به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ مجتبی محمدی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: در این مدت ۹۱۱ پرونده قاچاق کالا در استان همدان تشکیل شده است که شمار پرونده های با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد ریال به عنوان پرونده های کلان، باندی و سازمان یافته ۴۴ فقره بوده است.
رییس پلیس امنیت اقتصادی همدان ادامه داد: شمار پرونده های بین پنج تا ۱۰ میلیارد ریال نیز ۳۸ فقره با ۶ درصد افزایش و بین یک تا پنج میلیارد ریال ۳۳۳ فقره بوده و مابقی پرونده های خرد هستند که شمار آنها کاهشی بوده است.
سرهنگ محمدی افزود: در پرونده های قاچاق کالا ۹۳۸ متهم در هفت ماهه امسال دستگیر شدند که ۹۰ درصد دستگیر شدگان غیر بومی هستند.
وی اظهار کرد: ابتدای امسال تاکنون ۲۹۴ دستگاه خودروی شوتی با ویژگی تغییر فیزیکی در ارکان خودرو از جمله ارتفاع دادن به قسمت عقب خودرو، تعبیه جاساز کالای قاچاق داخل خودرو، پیش بینی سیستمی برای پرتاب سیخ و میخ داخل جاده و به طرف خودرو ماموران، توقیف شده است.
این مسوول انتظامی ادامه داد: ۴۵۰ میلیارد ریال معادل ۳۰ درصد مجموع کالای قاچاق کشف شده از این افراد کشف شده است.
رییس پلیس امنیت اقتصادی همدان بیان کرد: طرحی برای برخورد با خودرهای شوتی از ۲ هفته پیش آغاز شده است که در این مدت ۳۷ دستگاه خودرو توقیف و ۳۹ متهم دستگیر و از آنها ۱۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق کشف شده است.
سرهنگ محمدی افزود: هفت ماهه امسال ۷۶۲ دستگاه لوازم خانگی با ۱۵ درصد افرایش، ۵۲۴ هزار لیتر فرآورده نفتی با ۴۴ درصد افزایش، ۵۴ هزار نخ سیگار، ۴۵۰ تن مواد خوراکی، ۵۸ هزار قلم لوازم آرایشی بهداشتی، توتون تنباکو، ۷۲ هزار دستگاه تجهیزات الکترونیکی، ۸۶ هزار متر پارچه، ۱۰۲ هزار قلم دارو، ۳۳ هزار ثوب البسه و منسوجات، ۱۰ تن پوشاک تاناکورا، ۲۳ هزار دستگاه لوازم خودرو لنت تقلبی در همدان کشف شده است.
وی با بیان اینکه کشفیات در چهار قلم کالا کاهش و ۱۰ قلم افزایشی بوده است گفت: سه محور قاچاق کالا در استان همدان وجود دارد با این وجود همدان مسیری برای تردد قاچاقچیان به سمت مرکز کشور و تهران است و این استان مقصد کالای قاچاق نیست.
رییس پلیس امنیت اقتصادی همدان بیان کرد: کالاهایی که از سمت کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه به سمت مرکز کشور قاچاق و در همدان توقیف می شود بیشتر سیگار است که توسط خودروهای شوتی منتقل می شود.
سرهنگ محمدی اضافه کرد: از استان های جنوبی لوازم خانگی، پارچه و پوشاک توسط خودروی سنگین داخل بونکر گاز مایع جاساز و جابجا می شود و همچنین قاچاق معکوس آرد سهمیه ای، کودشیمیایی، دام و فرآودرهای نفتی از همدان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ کارت سوخت هم از جایگاه دارها کشف و ضبط شده است افزود: ۵۲۴ هزار لیتر فراوردهای سوختی هفت ماهه امسال کشف شده که قاچاقچیان با استفاده از مشک پلاستیکی با ظرفیت سه هزار لیتر اقدام به جابجایی سوخت می کنند.
رییس پلیس امنیت اقتصادی از دیگر ماموریت های این مجموعه را برخورد با ۱۱ نوع جرائم اقتصادی شامل اخلال در نظام اقتصادی، ربا خواری، اختلاس، تسهیلات غیر مجاز، پولشویی، احتکار، تبانی و تقلب دانست که در این راستا ۱۲۸ پرونده با ۲ درصد افزایش تشکیل شده که ارزش ریال کشفیات با ۱۲۸ درصد افزایش به چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
سرهنگ محمدی بیان کرد: پلیس امنیت اقتصادی از سه سال پیش به عنوان پلیس تخصصی و هوشمند و با هدف پیشگیری و پیش بینی و مبارزه با جرایم و مفاسد اقتصادی شکل گرفت.
وی افزود: پلیس به همراه ۱۱ سازمان دیگر طبق ماده ۳۶ قانون مبارزه با قاچاق، کار مبارزه با قاچاقچیان را بر عهده دارند و در ماده ۱۴ این قانون نهادهایی در زمینه فرهنگسازی مسوولیت دارند.