به گزارش خبرنگار ایرنا ،کمیته امداد به عنوان یکی از دستگاههای حمایتی بخشی از ایجاد اشتغال محرومان جامعه به آن واگذار شده که در این میان بهره گیری از ظرفیت خیرین توانسته گره های زیادی از مشکلات خانواده های مددجو و نیاز مند در البرز بگشاید.
در این میان اتخاذ روش های مناسب برای بهره گیری از ظرفیت خیرین توانسته به زندگی بسیاری از جویندگان کار و نیازمندان سر و سامان دهد به طوریکه تاکنون ۲ هزارو۸۰۰ نفر سرپرست خانوار با تکیه بر فرصت مشارکتی خیرین و کمیته امداد توانسته در استان البرز صاحب شغل آبرومندانه شوند.
همانطور که اشاره شد روش های متعددی برای اشتغالزایی محرومان در البرز مورد آزمون و خطا قرار گرفته که الگوهای برتر به عنوان راهکار مناسب در ورطه اجرا قرار گرفته است که نمونه آن ، محور قرار دادن کارآفرینان در اشتغالزایی محرومان است .
دراین روش یک کارآفرین، محور برنامه ایجاد اشتغال برای محرومان است و راهبر شغلی یک کارآفرین خیر حرفه ای است که در یک رشته شغلی مشخص دارای سابقه و تجربه موفق است بنابراین نیازمندان مستعد در رشته شغلی این راهبران طی فراخوانی جذب شده و تحت نظارت عالی کارشناسان اشتغال کمیته امداد شروع به کار میکنند.
اما مولفه مهم آموزش نیز درطرح راهبر شغلی کمیته امداد سهم خاص خود را داشته به طوریکه در صورت نیاز به آموزش راهبر شغلی یا همان کارآفرین خیر میتواند این آموزشها را در اختیار افراد نیازمند قرار دهد و اگر راهبر شغلی بخواهد میتواند افراد را به آموزشگاههای استاندارد با نظارت کمیته امداد اعزام کند تا آموزشهای لازم را دریافت کنند.
ایجاد پنج هزار و ۱۱۲ فرصت شغلی برای نیازمندان البرز
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز دراین زمینه به خبرنگار گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج هزار و ۱۱۲ فرصت شغلی برای مددجویان موردحمایت و هفت دهک پایین درآمدی استان در قالب پرداخت تسهیلات، کاریابی و بکارگیری در طرح های اشتغال توسط راهبران شغلی یا کارآفرینان نیکوکار ایجاد شده است.
" غلامحسین منافی پور" با اشاره به اینکه تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد افزون بر مددجویان به افراد غیر مددجو تا دهک هفت نیز تعلق میگیرد گفت: فرصت های شغلی در قالب آموزش های مهارتی ، کاریابی ، راهبر شغلی (کارآفرین نیکوکار) و اعطای تسهیلات اشتغال ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه مددجویان کمیته امداد و هفت دهک پایین در آمدی برای دریافت تسهیلات اشتغال می توانند به دفاتر کمیته امداد امام (ره) و یا به نشانی hayat.emdad.ir مراجعه نمایند، گفت: شرایط دریافت تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد شامل ایرانی الاصل بودن، گذراندن خدمت سربازی یا معافیت ، کامل بودن مدارکی که نشان دهنده ی هویت وام گیرنده نظیر کارت ملی و شناسنامه، دریافت نکردن مستمری از نهاد های دولتی و یا وام خود اشتغالی دیگر از سایر بانک ها و سازمان ها است.
منافی پور بابیان اینکه توانمند سازی از اهداف اصلی این نهاد می باشد و به ایجاد فرصت های شغلی طی چند سال اخیر توجه ویژه ای شده است گفت: علاوه بر تسهیلات اشتغال به آموزش، کاریابی و طرح راهبران شغلی نیز توجه دارد و در این زمینه ها نیز توفیقات خوبی کسب شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد البرز افزود : در ۶ ماهه اول امسال در آموزش های مهارتی منجر به شغل ،پس از احصاء و شناسایی مستعدین اشتغال و معرفی به مراکز آموزش فنی و حرفه ای تعداد ۴۶۲ نفر در ۱۱۱ رشته شغلی توسط این مراکز و راهبران شغلی و مربیان آموزشگاههای طرف قرارداد دوره های آموزشی خود را گذرانده و در مشاغل مورد نظرشان مشغول به کار شده اند.
فعالیت ۶۴ راهبر شغلی در البرز
منافی پور در ادامه از فعالیت ۶۴ راهبر شغلی دراین استان خبر داد و افزود: این راهبران در رشته های مختلف خدمات ، صنایع دستی ، دامداری به نیازمندان خدمات اشتغالزایی ارایه می دهند .
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز تاکید کرد:با اجرای طرح راهبری شغلی درآمد و پایداری طرحها افزایش مییابد و مددجویان کمیته امداد در فرایند تبدیل شدن به کارآفرین حرفهای قرار میگیرند.
وی افزود: به نظر میرسد روش راهبری شغلی (کارآفرین خیر) میتواند تحولی را در نظام ایجاد اشتغال کشور ایجاد کند و امید است که دولتمردان نیز به این موضوع توجه بیشتری داشته و اهتمام بیشتری برای حل این مشکل بورزند.
"رضا البرزی" مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) البرز با اشاره به اینکه در این نهاد تلاش شده با کمک خیرین و اعتبارات دولتی ، حداکثر امدادرسانی به نیازمندان صورت گیرد گفت :حدود ۲۸ هزار و ۱۲۵ خانوار از نیازمندان البرزی به صورت دائم از خدمات مختلف حمایتی و معیشتی این نهاد در حوزه کمک معیشت ، اشتغال، مسکن، درمان، تسهیلات بانکی ، امور فرهنگی ، حقوقی بهره مند می شوند .
وی با بیان اینکه در نیمه نخست سال جاری پنج هزار و ۱۱۲ فرصت شغلی با اعطای تسهیلات اشتغال و راهبر شغلی برای مددجویان ایجاد شد. افزود: در این مدت ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در اختیار مددجویان و نیازمندان استان قرار گرفته است .