به گزارش ایرنا،از روابط عمومی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی مرتضی صفری روز سه شنبه در جمع کارکنان مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب افزود: نحوه رفتار با مسافران خارجی از اهمیت بالایی برخوردار بوده چرا که هر مسافر خارجی یک سفیر برای معرفی این مجموعه در شهر و کشورخود است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی ادامه داد: رونق گردشگری در مجموعه جهانی تخت سلیمان موجب توسعه و پیشرفت تکاب میشود که منفعت آن به مردم این منطقه نیز میرسد.
صفری اظهار کرد: کار کردن در مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب مایه مباهات بوده و هرکسی در این مجموعه کار میکند در راه اعتلای فرهنگ و هویت مردم تلاش میکند که اقدامی قابل تقدیر است.
وی اضافه کرد: باید انجام کارهای پژوهشی و مرمتی در مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب فعال شده و از راهنمایان گردشگری مسلط به زبان خارجی در این مجموعه استفاده شود.
وی گفت: مدیریت در مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب باید با تغییر نگرش همراه باشد و با اقدامات بنیادین این مجموعه به روزهای پویا و پررونق خود در زمان پیش از همهگیری کرونا بازگردد.
به گزارش ایرنا، یکی از شاخصترین و شاید بتوان گفت برجسته ترین آثار تاریخی در حوزه گردشگری آذربایجان غربی مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب است؛ این مجموعه که در دورههای مختلف تاریخی محل سکونت اشکانیان، ساسانیان و ایلخانیان بوده در جنوبشرقی آذربایجانغربی و در ۴۵ کیلومتری شهر تکاب واقع شده از دوره ساسانیان باقیمانده است و با بخشهای مختلفی همچون تالار ستون دار، ایوان خسرو، دروازه ها و دیوارهای مستحکماش از بناهای مهم تاریخی جهان به شمار میرود.
این مجموعه میراث فرهنگی، که با دریاچهای اسرارآمیز در وسط بقایای تاریخی آن در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید به عقیده باستانشناسان در قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفتهاست و هم اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ های ایلخانی تنها در این مجموعه به چشم میخورد.