سنندج- ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت کردستان گفت: از زمان راه‌اندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و سخت درمان(صعب العلاج) در استان(اول دی سال ۱۴۰۱) تاکنون از سهم سازمان و این صندوق ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه درمانی به این بیماران پرداخت شده است.

انور اسماعیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون ۵۶ هزار و ۴۳۷ بیمار در استان عضو صندوق حمایت از بیماران خاص و سخت درمان(صعب العلاج) شده اند، که سال گذشته میزان مراجعه این افراد به مراکز درمانی ۳۲۲ هزار و ۸۲۸ مورد بوده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته برای این تعداد مراجعه به مراکز درمانی هزار میلیارد ریال برای بیماران هزینه شد، گفت: امسال نیز بار مراجعه این بیماران ۱۸۶ هزار و ۷۲۰ مورد با پرداخت هزینه درمانی هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بوده است.

مدیرکل بیمه سلامت کردستان با اشاره به اینکه در مجموع بیمه سلامت استان روزانه مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص هزینه می کند، یادآور شد: نوع بیماری‌هایی که زیرپوشش حمایت این صندوق قرار می گیرند از سوی وزارت بهداشت معرفی شده و بر اساس آخرین دستورالعمل ۱۰۷ بیماری زیر چتر این صندوق قرار خواهند گرفت.

صندوق حمایت از بیماران خاص و سخت درمان، پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی به وزارت بهداشت ابلاغ و این وزارتخانه نیز آن را به بیمه سلامت در استان‌ها ابلاغ کرد و هم اکنون این صندوق در استان کردستان فعال است.

بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج(سخت درمان) به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آن‌ها شرایط ویژه‌ای باید فراهم شود.

در واقع این بیماری‌ها درمان دائمی ندارد و فرد تا آخر عمر آن را با خود به همراه خواهد داشت، بیماری‌هایی با ویژگی فوق در کشورهای مختلف و حتی ایران با نام بیماری‌های نادر نیز شناخته می‌شود.

در استان کردستان بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که بیشترین تعداد آنان با بیش از ۶۰۰ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.