱۸۰ کیلومتر عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۳۶ کیلومتر آن آسفالت شده است.
روح الله غلامی افزود: تلاش میشود با تزریق اعتبارات و حمایت مالی ۳۰ کیلومتر از جادههای روستایی شهرستان فلارد آسفالت شود.
وی بیان کرد: تلاش میشود با تزریق اعتبار لازم پرونده جادههای خاکی روستایی شهرستان فلارد بسته شود.
غلامی تعمیر و نگهداری ۱۵۰ پُل، ۳۰ مورد نگهداری سیستم روشنایی، خط کشی ۹۵ کیلومتر از راهها، خرید و نصب ۴۰۰ تابلو علائم ایمنی، لکه گیری مسیرها و نصب ۱۵۰عدد گارد ریل را از جمله اقدامات مهم راهداری و حمل و نقل جادهای استان در شهرستان فلارد عنوان کرد.
آبرسانی به ۱۴۷ روستای چهارمحال و بختیاری
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری گفت: آبرسانی به ۱۴۷ روستا و تامین آب آشامیدنی پایدار و سالم و بهداشتی از موارد مورد تاکید دور دوم سفر استانی رییس جمهور به این استان بود.
محمد کریمی شیاسی اضافه کرد: با توجه به تاکید رییسجمهور و وزیر نیرو در خصوص آبرسانی به روستاها مطالعات آبرسانی به ۱۴۷ روستای مورد نظر در دست انجام است.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده تلاش میشود تا سال ۱۴۰۵ - ۱۴۰۶ هیچ روستا و شهری در این استان با تنش آبی وجود نداشته باشد.
کریمی شیاسی افزود: درزمان حاضر بیش از چهار تیم شامل بسیج سازندگی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، خیرین آبرسان کشور، نیروی زمینی ارتش، نیروی زمینی سپاه اصفهان، قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی در بحث آبرسانی با این مجموعه همکاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه طرح بزرگ تامین آب سه شهرستان خانمیرزا، لردگان و فلارد نیز در دستور کارشرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری قرار دارد گفت: برای رفع فرسودگی شبکههای آبرسانی در صورت همکاری دهیاران در این خصوص لوله مورد نیاز نوسازی شبکه تامین میشود.
راه اندازی فیبرنوری تا خرداد ماه در شهر مالخلیفه
مدیرعامل شرکت مخابرات چهارمحال و بختیاری گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده تا خرداد ماه فیبر نوری شهر مالخلیفه مرکز شهرستان فلارد راه اندازی میشود.
هومان محمودی افزود: در زمان حاضر ۱۹ سایت تلفن همراه مجهز به اینترنت پرسرعت در شهرستان فلارد وجود دارد و سایتهای تلفن همراه مجهز به اینترنت پرسرعت هستند.
وی با بیان اینکه امسال نیز سه سایت تلفن همراه در برنامه تعریف شده است گفت: در زمان حاضر ۶هزار تلفن ثابت در شهرستان فلارد وجود دارد که همه آنها ظرفیت اینترنت دارند.
فلارد از شهرستانهای پیشرو در تولید محصولات دیم
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این شهرستان مستعد توسعه کشت دیم، گیاهان دارویی و درطرح جهش تولید در دیمزارها به صورت ویژه دیده شده است.
حسین برزگر با اشاره به اجرای ۲ طرح کلان کشاورزی فلارد یک و طرح گرداب سفلی در شهرستان فلارد افزود: طرح فلارد یک پس از سالها که برزمین مانده بود امسال با استفاده از توان بخش خصوصی در فرایند کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی در طرح فلارد یک انجام شده است.
برزگر با اشاره به پیشرفت ۵۰ درصدی طرح فلارد یک گفت: با توجه به روند اجرای کار انتظار میرود همزمان با آغاز کشت بهاره در استان طرح فلارد یک نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی در خصوص طرح پروژه گرداب سفلی که از پروژههای تامین و انتقال آب در زمینهای شیبدار است افزود: سال گذشته یکصد میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به این طرح تخصیص یافت.
وی با اشاره به لایروبی یک چهارم قناتها در شهرستان فلارد افزود: تلاش میشود با همراهی قرارگاه ومحرومیت زدایی یک دوم قناتهای باقیمانده امسال لایروبی شود.
وی با اشاره به تسطیح و یکپارچه سازی یک هزار هکتار مزرعه در شهرستان فلارد افزود: طرح تسطیح و یکپارچه سازی در زمینهای کشاورزی فلارد به معنای واقعی انجام شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بهرهبرداری از سه گلخانه درشهرستان فلارد گفت: به تازگی مجوز احداث یک واحد گلخانه ۴.۵ هکتاری در این شهرستان صادر شده که درصورت تامین منابع تسهیلاتی تکمیل میشود.
وی یادآور شد: محدودیتی در خصوص توسعه باغهای دیم و کاشت گیاهان دارویی با توجه به ظرفیتهای موجود وجود ندارد.
کشت ۲هزار و ۳۰۰ هکتار برنج براساس برنامه الگوی کشت
به گفته برزگر، در سالهای گذشته براساس مصوبه هیات وزیران کاشت برنج به غیر از سه استان شمالی ممنوع بود اما براساس برنامه الگوی کشت، کاشت ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار برنج برای چهارمحال و بختیاری تعریف شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برنج از جمله محصولات آببر به شمار میرود خدمات ارائه شده در کشت برنج نصف محصولات اساسی و راهبردی است.
برزگر با تقدیر از شرکت پتروشیمی استان در خصوص تامین کود اوره و وضعت مطلوب استان گفت: در زمان حاضر بیش از۱۳ هزار تن کود اوره و ۱۹ هزار تن کود شیمیایی در استان توزیع شده است و توزیع این میزان کود نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
ضرورت بازسازی ۵۹ مدرسه غیرایمن در چهارمحال و بختیاری
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۱۰ درصد مدارس چهارمحال و بختیاری تخریبی است، گفت: درقالب تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با نوسازی مدارس کشور احداث ۵۹ مدرسه از مدارس غیراستاندارد استان در دستور کار قرار گرفته است.
ایرج کریمی افزود: در مرحله نخست این طرح ۱۲ مدرسه در دستور کارقرار گرفته و برآورد و تهیه نقشه از طرف نوسازی استان انجام شده و به محض اینکه آمادگی قرارگاه اعلام شود عملیات احداث این مدارس آغازمیشود.
وی گفت: هماکنون سه مدرسه در شهرستان فلارد از ۲ سال گذشته در حال احداث و تعمیر است که یک مدرسه تحویل داده شد و ۲ مدرسه دیگر نیز در حال تحویل است و مدرسه روستای شهریار نیز مشکل شبکه برق دارد که به محض رفع این مشکل مدرسه آماده تحویل است.
پیش بینی ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای مدیریت بحران در فلارد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امسال۴۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای مدیریت بحران شهرستان فلارد پیشبینی شده،گفت: درسالجاری به صورت ویژه در شهرستان فلارد ۹ طرح در زمینه ایمن سازی در برابر سیل، مسیلهای روستای و شهری و بندهای آبی وخاکی و همچنین کانالهای کشاورزی و مدیریت شهری تعریف شده است.
خسروکیانی افزود: سیل، زمین لغزش، آتش سوزی جنگل و مراتع و خشکسالی مهمترین عواملی است که این شهرستان را تهدید میکند و رویکرد مدیریت بحران، برای ایمن سازی این شهرستان است.
به گفته وی، سال گذشته از محل اعتبارات ماده ۱۷ مدیریت بحران با توجه به اینکه شهرستان لردگان تفکیک نشده بود پنج طرح در بخش فلارد با اعتباری بیش از۱۷میلیاردریال در بخشهای ساماندهی مسیل روستایی، شهری ومرمت و بازسازی کانالهای کشاورزی انجام شد.
وی اظهار داشت:مطالعه ۶ روستای در معرض خطر شهرستان فلارد که سالگذشته در سیل مردادماه دچار مشکل شدند نیز در دست اجراست که پس از انجام مطالعات، برنامهریزی برای جابه جایی یا بازسازی و در جاسازی این منازل در دستور کار است.
به گفته وی، سالگذشته ۶۵ خانوار از تسهیلات بلاعوض، معیشتی و مسکن وکشاورزی و مدیریت بحران استفاده کردند.
کیانی مهمترین برنامه مدیریت بحران در شهرستان فلارد را بحث ایمن سازی ۶ روستا عنوان کرد وگفت: پیگیری ایجاد مجموعه مدیریت بحران شهرستان و اختصاص یک مکان مناسب در سطح شهرستان با توجه به شرایط پیشبینی شده است.
کمبود پزشک متخصص از مشکلات چهارمحال و بختیاری
سرپرست مدیریت درمان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه گفت: این بیمارستان۳۲ تخت مصوب و هشت تخت فعال در حال ارائه خدمت در حوزه پزشک متخصص، عمومی، رادیولوژی، آزمایشگاه، داروخانه، خدمات مامایی و ۶ تخت دیالیز با هفت دستگاه برای خدمات رسانی به ۲۰ بیمار دارد.
محسن آقایی در خصوص توسعه بیمارستان مالخلیفه گفت: انتظار میرود برای توسعه ۲۴هزار مترمربع زمین اطراف بیمارستان به دانشگاه واگذار شود و در قالب طرح توسعه این بیمارستان از ۳۲ به ۹۶ تختخواب ارتقا یابد.
وی ایجاد زیرساخت امحای ۱۰۰زباله را از نیازهای این بیمارستان عنوان کرد و گفت: در زمان حاضر خدمات تخصصی مورد نیاز ۲۰ روز در ماه از سوی پزشکان متخصص بیمارستان لردگان ارائه میشود.
وی کمبود پزشک متخصص را از مشکلات استان اعلام کرد و گفت: به دلیل کمبود پزشک متخصص توزیع متخصص در استانها با رکود همراه بود.
آقایی ادامه داد: سال گذشته در سطح استان ۷۵ نفر پزشک متخصص در چهارمحال و بختیاری توزیع شد و امسال این رقم به ۵۰ نفر کاهش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت ستاد بهداشت و درمان فلارد گفت: در زمان حاضر خدمات مبارزه با بیماریها، سلامت خانواده، دهان و دندان و بهداشت محیط در حال انجام است.
علی احمدی افزود: در زمان حاضر به جز چهارخانه بهداشت که سه مورد از آنها در مناطق امامآباد، اسلامآباد و میلان پیش بینی شده که زمین مورد نیاز تامین نشده و یک مرکز نیز در منطقه چناران با ارتش تفاهم نامه امضا شده است.
وی در خصوص احداث آزمایشگاه مرکزی شهرستان فلارد افزود: به دلیل محدودیت بودجه در بخش بهداشت انتظار میرود ۵۰ درصد هزینه ساخت این آزمایشگاه از سوی دانشگاه و ۵۰ درصد نیز از محل مسوولیت اجتاعی پتروشیمی تامین شود.
به گزارش ایرنا، فرمانداری شهرستان فلارد با ۳۳ هزار نفر جمعیت ۲۲ دیماه سال گذشته افتتاح شد و بخشداری امامزاده حسن یکی از بخشهای زیرمجموعه این فرمانداری بهشمار میرود.
مالخلیفه مرکز شهرستان فلارد در ۱۷۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.