به گزارش روز یکشنبه شورای اسلامی شهر یزد، "فاطمه زارع" با اشاره به تشکیل کارگروه صیانت از باغ ها افزود: وضعیت جریمه قطع درختان در یزد در مقایسه با دیگر استان ها، بسیار پایین است و در پی آن هستیم که جریمه این عمل را افزایش دهیم تا کسی نتواند به خاطر منافع خود، دست به قطع درختان ببرد.
این عضو شورای اسلامی شهر یزد اظهار داشت: اگر مالک باغی به دلیل نداشتن آب دچار مشکل شده است می تواند باغ را به شهرداری بفروشد زیرا شهرداری این ظرفیت را دارد که باغ را خریداری کند یا زمین جایگزین به مالک باغ واگذار کند.
وی افزود: بسیاری از باغ های محلاتی همچون حسن آباد، خیرآباد و نعیم آباد جزو محلات حاصل خیز شهر یزد هستند که متأسفانه در حال از بین رفتن هستند زیرا هم آبی برای آبیاری وجود ندارد و هم برخی به جای خرید زمین های گران قیمت برای ساخت خانه از زمین باغ های خود استفاده می کنند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر یزد پیش از این نیز گفته بود: تخریب باغها و مزارع کشاورزی و ساخت آپارتمان در این شهر واقعیت تلخی است که نتیجه آن از بین رفتن فضای سبز و باغهای حاصل خیز، یکی پس از دیگری است.
زارع افزود: متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود با توجه به قیمت های نجومی زمین و ملک، برای مالک کاملا مقرون به صرفه است که درختان باغ خود را قطع و جریمه آن را بپردازد تا در آن زمین به ساخت و ساز بپردازد در حالیکه شهر یزد در حال حاضر نیاز به هوای پاک و فضای سبز دارد.
وی تصریح کرد:بنا بر اعلام سازمان سیما و منظر شهرداری،اکنون در سطح شهر یزد بیش از ۴۰۰ باغ شناسایی و پلاک کوبی شده است که تهیه شناسنامه آنها نیز در دستور کار سازمان قرار دارد
وی گفت:طرح تهیه شناسنامه باغهای سطح شهر در راستای اجرای ماده یک قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها آغاز شده است، هدف از اجرای این طرح شناسایی باغات سطح شهر به منظور جلوگیری از تخریب آن است.
این عضو شورای اسلامی شهر یزد خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود با توجه به قیمت های نجومی زمین و ملک، برای مالک کاملا مقرون به صرفه است که درختان باغ خود را قطع و جریمه آن را بپردازد تا در آن زمین به ساخت و ساز بپردازد ولیکن شهر یزد اکنون نیاز به هوای پاک و فضای سبز دارد.
وی خاطرنشان کرد: قرار است بعد از شناسایی باغها، برخی از آنها توسط شهرداری خریداری شود تا مورد استفاده عموم مردم قرار گیرد.