به گزارش ایرنا، حسام زملط روز سه شنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی چهار انگلیس گفت: هدف اسرائیل نابودی حماس نیست، هدف اصلی آنها اتفاقاتی است که روبروی چشمان شما رخ میدهد، یعنی پاکسازی قومی غزه، تبدیل این باریکه به یک منطقه غیر قابل سکونت و اطمینان از اینکه کسی نتواند زندگی کند.
وی افزود: «در غیر اینصورت چه لزومی دارد بیمارستانها، مدارس و ساختمانهای سازمان ملل را بمباران کنند؟»
هنگامی که مجری گفت، اسرائیل ادعا میکند حماس از این اماکن بهعنوان سپر انسانی استفاده میکند پاسخ داد: «اقدامات اسرائیل یک برنامه پاکسازی قومی کلاسیک است. آنها شمال غزه را به یک منطقه غیرقابل سکونت تبدیل و مردم این منطقه را وادار به کوچ کردند.»
وی با بیان اینکه از هر چهار شهروند غزه سه نفر آواره هستند، تصریح کرد: «برنامه اسرائیل این بود که مردم شمال غزه هرگز به خانههای خود برنگردند. اکنون برنامه این است که آن ها را در جنوب قتل عام کند.»
زملط به کشتار فلسطینیان در کرانه باختری هم اشاره و تصریح کرد که هدف تلآویو نابودی تمام فلسطینیان و به همین خاطر حماس بهانه است.
او در پاسخ به سوالی درباره دورنمای شکست جنبش مقاومت اسلامی فلسطین گفت: این ادبیات معنایی ندارد. شکست بین دو ارتش رخ میدهد اما من اینجا دو ارتش نمیبینم. اسرائیل هم نمیتواند پیروز شود مگر اینکه دست از اشغالگری بردارد.
سفیر فلسطین گفت: ما از جامعه جهانی میخواهیم که جلوی قتل عام فلسطینیان را بگیرد. اقدامهای اسرائیل مصداق بارز قتل عام و بیسابقه است. توقف موقت جنگ هم معنایی ندارد. چه چیزی متوقف شود؟ اینکه شما به مردم غزه غذا بدهید و سپس آنها را قتل عام کنید؟
وی عنوان کرد که کریدورهای بشردوستانه برای کمک به مردم و بازسازی غزه باید باز شود و اسرائیل نیز بابت جنایات صورت گرفته حساب پس دهد. «جنگ قانون دارد و اسرائیل باید پاسخگو باشد. این رژیم تمام خطوط قرمز را رد کرده است.»
زملط با بیان اینکه فلسطین از دیوان کیفری بینالمللی درخواست کرده که درباره جنایات صورت گرفته در غزه تحقیق کند، تصریح کرد که رامالله به نتیجه گزارش احترام خواهد گذاشت.
به گزارش ایرنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم اسرائیل، سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری با آتش بس موقت چهار روزه موافقت کردند که ۵۰ اسیر زن و کودک اسرائیلی زیر ۱۹ ساله در مقابل ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ ساله فلسطینی بر اساس سوابق اسارت آنها آزاد خواهند شد. تعداد آزادشدگان در مراحل بعدی اجرای توافق، افزایش خواهد یافت.
آتشبس موقت چهار روزه میان رژیم اسرائیل و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت هفت صبح جمعه برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ و سوم آذرماه ۱۴۰۲ آغاز شد. این آتش بس موقت قرار بود روز پنجشنبه ساعت ۱۰ به وقت محلی در غزه اجرایی شود که به دلیل آنچه مسائل فنی و لجستیک عنوان شده با یک روز تاخیر از امروز جمعه گذشته در غزه اجرایی شد.
به دنبال پایان مهلت توافق آتشبس موقت چهار روزه میان اسرائیل و حماس، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. جنبش حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسید.
این درحالیست که بر اساس گزارشها رژیم صهیونیستی در چندین نوبت توافق آتشبس را نقض کرده و با واکنش قاطع نیروهای مقاومت روبرو شده است.
سخنگوی نظامی گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در سخنانی با ارائه توضیحاتی درباره درگیریهای صبح امروز (سهشنبه) در شمال نوار غزه، این اقدام رژیم صهیونیستی را نقض توافق آتشبس ارزیابی و تصریح کرد: مجاهدان ما با این نقض برخورد کردند.