قم- ایرنا - رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تالیف کتاب نشانی‌نشانه‌ها با موضوع روزشمار دفاع مقدس قم گفت: تاریخ‌نگاری بدون تاریخ‌نگری کامل نیست، از این رو در جلد بعدی این کتاب ارزشمند، روزشمار دفاع‌مقدس قم مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری شنبه شب در آیین رونمایی از کتاب نشانی‌نشانه‌ها، روزشمار دفاع مقدس قم، در تالار فرهنگ و هنر این استان طی سخنانی با گرامیداشت پنجم آذرماه سال‌روز تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام راحل افزود: امنیت و آرامش امروز کشور مرهون مردانگی‌ها و ایثارگری‌های بسیجیانی است که در هشت دفاع مقدس جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و تقدیم اسلام کردند.

امام جمعه قم همچنین موضوع تاریخ‌نگاری و ثبت وقایع تاریخی را اقدامی با ارزش و تحسین‌برانگیز توصیف کرد و بیان داشت: کاری که تاریخ‌نگاری را برای تمام زمان‌ها برجسته می‌کند، تاریخ‌نگری و تحلیل دقیق حوادث می‌باشد.

وی با بیان اینکه نویسنده تاریخ باید با پرهیز از هرگونه جهت‌گیری اقدام به ثبت و ضبط رویدادها کند گفت: کسانی که تاریخ را مطالعه می‌کنند، مطالبی که از سوی نویسندگان به رشته تحریر درآمده، باید برای آنان عبرت‌آموز و درس‌آموز باشد.

حسینی بوشهری همچنین با مهم خواندن موضوع تاریخ‌نگاری دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در بیان رخدادهای دوران جنگ تحمیلی باید نقش خواص و افرادی که در این عرصه بی‌تفاوت بودند، و یا بدبینانه به قضایا نگاه می‌کردند، مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان داشت: دوران دفاع مقدس این ظرفیت را دارد تا به‌واسطه تحلیل آن، دنیایی از شناخت و معرفت را به مخاطب منتقل کنیم.

رئیس جامعه مدرسین همچنین دشمن‌شناسی را مقوله عظیمی عنوان کرد و یادآور شد: در تحلیل تاریخ دفاع مقدس باید از استقامت و دشمن‌شناسی نوشت و اینکه چرا دشمنان به یک باره مانند جنگ احزاب به کشور و نظام حمله کردند، ولی در اهدافشان ناکام ماندند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود حوادث اخیر غزه را نیز مانند دفاع مقدس نیازمند یک تحلیل دقیق دانست و اظهار کرد: این اتفاق‌ها به خوبی نشان داد، دشمن هر چقدر هم که قوی باشد، در برابر مقاومت مردان و زنان چاره‌ای جز پذیرش شکست ندارد.

حسینی بوشهری همچنین یادآور شد: باید هزاران کتاب بنویسیم، تا نسل جوان را با حوادث انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی آشنا کنیم، این کتاب‌ها می‌توانند به ماندگارترین آثار قلمی تبدیل شوند.

در قبال ایثارگری‌های دفاع مقدس وظیفه سنگینی داریم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه آثاری که تاکنون برای دفاع مقدس تولید شده، باید ۱۰۰ برابر افزایش پیدا کند گفت: این فرموده رهبر انقلاب، وظیفه ما را در قبال شهیدان، رزمندگان و ایثارگری‌های صورت گرفته، سنگین‌ترین می‌کند.

امیرعلی عموزاده در ادامه سخنان خود ابراز امیدواری کرد: در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای تحقق این فرمایش‌ها، گام‌های مهمی برداشته شود.

یکی از راویان دوران دفاع مقدس نیز با یادآوری تقدیم بیش از ۶ هزار شهید از سوی مردم قم در جنگ تحمیلی گفت: در برخی کشورهای دنیا، برای کشته‌شدگان جنگ، حداقل ۱۰ اثر را تهیه می‌کنند.

حسین کاجی با اشاره به این نکته که در رابطه با حماسه‌های غرورآفرینی که در زمان جنگ داشتیم، آثار بسیار زیادی را باید تولید کنیم اضافه کرد: با توجه به این تعداد شهیدی که در قم داریم، تولید ۶۰ هزار اثر اجتناب‌ناپذیر است.

نشانی‌نشانه‌ها ۱۵ هزار رویداد دفاع مقدس در قم را به تصویر کشیده است

مولف کتاب نشانی‌نشانه‌ها نیز با بیان اینکه کتاب مذکور حاوی ۱۵ هزار اتفاق رخ داده در قم، طی سال‌های دفاع مقدس است گفت: در تهیه این کتاب هیچ گرایشی دخیل نبوده است.

محمد خامه‌یار همچنین با ذکر اینکه این کتاب در ۹۵۲ صفحه تهیه و منتشر شده است گفت: این یک اثر پژوهشی است و به طور حتم برای پژوهشگران عرصه دفاع مقدس منبع بسیار خوبی به شمار می‌آید.

خامه‌یار با بیان اینکه تولید این اثر بیش از یک دهه به طول انجامیده است بیان کرد: برای انعکاس حادثه‌هایی که در جنگ تحمیلی شاهد آن بوده‌ایم، کارهای بسیار بزرگتری را باید انجام دهیم‌.