به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، سعید شاهرخی افزود: این سه بنای تاریخی شامل قلعه گلاشکرد در شهرستان فاریاب، مدرسه قدیمی دولتآباد اسفندقه و مقبره سالاررضا عنبرآباد جیرفت میشود که قدمت آنها به دوره پهلوی اول، دوره صفوی و بعد از آن باز میگردد.
وی اظهار داشت: بیشترین اعتبار مرمتی به قلعه گلاشکرد تخصیص یافته که برابر ۱۱ میلیارد ریال است و برای ادامهدار شدن این عملیات به اعتبار زیادی نیاز است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان کرد: در قلعه گلاشکرد عملیات خاکبرداری درگاه ورودی انجام شده و در حال حاضر مرمت حصار غربی در در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: اندود پشت بام مدرسه قدیمی دولتآباد نیز به اتمام رسیده و ازاره آجری (سنگی که پیرامون ساختمان و در پای دیوار نصب میشود سنگ مثنی یا سنگ ازاره ساختمان گفته میشود، نام دیگر آن سنگ تیشهاست.) آن در دست اقدام است و به زودی تجهیز کارگاه مرمت پشت بام بنای مقبره سالار رضا انجام شده و آجر فرش زیرگنبد نیز در ادامه اجرا میشود.
شاهرخی خاطرنشان کرد: عملیات مرمت و احیای قلعه کهنوج و منوجان با اعتباری معادل ۱۷ میلیارد ریال به زودی آغاز میشود.
کرمان با ۱۰ اثر ثبت جهانی، بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم، کاروانسراهای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.