تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی سفارت چین در ایران با پیشنهاد تبادل تجربه‌ها، برگزاری فستیوال‌های هنری میان چین و ایران گفت: کارگروه و کمیته‌های فرهنگی مشترک میان دو کشور ایجاد شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی و امور بین‌الملل فرهنگسرای نیاوران، جوزی هائو با حضور در فرهنگسرای نیاوران ضمن دیدار با سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درباره اقدامات اجرایی توسعه و گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

جوزی هائو در این نشست با مثبت خواندن واگذاری مجموعه‌هایی همچون فرهنگسرای نیاوران به صندوق اعتباری هنر که به عنوان یکی از معتبرترین و مهمترین مجموعه‌های فعال حوزه اقتصاد هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: بدون شک این اتفاق می‌تواند باعث رشد و گسترش مناسبات فرهنگی و هنری بین‌المللی شود و به خصوص تعاملات فی‌مابین، کمتر در سیکل بروکراسی اداری خواهد ماند.

رایزن فرهنگی سفارت چین در ایران افزود: در چین یک بازار بزرگ آثار هنری وجود دارد و امیدواریم آثار هنری هنرمندان ایران نیز در آن بازار ارائه شود.

وی گفت: در کشور چین نیز صندوقی با همین عنوان وجود دارد که هنرمندان زیادی عضو آن هستند و می‌شود یک تبادل فرهنگی مناسب بین این دو سازمان داشته باشیم.

تبادل تجربه‌های هنری، برگزاری فستیوال‌های هنری در دو کشور، ایجاد خواهرخواندگی فرهنگسرای نیاوران با مجموعه‌های مشابه در چین، ایجاد کارگروه و کمیته‌های فرهنگی مشترک از دیگر پیشنهادات رایزن فرهنگی چین بود.

جوزی هائو برگزاری نمایشگاهی در فرهنگسرای نیاوران با آثار نقاشی هنرمند چینی، خانم چان زان در اواخر امسال و برگزاری هفته فرهنگی ایران و چین به میزبانی دو کشور در سال آینده را به عنوان نخستین پروژه مشترک پیشنهاد داد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نیز با استقبال از این پیشنهادات به همکاری‌های مشترک و استفاده از ظرفیت هنرمندان دو کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به ارتباط صندوق اعتباری هنر با کشورهای مختلف گفت: ما از ارتباطات مثبت و دوجانبه هنری بین دو کشور که از لحاظ فرهنگی نیز غنی باشند، استقبال می‌کنیم و این ارتباطات را افزایش دایره فعالیت‌های صندوق اعتباری هنر تلقی می‌کنیم. کما اینکه چندی پیش رویداد مشترکی را با کشور مالزی داشتیم که نتایج مثبتی را به همراه داشت.

پوراحمدی با تأکید بر اهمیت بُعد اقتصادی این همکاری‌ها افزود: با فعالیت‌های مشترک در تمام رشته‌های هنری (سینما، موسیقی، تجسمی و نمایش) می‌توانیم گام‌های مؤثری در افزایش دیپلماسی فرهنگی و نیز کمک به اقتصاد هنر برداریم.

ضرورت تولید آثار مشترک و نیز چگونگی عرضه آنها، تبادل آثار هنری توسط هنرمندان برجسته بین دو کشور، حمایت از تولیدات فاخر هنری، برگزاری جشنواره‌ها و فستیوال‌های مشترک، ایجاد تسهیلات ویژه برای هنرمندان و راه‌اندازی تورهای هنری و گردشگری، از دیگر پیشنهادات مدیرعامل صندوق هنر بود.

در نهایت مقرر شد تفاهم نامه‌ای فیمابین صندوق هنری دولت چین با صندوق اعتباری هنر تنظیم و با امضای آن، مراحل اجرایی در دستور کار قرار گیرد.

در این دیدار دستیار رایزن فرهنگی چین، رئیس فرهنگسرای نیاوران، معاون سرمایه‌گذاری و اقتصاد هنر صندوق اعتباری هنر نیز حضور داشتند.