دبیر اجرایی هشتمین کنگره جراحان ایران شاخه خراسان در حاشیه برگزاری افتتاحیه این کنگره به خبرنگار ایرنا گفت:برگزاری این کنگره به دلیل همه گیری کرونا به مدت چهار سال به تعویق افتاد اما امروز با حضور پزشکان و جراحان در رشته های مختلف جراحی از جمله جراحی های اورتوپدی، عمومی، زانو، دست، زنان، اورولوژی، گوش و حلق و بینی، رشته های پزشکی عمومی، پرستاری، روانپزشکی و بی هوشی و جراحی سرطان به مدت سه روز از هشتم تا دهم آذرماه در هتل پردیسان مشهد در حال برگزاری است.
دکتر سید حسن طاوسی افزود: در این کنگره سه روزه، ۱۱ پنل تخصصی با سخنرانی بیش از ۷۰ نفر از استادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار میشود.
وی ادامه داد: هشتمین کنگره سراسری جراحی خراسان ۱۴۰۲، با محوریت "آگاهیبخشی و آمادهسازی بیمار قبل و پس از اعمال جراحی" و با هدف ارایه راهکارهای ارتباط صحیح بین بیمار و پزشک برای دستیابی به نتیجه مطلوب در درمان بیمار در حال برگزاری است.
دبیر اجرایی هشتمین کنگره جراحان ایران شاخه خراسان گفت: متاسفانه امروزه به دلیل وجود فضای مجازی و گاه دخالت افراد غیر متخصص در کار پزشکی، بسیاری از مردم وقتی دچار یک بیماری می شوند، برای درمان خود مسیر را اشتباه می روند یا به پزشک خود اعتماد نمیکنند و یا دیر مراجعه می کنند و زمانی مراجعه می کنند که بیماری بخش های دیگر بدن آنها را نیز درگیر کرده است و دیگر نمی توان کاری برای بیمار انجام داد، لذا ایجاد ارتباط صحیح بین بیمار و پزشک امری مهم و ضروری است که در این کنگره به آن پرداخته می شود.
طاووسی افزود: در جریان برگزاری این کنگره، نمایشگاه تجهیزات پزشکی با حضور شرکت های معتبر تجهیزات پزشکی کشور در بیش از ۲۰ غرفه برپا شده است که این شرکتها محصولات به روز خود را در این نمایشگاه ارایه می دهند.
وی ادامه داد: تجهیزات به روز درون بین، بافت و محصولات مورد استفاده برای بیماران جراحی ترمیمی سوختگی و پلاستیک، انواع دستگاه های لیزر ، محصولات مورد استفاده در درمان سوختگی ها، جراحی اورتوپد، جراحی گوش و حلق و بینی ، پروتزهای پستان، گن ها و لباس مخصوص پس از عمل جراحی از جمله محصولات ارایه شده در این نمایشگاه به شمار می رود.
او اضافه کرد: امید است پس از پایان این کنگره آیین نامه یا پروتکلی برای آموزش پزشکان جوان ایجاد شود تا در آینده بتوانند این راهکارها را برای ارتقای سطح درمان بیماران به کار ببرند.
نقش ارتباط موثر بیمار و پزشک در موفقیت درمان
دبیر علمی کنگره سراسری جراحی خراسان نیز گفت: ارتباط صحیح و مناسب بین پزشک و بیمار در موفقیت درمان بسیار موثر است، به گونهای که نیمی از مسیر یک درمان موفق، به شکلگیری رابطه مناسب بین پزشک و بیمار بستگی دارد.
دکتر سیدمحمد معتمد الشریعتی افزود: در مبانی درمانی جدید نقش مشارکت بیمار در روند درمان و انتخاب مسیر درمان بسیار پر رنگ و حائز اهمیت است.
وی با بیان این که مهمترین بخش درمان به شکل گیری رابطه مناسب بین پزشک و بیمار پیوند خورده است ادامه داد: به همین دلیل کنگره سراسری جامعه جراحان امسال با عنوان "آگاهی بخشی و آماده سازی بیمار قبل و بعد از اعمال جراحی" اختصاص پیدا کرده است و به طور خاص به موضوع رابطه بین پزشک و بیمار میپردازد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ارتباط پزشک و بیمار زوایای مختلفی دارد، که از مرحله انتخاب پزشک برای درمان، انتخاب آگاهانه روش درمان، تاثیرگذاری روند درمان، مسیر بهبودی بیمار و غیره را شامل میشود.
به گفته وی، در این مسیر توجه به زمینه اقتصادی و اجتماعی بیمار نیز بسیار مهم است.
معتمد الشریعتی افزود: مباحثی چون تبلیغات در حوزه پزشکی، توریسم سلامت، نقش و جایگاه رضایت آگاهانه بیمار، نحوه بیان اخبار بد به بیمار، نحوه برقراری و تعامل با خانواده بیمار در مسیر درمان از سایر موضوعات این کنگره است.
هفتمین کنگره جراحی استان های خراسان با محور مدیریت عوارض جراحی با حضور جراحان و متخصصان رشته های مختلف پزشکی روز سه شنبه ۲۰ آذر ماه سال ۱۳۹۷ در مشهد آغاز شد.