تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۴

ساوه - ایرنا - مرکز مردمی «نفس» برای جلوگیری از سقط جنین روز دوشنبه با حضور مسوولان استانی و شهرستانی در دانشکده علوم پزشکی ساوه گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، مرکز مردمی نفس ساوه، پس از مراکز اراک و خمین سومین مرکزی است با همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف راه اندازی شده تا با پیوستگی فعالیت اعضای عضو در ستاد جوانی جمعیت گام بردارد.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی روز دوشنبه در آیین گشایش این مرکز با اشاره به اینکه مساله جمعیت و جوانی آن اولین بحران در استان مرکزی است افزود: جمعیت مهمترین مولفه برای هویت و پایداری یک جامعه بوده که حفظ این مولفه نیازمند حراست از نسل است.

پروین مفتح یادآور شد: تصمیم گیران و تصمیم سازان استان مرکزی در راستای حرکت در حفظ جوانی جمعیت پیوست فرهنگی این استان را در حوزه فرزند آوری، افزایش نرخ باروری و جمعیت و هر آنچه که مربوط به جمعیت باشد سوق داده اند.

مسوول ستاد مردمی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان مرکزی هم در این آیین با اشاره به اینکه نرخ رشد جمعیت در اراک و ساوه به عنوان ۲ شهرستان برزگ این استان به ترتیب ۱.۳ و ۱.۴۸ است یادآور شد: برای تحقق برنامه های کشور در راستای جوانی جمعیت استان مرکزی به عنوان دومین استان پیر کشور باید این نرخ تا ۲.۵ افزایش پیدا کند.

حجت الاسلام رضا تاج آبادی خاطر نشان کرد: سقط جنین در حالی در قانون جرم انگاری شده که در استان مرکزی تا کنون یک مجوز یا پروانه طبابت و فعالیت های مشابه نیز به علت سقط جنین باطل نشده است.

وی با انتقاد از اینکه شرایط فرهنگی برخی نقاط در کشور به گونه ای تغییر پیدا کرده که بعضی خانواده ها به جای فرزندآوری، نگهداری از حیواناتی مانند سگ را ترجیح می دهند افزود: لازم است در راستای تغییر این فرهنگ و تحکیم فرهنگ اسلامی هر شخص سهم خود از جوانی جمعیت را انجام داده تا جامعه از پیری نجات پیدا کند.

رییس جامعه پزشکی استان مرکزی هم در این آیین با اشاره به ایننکه اگر از سقط جنین جلوگیری نشود آمار قتل جنین نیز افزایش خواهد یافت افزود: رشد جمعیت کشور در سال گذشته به ۱.۶۱ رسیده این درحالی است که پیشتر این نرخ ۱.۶ بود.

سعید محمد دوست یادآور شد: استان مرکزی پنجمین استان کشور در مساله سقط جنین بوده که در کشور بیش از ۹۵ درصد سقط جنین مساله ای عمدی است که جلوگیری از این مساله و افزایش جمعیت نیازمند اقدامی جهادی در بین همه دستگاه ها است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ساوه هم در این آیین با اشاره به اهمیت مراکز مردمی نفس گفت: مراکز "نفس" (نجات فرزندان سقط) از سال ۱۴۰۰ زیر نظر سازمان بسیج جامعه پزشکی در سه حوزه آموزش و فرهنگ سازی، شناسایی متقاضیان سقط و حمایت از منصرف شدگان از سقط عمدی غیرقانونی جنین فعالیت خود را در سراسر کشور آغاز کرده است.

کبری ناصح افزود: شناسایی متقاضیان سقط و حمایت از منصرف شدگان از سقط عمدی غیرقانونی با بهره‌گیری از ظرفیت مردمی بسیج، فعالیت محوری مرکز مردمی نفس است. در حوزه آموزش و فرهنگ سازی نیز از ظرفیت مردمی، گروه‌های جهادی و خیریه‌ها استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: در زمینه شناسایی نیز این مجموعه با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی، مطب‌های متخصصان زنان و مامایی و درمانگاه‌های خصوصی و دولتی، چنانچه مادری قصد سقط فرزند سالم خود را داشته باشد این موارد را شناسایی می‌کنند و برابر قانون با آنها رفتار خواهد شد.

وی افزود: امسال تاکنون در ۵۲ مورد بارداری در ساوه و زرندیه تمایل به سقط جنین وجود داشت اما با تلاش‌های صورت گرفته از ۴۳ مورد سقط جنین جلوگیری بعمل آمده است.

فرمانده سپاه ناحیه ساوه نیز گفت: در جامعه امروزی، قتل صرفا کشتن فردی با چاقو، اسلحه و ... تلقی می شود اما باید گفت وقتی به اذن الهی بر جنین روح دمیده می شود هر اقدامی که برای از بین بردن آن انجام شود قتل محسوب می‌شود و افرادی که در قتل جنین سهیم هستند قاتل قلمداد خواهند شد.

سرهنگ پاسدار علیرضا مهدی افزود: افرادی که برای سقط جنین پول می‌گیرند از گروهک داعش پست تر هستند و باید برخوردهای شدید قانونی با آنها انجام داد.