بجنورد- ایرنا- مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی گفت: پنج روستای استان برای اجرای طرح نُوفَن ( انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی) با هدف جلوگیری از مهاجرت جوانان روستایی، افزایش بهره وری و ارزش افزوده برای این کسب و کارها انتخاب شد.

هادی رضازاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این روستاها شامل؛ «گلیان» و «باقرخان» شهرستان شیروان، «سارمران» اسفراین، «ملاحسن» سملقان و «خبوشان» فاروج است.

وی افزود: متقاضیان این طرح در سایر روستاهای خراسان شمالی نیز می توانند طرح های خود را که فناوری به همراه دارد به صندوق کارآفرینی امید معرفی کنند.

به گفته رضازاده؛ این طرح با هدف ورود فناوری به کسب و کارهای روستایی، افزایش بهره وری، اشتغال دانش آموختگان و جلوگیری از مهاجرت جوانان در روستاها عملیاتی می‌شود.

مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی یادآور شد: تاکنون ۱۲ پرونده در راستای پرداخت تسهیلات طرح «نُوفَن» در این صندوق تشکیل شده و ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره تا پایان امسال در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

رضازاده گفت: اکنون در روستاهای «گلیان» و «باقرخان» طرح های پرورش ماهی اجرا شده که متقاضیان برای افزایش بهره وری، کاهش هزینه های تولید می توانند از دانش و فناوری این طرح بهره ببرند.

وی با اشاره به تاثیرات خشکسالی به کشاورزی خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: دیگر اجرای طرح های کشاورزی سنتی جوابگو نیست به گونه ای که باید برای افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و افزایش تولید به سمت دانش روز حرکت کنیم.

مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی افزود: در این بین صندوق کارآفرینی امید، تسهیلات مورد نیاز را در اختیار کسب و کارهای روستایی قرار می دهد تا شاهد افزایش تولید و بهبود معیشت و درآمد روستاییان باشیم.

به گزارش ایرنا، سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

استان خراسان شمالی از استان های شمالشرق کشور محسوب می شود که یک میلیون نفر جمعیت دارد.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.