قم- ایرنا - جلسه هماهنگی و برنامه‌ریزی برپایی آیین استقبال و تدفین شهیدان گمنام روز چهارشنبه درتالار شهید زین‌الدین فرمانداری قم برگزار و درآن باغ موزه انقلاب‌اسلامی،شهرک صنعتی شکوهیه، دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای، بوستان‌های شهریار و لاله به عنوان محل خاکسپاری این شهدا به تصویب رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار قم در این جلسه اظهار داشت: با توجه به اغتشاش‌های سال گذشته، اقبال مردم برای دفن پیکرهای شهیدان گمنام درمکان‌های مختلف از جمله بوستان‌ها بیشتر شده‌است.

عباس ذاکریان افزود: مکان‌هایی که در آن، یادمان‌های شهیدان استقرار یافته، موجب جبران بسیاری از کم‌کاری‌های فرهنگی، همچنین پاک‌سازی آسیب‌های اجتماعی شده‌است.

وی در ادامه سخنان خود، توجه به موضوع دسترسی عمومی به یادمان‌های شهیدان را حائز اهمیت ذکر کرد و گفت: باید نقشه جانمایی کل استان را برای تدفین شهیدان داشته باشیم تا در هر مناسبتی هر تعداد شهید برای قم مشخص شد، طبق اولویت دفن کنیم.

ذاکریان همچنین با تاکید بر توجه جدی به موضوع خاکسپاری شهیدان گمنام در مناطق روستایی یادآور شد: برخی روستاهای استان مانند جنت‌آباد با وجودی که شهیدان زیادی را تقدیم کرده‌اند ولی مزار هیچ شهیدی در آنها نیست، شهدای این روستاها را در شهر قم و یا در یکی از بقاع امام‌زادگان دفن شده‌اند.

فرماندار قم بیان داشت: در بازدیدهایی که از این روستاها داشتیم، یکی از نخستین درخواست‌های ساکنان، دفن شهیدان گمنام می‌باشد.

قم از پانزدهم آذرماه میهمان شهیدان گمنام است

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس قم نیز با اشاره به برگزاری آیین تشییع پیکرهای پاک و مطهر شهیدان گمنام همزمان با ایام فاطمیه گفت: همزمان با سراسر کشور در سال‌روز شهادت حضرت زهرا(س) در شهر قم نیز مراسم تدفین شهدای گمنام را از حرم مطهرحضرت معصومه‌(س) تا میدان جانبازان خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام علی لقمان‌پور همچنین با ذکر این مطلب که از پانزدهم آذرماه شهیدان گمنام در معراج شهدای باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان میهمان قمی‌ها خواهند بود اضافه کرد: مردم شهرستان‌های دیگر استان نیز از این پیکرهای مطهر میزبانی می‌کنند.

وی بیان داشت: قم برای دفن شهیدان گمنام ظرفیت‌های بالایی دارد، از این رو به بنیاد حفظ آثار کشور متعهد شده‌ایم تا یک سال آینده یادمان‌ها را احداث کنیم.

لقمان‌پور با اشاره به اینکه در برخی مناطق متراکم و وسیع مانند نیروگاه، مزار هیچ شهید گمنامی وجود ندارد ، گفت: اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان، مجتمع فرهنگی نور را برای دفن شهیدان گمنام پیشنهاد کرد این اقدام را انجام دادیم ولی در نقاط دیگر منطقه نیروگاه حتی یک شهید گمنام نیز دفن نشده‌است.

شرایط برای ایجاد یادمان شهدا در شهرک شکوهیه فراهم است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز با اشاره به وجود یک هزار و ۸۰۰ قرارداد در این شهرک که یک‌هزار و ۲۰۰ مورد آن منجر به بهره‌برداری واحد تولیدی شده است افزود: ۲ هزار هکتار توسعه این شهرک نیز در دستورکار قرار دارد.

روح‌الله ابراهیمی اضافه کرد: حدود ۴۰ هزار نفر در این شهرک اشتغال دارند، در مرکز این شهرک یک محدوده ۲ هکتاری است که مسجد و شبستان بزرگی در حال احداث است، در مجاورت آن پایگاه بسیج هم قرار دارد.

وی گفت: سال‌های قبل برای تدفین شهیدان گمنام در این شهرک صنعتی پیشنهاد داده‌ایم، اکنون شرایط مهیاست اگر جزئیات سازه‌ یادمان مشخص باشد، در مدت سه ماه آن را ساخته و تحویل می‌دهیم.

۸۰۰ محله در قم مزین به نام شهیدان است

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز قم نیز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از وظایف این سازمان عنوان کرد و افزود: اکنون بیش از ۸۰۰ کوچه و خیابان شهر قم مزین به نام و تصویر شهیدان است.

پیام جوادیان همچنین نصب تابلوهای ۶ ضلعی جدید برای معرفی بلوارها با تمثال شهیدان را مورد توجه قرار داد و گفت: سالانه بیش از ۵۰ دیوارنگاره با تصاویر شهیدان صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: امسال ۱۰ سردیس شهیدان در بلوارهای شهر قم نصب می‌شود، هدف ما این است که یاد و خاطره شیدان را همیشه زنده نگه داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شهیدان زنده هستند و باید منزلت آنها رعایت شود خاطرنشان کرد: شهرداری از دفن شهیدان گمنام در بوستان‌ها استقبال می‌کند به شرط اینکه مکان مورد نظر قابلیت لازم را داشته باشد.

جوادیان همچنین با اشاره به اینکه دفن شهیدان در بوستان‌ شهریار در منطقه نیروگاه و بوستان لاله در ورودی شهر قم مانعی ندارد گفت: این موضوع با دقت بیشتری بررسی شود.

رئیس ستاد کنگره ملی شهدای قم نیز با بیان اینکه در ایجاد یادمان‌های شهیدان، مهم‌ترین مساله نگهداری این ابنیه است گفت: طرح یادمان‌سازی در استان از یک فرآیند یک ساله به ۶ ماهه کاهش پیدا کند.