دکتر "فاطمه سادات آقایی" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هر چند این بیماری طی هفته جاری نسبت به هفته قبل از آن اندکی فروکش کرد اما احتمال بازگشت آن زیاد است و پیک دوم آن، بهمن ماه خواهد بود و لذا باید تزریق واکسن در دستور کار بیماران و به خصوص گروههای حساس باشد.
این فوق تخصص ریه که در دوره کرونا، سرشناسترین طبیب این حوزه در استان یزد بود، علت ۹۰ درصد بیماری های حاد تنفسی را آنفلوآنزا و بخصوص نوع خوکی آن اعلام کرد و یادآور شد: دوره این بیماری، طولانی و با سرفه و تعریق و ضعف همراه هست و ۲۰ روز طول می کشد.
وی از فوت شماری از هموطنان یزدی در سالجاری بعلت ابتلا به آنفلوآنزا خبر داد که اغلب آنها بیماری زمینهای داشتند.
وی از کرونا بعنوان یکی دیگر از بیماری های این روزهای جامعه و استان یزد یاد کرد و با بیان اینکه شدت آن به اندازه آنفلوآنزا نیست، اضافه کرد: از هر ۱۰ تست مثبت در یزد، ۹ مورد آن آنفلوآنزا و یک مورد کرونا است.
دکتر اقایی، در مورد روش های پیشگیری از این بیماریها هم گفت: افراد بالای ۶۵ سال، اطفال زیر پنج سال و آنهایی که بیماری زمینه ای دارند باید واکسن تزریق کنند.
وی آلودگی هوا را برای گروههای پر خطر، مشکل آفرین اعلام کرد و افزود: آلودگی هوا می تواند موجب سردرد شده و سرما خوردگی را طولانی کند، بیماری های زمینه ای را تشدید و بیماریهای قلبی و ریوی را افزایش دهد.
این فوق تخصص، ادامه داد: وقتی شاخص آلودگی هوا بالای ۱۰۰ است برای بیماران قلبی و ریوی ضرر دارد و نباید از منزل خارج شوند، اما بقیه افراد می توانند با زدن ماسک در جامعه و در جمع ها حضور پیدا کنند.
وی به والدین و معلمان نیز توصیه کرد: حتما کودکان را مجاب به استفاده از ماسک در محیط خارج از خانه و بخصوص مدرسه کنند.