تهران- ایرنا- راست افراطی در اروپا با روی کار آمدن امثال خیرت ویلدرز در هلند، در حال استحکام بخشیدن به دژ ضد اسلامی خود در این قاره است که این مساله موجی از نگرانی را در مورد افزایش احساسات علیه مسلمانان در هلند و سراسر اروپا به وجود آورده است.

به گزارش ایرنا، تیرماه سال جاری دولت مارک روته در هلند به دلیل اختلاف احزاب تشکیل‌دهنده ائتلاف بر سر سیاست پذیرش پناهندگان سقوط کرد. بیش از یک سال و نیم از عمر دولت ائتلافی روته نمی‌گذشت که اختلاف‌های جدی احزاب درباره سیاست مهاجرت باعث فروپاشی آن شد.

در نتیجه یک انتخابات پارلمانی در هلند برای شکل گیری دولت جدید نیاز بود. این انتخابات به تازگی برگزار شده و خیرت ویلدرز، سیاستمدار پوپولیست و رهبر حزب راست افراطی «برای آزادی» در این انتخابات اکثریت را به دست آورد و حالا به دنبال شرکایی برای تشکیل دولت ائتلافی است.

اما وجود ویلدرز در راس قدرت در هلند به علت مواضع اسلام ستیزانه او، نگرانی‌هایی را از ایجاد شکاف در جامعه این کشور به دنبال داشته است.

یک دهه پیش ویلدرز که نماینده وقت مجلس هلند بود، به علت ترویج نفرت علیه مسلمانان مجرم شناخته شد. در سال ۲۰۰۹ به علت اهانت کلامی به قرآن، دولت انگلیس ورود این سیاستمدار راست افراطی به این کشور را ممنوع اعلام کرد و او را تهدیدی برای امنیت ملی دانست.

برخی از پیشنهادات سیاسی او، مانند بستن مساجد یا ممنوعیت قرآن، آشکارا در تضاد با اصول لیبرال دموکراسی، به ویژه حمایت از حقوق اقلیت‌ها است.

پیشینه

ویلدرز به علت انتقادات و اهانت‌هایش به دین اسلام بسیار شناخته شده است. این سیاستمدار هلندی در جمع بندی از صحبت‌های خود در مورد اسلام می‌گوید: من از مسلمانان متنفر نیستم، از اسلام متنفرم.

پائول برادر خیرت در سال ۲۰۱۷ در گفت‌وگو با نشریه آتلانتیک مدعی شد که ویلدرز در محافل شخصی مشکلی با مسلمانان ندارد. اگرچه ویلدرز مدعی است پنج الی ۱۵ درصد مسلمانان افراطی هستند، اما معتقد است که چیزی به نام «اسلام میانه‌رو» وجود ندارد. رهبر حزب «برای آزادی» هلند همچنین در اظهارات توهین آمیزی در سال ۲۰۰۷ به یک روزنامه محلی گفت که مسلمانان اگر می‌خواهند در هلند بمانند باید نصف قرآن را پاره کنند زیرا این کتاب شامل چیزهای هولناکی است.

در همان سال ویلدرز با ادامه اهانت‌های خود به دین اسلام و مسلمانان قرآن را یک کتاب فاشیستی خواند که باید در هلند ممنوع شود. در سپتامبر ۲۰۰۹، ویلدرز اعمال مالیات برای زنان مسلمان با حجاب را پیشنهاد کرد. او مدعی شد که زنان می‌توانند مجوزی به مبلغ یک هزار یورو برای حجاب دریافت کنند و پول جمع‌آوری‌شده می‌تواند در پروژه‌های مختلف استفاده شود.

این سیاستمدار پوپولیست همچنین باور دارد که تمام مهاجرت‌های مسلمانان به هلند باید متوقف شود و باید هزینه‌ای به تمام مهاجران پرداخت کرد تا این کشور را ترک کنند. وی در مورد افزایش جمعیت مسلمانان در این کشور اروپایی نیز مدعی شده است: در خیابان قدم بزنید و ببینید اوضاع از چه قرار است. شما دیگر احساس نمی‌کنید که در کشور خود زندگی می‌کنید. جنگی در جریان است و ما باید از خود دفاع کنیم. پیش از آنکه متوجه شوید تعداد مساجد بیشتر از کلیساها خواهد شد.

ویلدرز علاوه بر اسلام ستیزی، صهیونیسم دوست نیز است. او به مدت ۲ سال در دوران جوانی در سرزمین‌های اشغالی زندگی کرده و ۴۰ بار در ۲۵ سال گذشته به رژیم صهیونیستی سفر کرده است.

پیروز انتخابات پارلمانی هلند درباره رژیم صهیونیستی بیان کرده است: به کشورهای جالب زیادی در خاورمیانه سفر کردم، از سوریه تا مصر، از تونس تا ترکیه، از قبرس تا ایران، اما هیچ کجا به من این احساس خاص را زمانی که در فرودگاه بن گوریون می‌نشینم، نمی‌دهد.

برنامه تلویزیونی «نتورک» (Netwerk) متعلق به شبکه تلویزیونی «ندرلند ۲» در سال ۲۰۰۹ گزارش داده بود که تعداد زیادی از حامیان آمریکایی اسرائیل به لحاظ مالی، از حزب «برای آزادی» ویلدرز حمایت کرده و به طور علنی حرف‌های او در مورد اسلام را تایید کرده‌اند. ویلدرز در این برنامه تلویزیونی گفته بود: ما (در غرب) همه اسرائیل هستیم. اسرائیل اولین خط دفاعی غرب علیه اسلام است.

اهمیت موضوع

احزاب راست افراطی در کشورهای اتحادیه اروپا پس از یک دوره اختلاف‌های داخلی و فقدان موفقیت، بیش از یک سال است که در حال قدرت گیری هستند و اکنون بر نظام‌های سیاسی این منطقه سیطره پیدا کرده‌اند. درحالی که با روی کارآمدن ویلدرز دومینوی قدرت گرفتن احزاب راست افراطی پس از ایتالیا، آلمان، اتریش و فرانسه حالا به هلند رسیده، نگرانی‌ها در مورد گسترش احساسات ضد اسلام و مهاجران در سراسر این قاره را افزایش داده است.

اقدام‌های ضد اسلامی و مهاجرتی ویلدرز می‌تواند باعث دو قطبی شدید در کشور هلند شود. درحالیکه این مساله ممکن است مسلمانان و مهاجران را به شکل کامل در این کشور اروپایی به شهروندان درجه دو تبدیل کند. همچنین رویکردهای افراطی این سیاستمدار فضا را برای تندروها در هلند به منظور فشار بر شهروندان غیر بومی باز خواهد گذاشت.

مواضع ضد اسلامی ویلدرز می‌تواند پیامدهای بدی در هلند داشته و در صورت امکان به اروپا گسترش یابد. این سیاستمدار هلندی با مارین لوپن رهبر «جبهه ملی فرانسه»، حزب آزادی اتریش، «لگا نورد» ایتالیا و «ولامز بلانگ» بلژیک که همگی به علت مواضع راست افراطی، ضد اسلامی و طرفداری از رژیم صهیونیستی در اروپا معروف هستند، ارتباط‌های خوبی دارد. جبهه ملی فرانسه به رهبری لوپن در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی بدون توجه به آمار تلفات فلسطینی‌ها در نوار غزه، راهپیمایی را در حمایت از اسرائیل برگزار کرد.

خیرت ویلدرز رهبر حزب «برای آزادی» هلند (راست)، مارین لوپن رهبر حزب «جبهه ملی فرانسه»

ولامز بلانگ هم در حال حاضر به عنوان یک حزب ضد اسلامی شناخته می‌شود که به شدت طرفدار رژیم صهیونیستی است و آنها را به عنوان متحدان خود علیه اسلام افراطی می‌داند. حزب لگا نورد نیز در شبکه‌های مقابله با جهاد فعال بوده و در سال ۲۰۱۶ به عنوان بخشی از گروه «دژ اروپا» همراه با جنبش ضد اسلامی «پگیدا» (اروپاییان میهن‌پرستی که علیه اسلامی شدن غرب هستند) و دیگر گروه‌ها، بیانیه پراگ در مورد مبارزه با «فتح اروپا توسط اسلام» را امضا کرد.

با نگاه به رویکردهای احزاب راست افراطی که ویلدرز با آنها همکاری می‌کند، می‌توان شیب تند ضد اسلامی شدن در اروپا را احساس کرد. مشخص است که تفکرات آنها در اسلام ستیزی و مخالفت با مسلمانان بسیار همپوشانی دارد.

پس از انتخابات ۲۰۱۰ هلند که در آن حزب برای آزادی به لحاظ اکثریت آرا رتبه سوم را به دست آورد، ویلدرز گفت که اردن باید به فلسطین تغییر نام دهد. دولت اردن در پاسخ به این اظهارت اعلام کرد که سخنرانی این هلندی یادآور جناح راست اسرائیل است.

رهبر حزب برای آزادی هلند آن زمان مدعی شد: اردن فلسطین است. تغییر نام آن به فلسطین به درگیری در خاورمیانه پایان می‌دهد و سرزمینی جایگزین برای فلسطینی‌ها فراهم می‌کند. اسرائیل مستحق یک جایگاه ویژه در دولت هلند است زیرا به نام خود برای "اورشلیم" (قدس) می‌جنگد.

ویلدرز در ادامه ادعاهایش این طور مطرح کرد: اگر اورشلیم (قدس) به دست مسلمانان بیفتد، آتن و روم مکان‌های بعدی خواهند بود. بنابراین، اورشلیم جبهه اصلی حفاظت از غرب است. این یک درگیری بر سر قلمرو نیست، بلکه یک نبرد ایدئولوژیک بین ذهنیت غرب آزاد شده و ایدئولوژی اسلامی است. از سال ۱۹۴۶ یک کشور مستقل فلسطینی وجود دارد و آن پادشاهی اردن است.