به گزارش گروه سیاسی ایرنا، «محمدباقر قالیباف» در نشست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که بهمناسبت گرامیداشت مقام شهید آیتالله مدرس (ره) و با موضوع آشنایی با دستاوردهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، اظهار داشت: همه ما در این شورا یک کار جمعی انجام میدهیم تا مسائل کشور را حل کنیم و باید باعث ایجاد اتفاقهای جدیدی در افزایش مشارکت عمومی باشیم.
وی افزود: باید بدانیم در هر کاری که میکنیم، موفقیت و پیروزی از آن خداوند است و این وعده را به همگان داده که اگر در مسیر او حرکت کنند، بدون شک پیروزی قطعی با آنها خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث پاییز ۱۴۰۱ اظهار داشت: دشمنان ایران آبان و آذر سال گذشته میگفتند جمهوری اسلامی به زودی سقوط میکند و در رأس القای این تفکرات، آمریکا و اسرائیل قرار داشتند اما اکنون بنگرید که تا امسال چه اتفاقاتی در منطقه و جهان رخ داده و بیشک شهدا و ملت ما در جریان این حادثه پیروز واقعی بودند.
قالیباف ادامه داد: بسیاری از کشورها برای نتیجهبخش بودن توطئههای غرب علیه ایران و آسیب رساندن به جمهوری اسلامی در سال گذشته تلاش کردند اما دیدید که یک سال بعد، یعنی در تحولات اخیر غزه، وزیر خارجه آمریکا پس از عملیات طوفان الاقصی با حضور در سرزمینهای اشغالی فلسطین گفت که همزمان با ورود به تلآویو، فروپاشی را در ارکان اسرائیل دیدم در حالی که همه نظام رژیم صهیونیستی را آمریکا هدایت کرده است.
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در برخی زمینهها و موضوعات شرایط بسیار سختی داریم و فرصت خطا کردن نیست، تصریح کرد: ساختار مجلس با سایر دستگاهها متفاوت است اما در همان روزهای نخست شروع به کار مجلس یازدهم به همکارانم گفتم که باید در مجلس فهم مشترک در اولویتها داشته باشیم و برای کار خود برنامه داشته باشیم.
قالیباف با اشاره به نخستین مصاحبه تلویزیونی خود در مقام ریاست مجلس که مرداد ۱۳۹۹ انجام داد، گفت: در آن گفتوگو نقشه راه مجلس یازدهم برای رفع مشکلات زیرساختی قوانین مهم کشور را تشریح کردم و با وجود اینکه ساختار مجلس با سایر ارگانها متفاوت است اما با برسی وعدههای داده شده متوجه خواهید شد که این مجلس به بیش از ۸۰ درصد وعدههایی که به مردم داد تا مرداد سال جاری عمل کرده و مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.
رئیس قوه مقننه با اشاره به تقسیمبندی مسائل اقتصادی در دو بازه زمانی کوتاهمدت و بلند مدت، اظهار کرد: معیشت اولویت ما برای رسیدگی در بازه زمانی کوتاهمدت بود که شامل حوزههایی همچون خودرو، مسکن، سلامت، مناطق محروم و غیره میشود؛ برای مثال اکنون دهک پایین جامعه با مصوبه مجلس بهصورت رایگان تحتپوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند و دولت ظرف مدت ۳ ماه توانست ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحتپوشش بیمه قرار دهد و این همان هماهنگی در تصویب قانون و اجرای آن است.
وی همچنین با اشاره به قانون ساماندهی وضعیت خودرو و واردات خودرو عنوان کرد: بر اساس این قانون امکان واردات خودروهای سبک زیر ۵ سال سن و خودروهای سنگین زیر ۱۰ سال وجود دارد و تصویب آن در نهایت باعث شد رانت در این حوزه کاهش یابد و قیمت خودروهای داخلی تا ۲۵ درصد و برخی خودروهای خارجی حتی بیشتر از این میزان کاهش داشته باشد.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه در حوزه مسکن سه قانون کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به تصویب رسیده، اظهار کرد: قانونی که برای حل این مشکل در بلندمدت بود، ساخت مسکن به میزان یک میلیون مسکن در سال است و قانونی که برای حل این مشکل در میانمدت است، تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی بود که برای جلوگیری از احتکار مسکن صورت گرفت؛ چرا که برخی افراد منزل داشتند اما آن را به بازار عرضه نمی کردند تا قیمتها افزایش یابد. قانون دیگر که برای کوتاهمدت امیدواریم بتواند در موضوع مسکن مشکلات مردم را کاهش دهد، قانون مؤجر و مستأجر است که هم اکنون در مرحله نهایی قرار دارد.
رئیس نهاد قانونگذاری در ادامه با اشاره به تصویب قوانینی در حوزه دانشبنیان عنوان کرد: رهبری سال ۱۴۰۱ را بهعنوان سال «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری کردند و ما اردیبهشت همان سال قانون جهش تولید دانشبنیان را که دو سال روی آن کار دقیق و تخصصی انجام داده بودیم برای دولت فرستادیم و در پایان همان سال هم که شرکتهای دانشبنیان به محضر رهبر انقلاب رسیدند، میزان رشد این شرکتها با سالهای پیش از آن قابل مقایسه نبود؛ چرا که براساس قانون جهش تولید دانشبنیان در تسهیلات و سرمایهگذاری در صندوقها و حتی هویت آنها در حوزه بینالملل اتفاقات جدی و مهمی رخ داده بود.
قالیباف با اشاره به اقدامات تقنینی مجلس یازدهم در حوزه سلامت، دانشبنیان، مسکن، خودرو، کشاورزی، صنعت، امنیت غذایی و بانک مرکزی گفت: یکی از ناترازیها ما در حوزه پولی، مالی و بانکی بود که ما در این خصوص در قانون بانک مرکزی که بعد از ۵۰ سال اصلاح و در روزهای اخیر اجرایی شد، قانونگذاری کردیم؛ از سوی دیگر برنامه هفتم را با رویکرد جدی برای حل مشکلات کشور بررسی و تصویب کردیم و طرح بانکهای عامل نیز برای اصلاح و تحول در قوانین این حوزه در دستور کار است.
وی در ادامه با اشاره به مؤسسات بیحساب و کتابی که در کشور رشد کرده و ورشکسته شده بودند، افزود: این سؤال وجود دارد که چرا بانک مرکزی موضوع کفایت سرمایه را حل و فصل و مدیریت نکرد و چرا بحث گزیر که رسیدگی به شبکه بانکی و انحلال بانکهاست به درستی وجود نداشت و در آن خلاء داشتیم اما در قانون جدید، بانک مرکزی به همه این خلاءها رسیدگی کرده و آن را ساماندهی میکند؛ حتی رسیدگی قضایی به مسائل پولی و مالی با حضور قضات در دادگاههای بدوی و تجدیدنظر خود بانک مرکزی برگزار میشود و در استانها و شهرستانها نیز شعبه وجود دارد که باعث امنیت سرمایه شده و از سوداگری جلوگیری میکند که انشاءالله ثمرات این کارهای بزرگ به مردم عزیز خواهد رسید.
رئیس مجلس در ادامه با یادآوری این مطلب که در حوزه ساماندهی مالیات نیز اتفاقات بزرگی در کشور رخ داد و دولت با جدیت و با یک رویکرد اصولی پای کار آمد، اذعان داشت: حدود ۱۲ میلیون نفر مؤدیان حقیقی و حقوقی داریم و تاکنون ۹ میلیون نفر پوشه خود را در سامانه سازمان مالیاتی تکمیل کردهاند و از این تعداد حدود ۴ میلیون نفر بر اساس خوداظهاری خود مؤدیان و تبصره ماده ۱۰۰ مشمول مالیات صفر شدهاند و اصلاً هیچ مالیاتی پرداخت نکردهاند و ۲ میلیون نفر هم مالیاتی که در سال پرداخت میکنند کمتر از ۱۰ میلیون تومان است؛ یعنی ۶ میلیون نفر از ۹ میلیون مؤدی حقیقی و حقوقی مالیاتی یا هیچ رقمی پرداخت نمیکنند یا مالیات اندکی پرداخت کردهاند.
وی در همین زمینه تأکید کرد: این اتفاق بزرگ سبب شده تا صاحبان کسبوکارهای خُرد هیچ مالیاتی ندهند اما در عین حال با سامانهمحور شدن نظام مالیاتی، جلوی فرارهای مالیاتی گردن کلفتها گرفته شود و اشخاص حقیقی و حقوقی که گاهی با چند ده هزار میلیارد تومان تراکنش بانکی، حتی ۱۰ میلیارد تومان هم مالیات نمیدادند شناسایی شده و اکنون مالیات واقعی از آنها اخذ میشود که این موضوع سبب افزایش درآمد مالیاتی شده است.
قالیباف با اشاره به اهمیت اصلاح ساختار بودجه و اقدام مجلس یازدهم در این زمینه گفت: مجلس ماده ۱۸۲ آییننامه درباره رسیدگی به لایحه بودجه را اصلاح و اختیارات خود را محدود کرد؛ چرا که رهبری فرمودند کسری بودجه امّ الخبائث است و امسال برای نخستین بار بودجه را دو مرحلهای بررسی میکنیم؛ به این معنا که ابتدا دولت لایحه کلیات و تبصرههای بودجه ۱۴۰۳ را ارائه میدهد و اگر مجلس این اعداد را تصویب کرد به دولت باز میگردد و در لایحه دوم در واگذاری بودجه به دستگاهها عدد اصلی تغییر نمیکند و زمانی که لایحه دوم به مجلس می آید ما هم نمیتوانیم عدد اصلی و قطعی را کم و زیاد کنیم تا به این ترتیب یکی از اصلاحات ساختاری مهم در بررسی بودجه که نقش مهم در کنترل تورم دارد انجام شود.
وی این اصلاح را منجر به حل کسری بودجه دانست و گفت: پیش از این ممکن بود گاهی یک درآمد فرضی در یک بخش بودجه درنظر گرفته شود که تحقق پیدا نمیکرد اما هزینهای که برای این درآمد دیده شده بود، صد در صد هزینه میشد و همین باعث تورم بود؛ لذا دو مرحلهای شدن و اصلاح ساختار بودجه جلوی تورم، خلق پول و اتفاقاتی که باعث آن میشد را خواهد گرفت. این اصلاح مهم که در مجالس گذشته انجام نشده بود، در این مجلس با رأی بیش از دو سوم نمایندگان به نتیجه رسید.
رئیس مجلس در پایان گفت: قطعاً به وضع فعلی راضی نبوده و خجالت زده مردم هستیم اما خداوند میداند در انجام وظایف خود لحظهای درنگ و وقتکُشی نکرده و تا جایی که توانستیم حرف موافق و مخالف را شنیدیم و گوش شنوا داشتیم تا قوانین مؤثر تصویب کنیم. تردید نکنید که ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد و مشکلات اقتصادی کشور قابل حل است؛ به این شرط که افرادی که تلاش میکنند به سُنّتهای الهی و مردم ایمان داشته باشند و بدانند زمانی انقلابی هستند که کارآمدی دین در جامعه را به اثبات برسانند و سختی اقتصادی را از دوش مردم بردارند.