به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دوستی شامگاه پنجشنبه در نشست بی واسطه با نخبگان و نمایندگان اقشار مختلف مردم بندرلنگه افزود: همچنین در بندر جدید لنگه طراحی های صورت گرفته و منتظریم تا در سفر رییس جمهور کلنگزنی شود؛ با اجرای این طرح ها یک بندر بزرگ و مدرن که میتواند دوباره جایگاه بندرلنگه را احیا کند، ایجاد می شود.
جانمایی اولیه بندر جدید لنگه در فاصله ۳۵ کیلومتری غرب بندر فعلی و در زمینی به وسعت ۷۰۰ هکتار درنظر گرفته شده است.
شهریورماه پارسال نیز مهدی دوستی استاندار هرمزگان در آیین بهرهبرداری از طرحهای بندری هفته دولت در بندرلنگه، گفت: با توجه به محدود بودن پسکرانه فعلی بندرلنگه، بندر دیگری در منتهی الیه غربی این بندر جانمایی شده که حدود ۲۰ کیلومتر از شهر فاصله دارد.
بندر جدید در شهر لنگه به دلیل محدودیت پسکرانه دچار مشکلاتی است و این درحالی بوده که متقاضی ترانزیت و استفاده در حجم انبوه برای آن وجود دارد؛ این بندر با وجود محدودیت، رشد ۴۷۰ درصدی در صادرات در زمینه کانتینرهای یخچالی داشته و ۱۲۵ هزار دستگاه خودرو در سال گذشته از این بندر منتقل شده که بیشتر آنها ترانزیت بوده است.
دوستی، با اشاره به اخذ مجوز ۲ دانشگاه علوم پزشکی در شرق و غرب هرمزگان تاکید کرد: عملیات اجرایی دانشکده علوم پزشکی غرب هرمزگان طبق قول فرماندار بندرلنگه در آذرماه آغاز خواهد شد.
وی بیانکرد: باید همزمان با اتفاقاتی که در کشور میافتد خود را بروز کنیم ، آزاد راهی که از اصفهان به شیراز افتتاح شد، میتواند بخشی از گردشگران مرکز ایران را به هرمزگان برساند از این رو، برروی محورهای ورودی استان فارس به هرمزگان تمرکز داریم تا سهم خود را از گردشگران افزایش دهیم.
بندرلنگه بهترین مکان برای راه اندازی زنجیره ماهی زینتی است
استاندار هرمزگان با تاکید بر توانمندسازی جامعه زنان، گفت: بندرلنگه، بهترین مکان برای راهاندازی زنجیره ماهیهای زینتی است؛ چرا که بیشترین تقاضا برای این محصول در کشور امارات وجود دارد و این شهرستان نقطهای نزدیک به این کشور است.
دوستی افزود: زنجیره ماهیهای زینتی را میتوان در خانه نیز ایجاد کرد که اشتغال پایداری برای بانوان به همراه دارد و کارشناسانی برای آموزش آن به متقاضیان در این حوزه به بندرلنگه اعزام خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین برای اینکه بتوانیم از فرصت حضور گردشگران برای فروش صنایع دستی استفاده شود، در محوطهای نزدیک به بندر شهید حقانی بندرعباس، زمینی انتخاب شده تا با احداث مجموعهای، دستساختههای بانوان به فروش برسد و از این طریق اعلام آمادگی میکنیم که در بندرلنگه، بندر چارک یا بندر آفتاب نیز که محل تردد گردشگران است، اعتباراتی برای احداث بازارچه صنایع دستی تامین کنیم.
استاندار هرمزگان اظهار کرد: سیر تحولات بندرلنگه مبین آن است که این منطقه ساحلی به دلیل محدودیت عمق و پسکرانه شناورها روز به روز، کوچکتر شده و از دریا و خشکی محدود شده و مزیت چند هزار ساله خود را از دست داده است.
در این نشست نمایندگان مجموعههای مردمی، هیاتهای مذهبی، لنجداران و صیادان، ورزشکاران، فعالان حوزه بهداشت و درمان، فرهنگیان، طلاب، بانوان، دانشجویان، فعالان حوزه صنایع دستی، فعالین فرهنگی، کشاورزان، سرمایهگذاران و نماینده گروههای جهادی به بیان نقطه نظرات، دیدگاهها و مطالبات پرداختند.
توسعه محورهای مواصلاتی روستایی و شهری، کمک به خانههای قرآنی، واگذاری موجشکنهای چند منظوره مردمی به تعاونیهای صیادی، مساعدت در ته لنجی، توسعه زیرساختهای ورزشی، حفظ بناهای تاریخی، لایروبی رودخانههای فصلی و ایجاد ایرلاینهای جدید از بندرلنگه جزو موارد مطرح شده در این نشست بود.