به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس این سازمان که در رأس هیئت ایرانی به منظور شرکت در دور سوم گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم به کشور ژاپن سفر کرده است، سهشنبه-هفتم آذرماه- به دعوت جینجاهونجو سازمان معابد شینتویی ژاپن از معبد «میجی» بازدید کرد.
در این بازدید که با برگزاری آیین رسمی و عبادی معبد «میجی» همراه بود، توضیحات مربوط به هر بخش توسط مقامات دینی این مکان مذهبی ارایه شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی، با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز سومین دور از گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم در توکیو اظهارداشت: گفتوگو و تأکید بر اشتراکات میتواند عاملی مؤثر بر تعاملات و توسعه همکاریهای فی مابین ملتها باشد.
وی افزود: طبیعتا سومین دور این گفتوگوها نشان داد که فضای مناسب گفتوگو بین اسلام و شینتو وجود دارد، به خصوص اینکه نقش دین در هنر و معماری از منظر هر اسلام و شینتو مورد بررسی قرار گرفت.
گفتوگوهای دینی زمینهساز گسترش صلح و آرامش در جهان است
ایمانیپور، به برگزاری نخستین دور این گفتوگوها با موضوع «جایگاه خانواده در اسلام و شینتو» در شهر ایسه ژاپن اشاره کرد و پیگیری تأسیس «انجمن علمی گفتوگوهای دینی ایران و ژاپن» به عنوان مصوبه نخستین دور این گفتوگوها را ضروری برشمرد.
وی بیان کرد: ما میتوانیم با برگزاری این گفتوگوها، شاهد شناخت عمیقتر نسبت به ظرفیتها و اشتراکات اسلام و شینتو با حضور فعالان فرهنگی و دینی دو کشور باشیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برگزاری گفتوگوهای دینی را زمینهساز گسترش صلح و آرامش در جهان دانست و اظهار امیدواری کرد که چهارمین دور گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم در جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.
در پایان این برنامه، ایمانیپور ضمن امضای دفتر یادبود معبد «میجی»، یادداشتی را درباره اهمیت و نقش ادیان و رهبران دینی در دوران معاصر، برگزاری سومین دور گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم و ایجاد زمینههای گفتوگو و همکاری دینی بین دو کشور نوشت.
بنابر اعلام این خبر، به میزبانی معبد جیجاهونجو و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ژاپن و مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دور سوم گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم با عنوان «بررسی نقش دین در هنر و معماری از منظر اسلام و شینتوئیسم» (ششم تا هشتم آذرماه) در توکیو برگزار میشود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رأس هیئتی چهار نفره از جمهوری اسلامی ایران در این دیدارها و گفتوگوهای هدفمند حضور خواهد داشت و اساتیدی از حوزههای آموزشی و پژوهشی ادیان از دانشگاههای کشورمان، ایشان را همراهی میکنند.