اهواز- ایرنا- ارایه خدمات رایگان دامپزشکی به حدود ۳۰۵ هزار راس دام سبک و سنگین از روز سه شنبه با اجرای رزمایش محرومیت‌زدایی عشایر در مناطق محروم خوزستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، مدیر کل دامپزشکی خوزستان روز سه شنبه در آیین افتتاح رزمایش محرومیت زدایی برای عشایر و دامداران مناطق محروم و سخت گذر استان خوزستان در محل اداره کل دامپزشکی خوزستان ضمن گرامیداشت شهادت حضرت فاطمه(س) بیان کرد: این رزمایش برای خدمت به عشایر کوچ‌روی مناطق سخت گذر خوزستان درنظر گرفته شده است.

ناصر عسکری فرد از مجموعه سپاه حضرت ولی عصر(عج)، استانداری خوزستان و فرمانداری ها که نقش محوری در شکل گیری این رزمایش داشتند قدردانی کرد و گفت: عشایر مظهر جهاد اقتصادی و تولید در سطح کشور هستند و تمام انرژی و زندگی خود را وقف اقتصاد و تولید کشور کرده اند.

وی خدمت به عشایر را ضروری دانسته و اظهارکرد: این رزمایش به مناسبت هفته بسیج تدارک دیده شده که پنج هدف را دنبال می‌کند.

عسکری فرد ادامه داد: تلاش جهادی برای دستیابی به منویات مقام معظم رهبری در ایجاد امنیت غذایی جامعه، کمک به رشد تولید، رونق اقتصادی، حفظ اشتغال و بهبود معیشت عشایر، حفظ سرمایه دامی عشایر در برابر بروز بیماری‌ها و تلفات، رساندن خدمات ضروری دامپزشکی به نقاط دوردست و محروم سطح استان و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و افزایش بهداشت عمومی از جمله اهداف این رزمایش است.

مدیر کل دامپزشکی استان خوزستان تصریح کرد: این رزمایش در راستای امنیت غذایی پایدار در بیش از ۱۰۵ روستا و منطقه شهرستان های دزفول، ایذه، اندیمشک، شادگان و مسجدسلیمان اجرا می‌شود و ۳۰۰ هزار راس دام سبک و پنج هزار راس دام سنگین از ۸۰۰ هزار خدمت رایگان در قالب ۱۰ نوع عملیات دامپزشکی بهره مند می‌شوند.

وی بیان کرد: ۶۰ هزار راس دام سبک واقع در ۲۵ روستای بخش سوسن شرقی ایذه، ۴۳ هزار راس دام سبک در ۲۱ روستای اندیمشک، ۱۴۵ هزار راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین منطقه احمد فداله شهرستان دزفول زیر پوشش این رزمایش قرار می‌گیرند.

عسکری فرد اضافه کرد: همچنین ۱۲ هزار راس دام سبک و ۲۰۰ راس دام سنگین در مسجد سلیمان و ۴۰ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین در ۲۶ روستای دهستان حسینی شادگان مشمول شرکت در این رزمایش هستند.

مدیر کل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: ۴۵ اکیپ با مجموع ۱۶۰ نفر واکسیناتور و دامپزشک به صورت همزمان به مدت چهار روز در این روستاها مستقر خواهند شد ولی به علت بعد مسافت ۱۰ شبانه روز در احمدفداله مستقر می شوند.

محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان نیز در این آیین از پیگیری دامپزشکی برای اجرای این رزمایش که با روحیه بسیجی قصد خدمت به مناطق محروم دارند قدردانی و اظهار امیدواری کرد: ضمن اجرای این رزمایش توانمندسازی جوامع محلی نیز در برنامه باشد.

وی خواستار استفاده از ظرفیت دهیاری ها و بخشداری ها شد تا در طول سال تمهیدات لازم در این حوزه توسط جوامع محلی اتخاذ و هم افزایی لازم صورت گیرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز گفت: تفکر، فرهنگ و گفتمان بسیجی در عرصه خدمت به مردم به ویژه قشر محروم در یکی از بسترهای به شدت موردنیاز تجلی پیدا کرده که قابل تقدیر است.

محمد راضی جلالی با اشاره به اینکه زنجیره تامین پروتئین به ویژه گوشت قرمز به شکل محدود در خوزستان فراهم است اضافه کرد: این موضوع موجب شده مبلغی که شهروندان بابت تهیه گوشت قرمز پرداخت می‌کنند در مقایسه با استان های دیگر مبلغ بیشتری باشد؛ بنابراین ارایه چنین خدماتی، در کمک به افزایش بهره وری و تولید این مجموعه دام در تکمیل زنجیره پروتئین تاثیرگذار خواهد بود.

وی بر ضرورت آموزش واکسیناسیون به جوامع محلی تاکید کرد و خواستار هم افزایی بیشتر در این خصوص شد.

جانشین فرماندهی سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان نیز با تبریک هفته بسیج اظهار کرد: تا زمانی که تفکر بسیجی داشته باشیم هیچ موضوعی انقلاب اسلامی را تهدید نمی کند.

سردار نعمت الله باقری خدمت به عشایر را حق آنها دانست و افزود: خدمت بی‌منت یکی از ویژگی‌های بسیج و بسیجی است که همواره محقق شده است.

وی ادامه داد: رژیم پهلوی تمام تلاش خود را برای از بین بردن عشایر به عنوان پشتوانه‌های نظام انجام داد و قصد داشت آنها را با سرکوب، آزار و اذیت متلاشی کند اما امام خمینی(ره) همواره از عشایر به عنوان ذخایر انقلاب یاد می‌کرد.