سعید کهنسال روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: براساس شاخصها و ارزیابیهای صورت گرفته، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران در تبدیل وضعیت فرزندان شهدا و جامعه ایثارگری رتبه نخست کشوری را در اختیار دارد که این مهم با همکاری و تعامل همه جانبه مسئولان دستگاههای اجرایی استان محقق شده است.
وی از تهیه و تدوین سند چشم انداز ۱۴۲۲ با دستور استاندار مازندران و رهنمودهای نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ساری خبر داد و اظهار داشت: در قالب این سند، با برنامه ریزی فرامنطقهای و با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان، نسبت به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدام خواهد شد.
وی ایجاد یک سامانه از وصایا و دست نوشته های شهدا به عنوان یک مرجع علمی را از دیگر برنامههای در دست اقدام اداره کل بنیاد شهید و امور ایثاگران مازندران ذکرکرد و افزود: با تعامل و همکاری مسئولان دستگاههای اجرایی، نسبت به ایجاد قرارگاه رسانه ای برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان اقدام شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با بیان اینکه با تخصیص یک درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاههای اجرایی، شاخصها و مولفههای فرهنگ ایثار و شهادت در حوزههای مختلف مشخص شد.
کهنسال از راه اندازی شعبه خاصی رسیدگی به امور حقوقی جامعه ایثارگری مازندران در اداره کل دادگستری استان خبرداد و اظهار کرد: با امضای تفاهنامه با کانون وکلای استان، جامعه ایثارگری می توانند با طرح هرگونه دعاوی کیفری و حقوقی به صورت رایگان از خدمات مورد نیاز این کانون استفاده کنند.
وی با بیان اینکه پارسال ۳۰۰ مورد از تاریخ شفاهی پدران بزرگوار و مادران صبور شهدا و همچنین جانبازان سرافراز ۷۰ درصد استان ثبت و ضبط شد، اظهار کرد: در سالجاری نیز بر اساس سهمیه ابلاغی بنیاد مرکز و با هماهنگی این ادارهکل، تاکنون کار مصاحبه و ثبت و ضبط خاطره گویی با یکهزار و ۳۵۰ تن از والدین شهدا و جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد مازندرانی به اتمام رسید و تحویل بنیاد مرکز شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه، خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و آزادگان گنجینههای ارزشمندی هستند که میتوانند خاطرات دلاورمردان عرصه هشت سال دفاع مقدس را برای نسلهای آینده بازگو کنند، بیان کرد: تا پایان امسال ۲ هزار مورد از خاطرات والدین معظم شهدا و جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد مازندرانی ثبت و ضبط و به تصویر کشیده خواهد شد.
کهنسال با بیان اینکه مصاحبه با والدین شهدا و جانبازان به صورت مستند کوتاه پنج تا هفت دقیقهای تدوین شد و هم اکنون از شبکه سیمای مرکز مازندران در حال پخش است، تصریح کرد: جمعآوری و ضبط تاریخ شفاهی والدین معظم شهدای مازندران از رویکردهای اصلی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است چرا که خانوادههای معزز شهدا سندهای پرافتخار کشورمان هستند و نامشان باید همیشه در صفحات تاریخ انقلاب اسلامی ایران بدرخشد.
مازندران در دوران جنگ تحمیلی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۴ هزار جانباز و ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را در راه دفاع از کیان اسلامی تقدیم انقلاب کرده است.