مشهد-ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: اکنون ساخت ۳۲۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی در خراسان رضوی با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، خیرالله خادمی عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی محور مشهد – سرخس در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ طرح آزادراهی نیز در خراسان رضوی در حال اجرا است که شامل مسیر ریلی چابهار- زاهدان- یونسی- سرخس است و کریدور شمال به جنوب به شمار می رود.

به گفته وی، محور دیگر مسیر جاده ای مشهد – سرخس است که آن نیز بخشی از این کریدور محسوب می شود.

وی اظهار کرد: امروز بنا به دعوت استاندار خراسان رضوی، بازدیدی از محورهای در حال ساخت این استان به عمل آمد و تلاش شد طرحهای مزبور در عملیات تسریع و تزریق مالی اولویت بندی شود.

خادمی بیان کرد: دستور وزیر راه و شهرسازی پیرو سفر وی به ترکمنستان که در هفته گذشته انجام شد، این بود که مشکلات محور ترانزیتی سرخس – مشهد احصا و بررسی شود تا عملیات اجرایی این طرح سرعت گرفته و هر چه زودتر به بهره برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: محور سرخس – مشهد از مصوبات سفر رییس جمهور به خراسان رضوی است که در اولویت قرار گرفته و دروازه ایران از ناحیه سرخس به کشورهای آسیای میانه و شمال شرق به شمار می رود، لذا از اهمیت زیادی برخوردار است، از یک جهت برای تسهیل سفرهای استانی و کاهش بار ترافیک مناسب بوده و از جهت دیگر مسیر ترانزیتی در سطح ملی به شمار می رود.

وی افزود: تاکنون ۱۳۰ کیلومتر از محور ۱۸۰ کیلومتری مشهد – سرخس به بهره برداری رسیده اما سخت ترین مسیر آن مربوط به گردنه مزداوند که مسیری کوهستانی و گلوگاه کریدور شمال به جنوب به شمار می رود، در دست ساخت بوده و در این قطعه ۴۵ کیلومتری تاکنون سه میلیون مترمکعب خاکبرداری انجام شده، ۲ دستگاه تونل ایجاد شده و پیشرفت اجرایی کل این قطعه به ۸۰ درصد رسیده است.

خادمی اظهار امیدواری کرد سال آینده با تزریق مالی از محل سازمان برنامه و بودجه ۴۵ کیلومتر باقی مانده از محور سرخس به مشهد به طور کامل آماده بهره برداری شود و به عنوان یک محور ترانزیتی تحویل کشور گردد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: یکی از توافقات سفر هفته گذشته وزیر راه و شهرسازی به ترکمنستان افزایش ظرفیت باری در بخش جاده ای و در بخش ریلی در سرخس بوده که تحقق این بخش منوط به توسعه زیرساختها است، لذا یکی از برنامه های ما احداث مسیر جدید در سرخس است که افزایش تردد جاده ای به این مسیر سوق داده شود.

بیشتر بخوانید:

احداث ۲۰۰ کیلومتر جاده در ترکمنستان توسط پیمانکاران ایرانی

ایران و ترکمنستان چند سند همکاری به ارزش ۹۰۰ میلیون دلار امضا کردند