کرمان-ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به انتشار مطالبی در مورد حادثه روز ۶ آذر جاده رابُر و کشته‌شدن چهار نفر از همکاران شبکه بهداشت این شهرستان گفت: اظهارنظر درباره این مهم و همچنین دلایل تعداد بالای سرنشینان که ظاهراً بر اساس دستورالعمل نبوده است، نیاز به بررسی تخصصی توسط تیم بازرسی دانشگاه دارد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر وحیدرضا برهانی نژاد افزود: ضمن ابراز تأسف از این حادثه دردناک، حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ۹ مرکز بهداشت شهرستان را زیرپوشش دارد که در قالب مراکز جامع سلامت شهری، روستایی، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت و با صدها مأموریت کاری ماهانه توسط همکاران این حوزه، خدمت‌رسانی صورت می‌گیرد.
وی اظهارکرد: دراین‌بین روستاهای اصلی، روستاهای دیگر و مناطق سیاری توسط تیم سلامت به سرپرستی پزشک خانواده و در قالب ۱۰ گردشی خدمات سلامت را دریافت می‌کنند.
این مسئول افزود: بر اساس قرارداد پزشک خانواده که مورد تفاهم بیمه سلامت و وزارت بهداشت است، ارائه خدمات حمل‌ونقل برای تیم سلامت شامل پزشک، ماما و دارویار به‌منظور ده‌گردشی با خودروهای استیجاری با شرایطی از قبیل نوع خودرو (پژو یا سمند)، مدل‌بالا، دارای معاینه فنی به‌روز و... به‌منظور ایجاد شرایط ایمن، صورت می‌گیرد.
برهانی نژاد عنوان کرد: البته از سال جاری و باهمت وزارت بهداشت دولت مردمی، خرید خودروهای کمک دار و ایمن در دستور کار قرار گرفته، قراردادها منعقد شده و پس از تحویل کارخانه که تابع زمان‌بندی خاص است، به‌منظور ده گردشی در اختیار مراکز بهداشت قرار می‌گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: لیکن در خصوص نوع خودرو بایستی تابع مقررات دولتی باشیم و خرید خودروهای خارجی ممنوع است که متأسفانه در حادثه اخیر راننده طرف قرارداد که خودرو ایشان شرایط قرارداد را داشته است، بدون هماهنگی اقدام به جایگزینی خودرو فاقد شرایط کرده که مورد تأیید مرکز بهداشت نیست.

وی توضیح داد: همان گونه که ذکر شد ماهانه صدها مأموریت کاری در حوزه بهداشت صورت می‌گیرد که در این سال‌ها تعداد اتفاقات ناگوار و فوت همکاران بهداشت علی‌رغم حجم بالای مأموریت کاری نادر بوده و این در حالی است که فقط در آبان‌ماه گذشته تعداد چهارهزار و ۱۸۰ حادثه ترافیکی منجر به جرح یا فوت در استان رخ‌داده است که از این تعداد ۴۶ مورد با بیش از ۲ فوتی بوده و به‌طورکلی در ماه گذشته حدود ۱۰۷ نفر به دلیل تصادفات در استان کرمان فوت نموده‌اند.
برهانی نژاد تصریح کرد: این آمار بیانگر حجم بالای تصادفات و همت همه‌جانبه برای اقداماتی در راستای کاهش این موارد است.
وی گفت: حادثه روز دوشنبه ۶ آذرماه مصیبتی بزرگ برای دانشگاه علوم پزشکی بود و مجموعه دانشگاه از این اتفاق ناگوار و شوک ازدست‌دادن بهترین همکاران خود، عزادار است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: دانشگاه بر این نکته اهتمام دارد که ضمن تلاش بیش‌ازپیش برای ایجاد شرایط بهتر برای مأموریت همکاران خود، تمام سازمان‌های مسئول نیز بایستی با اقدامات مؤثرتر شرایطی ایجاد نمایند که از وقوع اتفاقات مشابه برای همه هم‌وطنان عزیز پیشگیری شود.
وی در پایان گفت: همکاران حوزه بهداشت بنا به وظیفه و همچنین پاسداشت زحمات همکاران ازدست‌رفته، متعهد می‌شوند که علی‌رغم خطرات بسیار، کماکان به ارائه خدمت در مناطق روستایی ادامه دهند تا مردم عزیز در دورافتاده‌ترین نقاط از خدمات سلامت بهره‌مند شوند و از مردم شریف و اصحاب رسانه نیز تقاضا داریم ما را در این مهم یاری رسانند.

به گزارش ایرنا در حادثه مذکور که کانیون میکسر روی پراید سقوط کرد چهار نفر در دم جان باختند و یک مجروح نیز به علت شدت صدمه جان خود را از دست داد.