احمد آریافر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنابراین هنوز نتوانستهایم از این ظرفیت به نحو شایسته استفاده کنیم در حالی که کشور به فولادسازی نیاز دارد و از طرفی صنعت فولاد برای تداوم تولید به زغال نیاز دارد پس باید ظرفیت تولید زغال سنگ استان را افزایش دهیم.
وی با اشاره به وجود ۲ نوع زغال سنگ حرارتی و کک شو در خراسان جنوبی بیان کرد: زغال سنگهای حرارتی در تولید برق مورد استفاده قرار میگیرد و از طرفی یکی از زیرساختهایی که استان از کمبود آن رنج میبرد، تامین برق است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اعلام اینکه یکی از اولویتهای این استان سرمایهگذاری در بخش تولید زغال سنگ است گفت: سالیان متمادی قرار است نیروگاه حرارتی در استان ساخته شود که متاسفانه به دلایلی این اقدام صورت نگرفته در صورتی که ذخیره زغال خوبی داریم.
وی افزود: دولت وزارت نیرو را مکلف کرده که سالانه پنج هزار مگاوات برق حرارتی تولید کند و این تکلیف برای ما شرایطی را ایجاد کرده است که به سمت ساخت نیروگاه حرارتی برویم.
آریافر با بیان اینکه مصرف زغال کک شو در فولاد و ذوب آهن است گفت: ما در این بخش وارد کننده هستیم و سالانه ۲ میلیون تن کنسانتره زغال را وارد کشور میکنیم پس ضروری است که ابتدا با استخراج این زغال، نیاز صنعت فولاد را پاسخ دهیم.
وی عنوان کرد: با این اقدام زنجیره ارزش زغال سنگ در استان تکمیل میشود و صنایع جوار معدنی هم توسعه پیدا میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: مجموعه وزارت نیرو مصمم است که در زمینه ساخت نیروگاه حرارتی در خراسان جنوبی براساس تفاهم نامه منعقد شده ورود پیدا کند و در حال برنامهریزی برای ساخت نیروگاه از طریق بخش دولتی یا خصوصی هستیم.
وی همچنین با اشاره به وجود خاکهای صنعتی و نسوز در خراسان جنوبی گفت: این استان در زمینه تولید کاشی و سرامیک رتبه دوم کشور را دارد که امیدواریم با تکمیل صنایع در دست اجرا بتوانیم جایگاه این صنعت را ارتقا دهیم.
آریافر افزود: ارتقای این صنعت شدنی است چرا که مواد اولیه را در استان داریم و باعث کاهش هزینه تولید میشود، ظرفیتهای غنی در زمینه خاکهای صنعتی و نسوز داریم که نیازمند ورود سرمایهگذاران است و در صورت ورود آنان حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
وی گفت: ما به همه شهرستانهای استان نگاه عادلانه داریم تا توسعه متوازن در تمامی نقاط صورت گیرد، یکی از ظرفیتهای خوب خراسان جنوبی سنگهاست که در این زمینه ورود پیدا کردیم و رایزنیهایی برای ورود سرمایهگذاران به این بخش داشتهایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که بارها بر معادن به خصوص سنگهای معدنی جنوب خراسان و ضرورت فرآوری آن تاکید داشتهاند، اظهار کرد: ۱۷۰ واحد معدنی سنگ داریم که از این تعداد حدود ۱۰۰ معدن گرانیت است.
وی افزود: از مجموع معادن سنگ استان حدود ۶۵ معدن غیرفعال است و نبود فناوری یعنی ماشین آلات معدنی، هزینه تولید و حمل و نقل بالا و نبود بازار مصرف مطمئن در داخل باعث شده که بخش زیادی از معادن سنگ استان راکد بماند.
آریافر تصریح کرد: باید همت شود و زمینه را برای حضور سرمایهگذار قوی فراهم کنیم تا با راهاندازی کارخانه و ایجاد واحد فرآوری، امکان عرضه سنگها را در نمایشگاههای داخلی فراهم کنیم که در این خصوص رایزنی با سرمایهگذاران مختلف با همکاری مجموعه استانداری در حال انجام است.
وی گفت: جای تاسف است که سنگ ارزشمند خراسان جنوبی با خروج از استان و فرآوری روی آن به اسم سایر استانها عرضه میشود چرا که سرمایهگذار بخش خصوصی به تنهایی توان اینکه سنگ را در عرصه داخلی و بین المللی عرضه کند، ندارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۷۷۹ معدن با ذخیره معدنی بیش از هفت میلیارد تن در این استان افزود: از این تعداد ۵۴۸ واحد فعال و ۲۳۱ معدن غیرفعال است.