سید محمد مهدی سجادی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بر اثر بارندگیهای اخیر و وقوع سیل و آبگرفتگی ۲ روز گذشته در سیستان و بلوچستان امدادرسانی به ۱۹۳نفر در قالب ۲۸خانوار توسط ۴۸امدادگر این جمعیت انجام شد.
وی ادامه داد: تمامی این افراد در چادرهای هلال احمر اسکان داده شدند و اقلامی از قبیل چادر امدادی، موکت، پتو، نایلون و سبدهای غذایی بین آسیب دیدگان توزیع شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهدنبال هشدارهای هواشناسی مبنی بر ورود تودهای بارشی به استان تمامی نیروهای جمعیت هلال احمر اعم از ستادی و شهرستانی در حالت آماده باش قرار گرفتند.
وی بیان کرد: مهمترین اقدامات جمعیت هلالاحمر سیستان و بلوچستان در مواجهه با وقوع سیل احتمالی، تشکیل جلسات هماهنگی در حوزه ستادی و شهرستانها، آماده سازی تجهیزات امدادی، تامین اقلام ضروری انبارهای امدادی و استقرار بالگرد در مرکز استان بود.
سجادی گفت: ندای امداد ۱۱۲ هلال احمر به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به حادثه دیدگان است و نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان آماده امدادرسانی به هموطنان حادثه دیده هستند.
به گزارش ایرنا، استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی(کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.