به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس اسماعیل علی روز دوشنبه در دیدار با مدیر مرز پرویزخان عراق در محل ساختمان تجاری گمرک پرویزخان، افزود: مردم اقلیم کردستان با شهرستانهای غربی استان کرمانشاه پیوندها و قرابت های دینی، قومی و سببی دیرینه ای دارند و از گذشته های دور با هم در تعامل بودند.
این مسوول عراقی اظهار کرد: امید است همه ما با مسوولیت هایی که داریم، برای برطرف کردن مشکلات مرز تلاش کنیم.
سرپرست اداره کل گمرک پرویزخان نیز توسعه مناسبات تجاری و افزایش مراودات مرزی جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان عراق را مرهون همکاری و تعامل هر چه بیشتر ۲ طرف دانست.
رضا قربانی افزود: این گذرگاه از مرزهای مهم جمهوری اسلامی ایران با عراق است و تلاش میکنیم با تعامل و همکاری بیشتر شاهد افزایش رونق بیش از پیش و گسترش مراودات مرزی و بازرگانی و تجاری در این مرز باشیم.
وی گفت: با هر گونه بی نظمی توسط سودجویان که مناسبات ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق را تحت تاثیر قرار دهد مطابق قانون رفتار می کنیم و متخلفان برای برخورد قاطع به دستگاه قضا معرفی میشوند.
بررسی روند مبادلات تجاری، تخلیه و بارگیری کالا، قاچاق سوخت از مهم ترین مباحثی بود که در این دیدار درخصوص آن بحث و گفت و گو شد.
به گزارش ایرنا، حجم تجارت خارجی مرز رسمی پرویزخان از ابتدای امسال تاکنون به بیش از سه میلیارد و ۷۲ میلیون دلار رسید که در تاریخ مبادلات این منطقه و حتی گمرکات استان کرمانشاه سابقه نداشته است.
سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشت که سهم استان کرمانشاه ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بود و در این بین پرویزخان بیشترین سهم را به خود اختصاص داد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.