تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۷

کرمان - ایرنا - معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه میزان بارندگی در کشور ما یکنواخت نیست و این امر مدیریت منابع آب کشور را دشوار کرده است گفت: شرایط آب کشور سخت است و اصلا قابل مقایسه با قبل نیست.

به گزارش ایرنا، مهدی دانشگر روز دوشنبه در آیین معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به اینکه متناسب نبودن بارش ها هم ما را اذیت می کند افزود: تصور می کردیم جنگ آب به سن اداری ما نرسد، اما این اتفاق افتاد و از تصور جنگ آب بین کشورها، به جنگ آب در استان ها، شهرها، روستاها و حتی افراد رسیده ایم.

وی ادامه داد: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد و مشکلات زیادی در حوزه آب دارد، متوسط بارندگی کشور ۲۵۰ میلی متر است و در یک استان متوسط یک هزار و ۸۰۰ میلی متر بارندگی داریم، اما به فاصله کوتاهی در برخی نقاط به ۲۰۰ میلی متر می رسد.

معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: زمان بارش در کشور از یک پیش نیاز گذر کرده و بارندگی زمانی انجام می شود که به درد کشاورز نمی خورد و حتی در پشت سدها هم ذخیره نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: تغییر مدل مصرف آب در کشور ما دیر یا زود اتفاق می افتد و اگر به پیشواز این مدل نرویم و آن را تغییر ندهیم با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم، زیرا با این مدل مصرف فعلی آب نتیجه نخواهیم گرفت.

دانشگر گفت: همه اقشار مردم شامل، کشاورزان، صنعتگران و همه مصرف کنندگان باید توجیه شوند که این مدل مصرف اشتباه است و به جایی نخواهیم رسید.

وی تاکید کرد: بهبود شرایط آب کشور به یک نگاه و اجتماع همگانی نیاز دارد، هر چند وزارت نیرو برنامه ریزی و تلاش می کنند و همه راهکارها را برای حل مشکل به کار می گیرند.

معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به آمار بارندگی در کرمان طی پنج سال گذشته بیان کرد: وضعیت بارندگی در این استان هر سال نسبت به سال قبل از آن بدتر می شود و عدد و رقم ها بسیار نگران کننده است و میانگین بارندگی ۴۰ درصد و میانگین موجودی آب سدها ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد.

وی افزود: یکی از نقاط ضعف مدیریت منابع آب استان کرمان، اتکا به منابع زیرزمینی است، نگران فرونشست زمین و فروکش سفره های زیرزمینی هستیم که اگر چنین شود دیگر قابل مرمت نیست.

دانشگر بیان کرد: اشاعه فرهنگ مصرف در آب باید رخ دهد، در سال جاری مدیریت مصرف توام آب و برق رخ داد، به طور مثال با بررسی مصرف برق کنتورهای چاه های کشاورزی، متوجه شدیم جاهایی که آب بیشتر برداشت می کنند با نقشه فرو نشست زمین سرزمینی کشور بیشترین همخوانی را دارند.

وی تاکید کرد: تک تک مردم عضو این دولت هستند و نیازمند این هستیم که دست به دست یکدیگر بدهیم و تلاش کنیم که شرایط آبی کشور بهتر شود و مردم متوجه آینده کشور باشند.

معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تقدیر از فعالیت ۳۱ ساله مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان تصریح کرد: از تجربه مدیریتی ایشان در سطح ملی استفاده می کنیم و خوشحال هستیم یکی از نیروهای کادر سازی شده این شرکت در کرمان مسئولیت را به عهده می گیرد.

مصرف آب در کرمان بهینه نیست

معاون امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: در استان همه در قالب یک تیم کار می کنند که موفقیت های زیادی مانند کاهش بیکاری را در سال اخیر شاهد بودیم.

امیر حسن زاده با اشاره به ویژگی های استان کرمان تصریح کرد: تصمیم هایی که در این استان باید گرفته شود نیاز به نگاه جامع و فراهم بودن زیرساخت ها دارد.

وی تصریح کرد: انتخاب مدیران استان کرمان از نیروهای درون سازمانی مساله مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و در بخش هایی از مناطق با کمبود نیروی کار مواجه هستیم.

معاون امور اقتصادی استانداری کرمان اظهار داشت: مصرف آب در استان کرمان بهینه نیست که باید برای آن برنامه ریزی و راهکار اندیشیده شود.

وضعیت آب در کرمان به اطلاع مردم برسد

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان نیز گفت: از ۵۸۰ میلیون متر مکعب ظرفیت سدهای استان کرمان در حال حاضر ۱۳۰ میلیون متر مکعب معادل ۲۳ درصد پر شده است و در شرایط خوبی نیستیم.

حمید علیدادی سلیمانی افزود: در شمال کرمان حدود ۷۰ و در جنوب ۱۸۰ میلی متر بارندگی داریم و وضعیت آب این استان خاص است و مردم را باید از وضعیت آب در استان کرمان مطلع کنیم.

وی با بیان اینکه به صرفه جویی همگانی در مصرف آب نیاز داریم تاکید کرد: بهره وری ما در آب آشامیدنی مانند آب کشاورزی پایین است و باید با مطلع کردن مردم از وضعیت آب در استان مشارکت آنها را بیشتر کنیم.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان تصریح کرد: برای انتقال آب از خلیج فارس به کرمان پیگیری می کنیم و با پروژه‌ها و طرح‌های آبی که در حال فعالیت هستند، آب را به کرمان خواهیم رساند.

وی بیان کرد: در استان کرمان تقریبا ۲۴ هزار چاه مجوز دار داریم که ۲۱ هزار مورد از این تعداد کشاورزی است و بخش بزرگی در جنوب استان قرار دارد که نیاز به راه اندازی سازمان آب منطقه ای در جنوب کرمان برای رسیدگی به وضعیت آب در این منطقه داریم.

مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه ای استان کرمان نیز گفت: انتقال آب از خلیج فارس طرحی بود که افسانه به نظر می رسید اما این افسانه به واقعیت تبدیل شد و این آب به کرمان رسید.

علی رشیدی افزود: طرح جامع تامین آب آشامیدنی کرمان توسط شرکت آب منطقه‌ای تدوین شده که در این طرح برای همه مناطق استان طرح‌های تامین آب آشامیدنی از خط انتقال آب خلیج فارس، سد خرسان، خط انتقال از سد نسا بم، و سد جیرفت برای شهرهای جنوبی و غیره پیش بینی شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی کرمان تامین آب آشامیدنی بیشتر مناطق این استان به سمت تامین از محل منابع آب سطحی و آب دریا رفته است.

مدیرعامل سابق آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به گرمتر شدن هوا و کاهش بارش ها تاکید کرد: باید در استان دولت آب تشکیل شود و با همکاری همه دستگاه‌های ذیربط برای تکمیل زیرساخت‌های آبی تدابیری برنامه ریزی کنیم.

در این آیین که در تالار شرکت برق منطقه ای کرمان با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد، از زحمات علی رشیدی مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه ای کرمان تجلیل به عمل آمد و حمید علیدادی سلیمانی به سرپرستی شرکت آب منطقه ای کرمان منصوب شد.