حمیدرضا محمدحسینی تختی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میزان رفت و آمد مسافران از بنادر شرق استان در هشتماهه امسال را ۲ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۲۱ نفر مسافر اعلام کرد و افزود: در این بازه زمانی ۱۲ هزار و ۶۹۰ مسافر در مسیر بینالمللی بندر شهید باهنر به بندر شارجه جابهجا شدند.
مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان توسعه گردشگری را لازمه پیشرفت اقتصاد دریامحور دانست و افزود: استفاده از ظرفیتهای موجود و نیز ارتقای این جایگاه شاخصه مهمی برای جذب گردشگران خارجی، ارزآوری و توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.
به گفته محمدحسینی تختی؛ در این بازه زمانی همچنین یک میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۸۲ نفر در مسیر دریایی بندر شهید حقانی به جزیره قشم و هرمز رفت و آمد کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: بندر شهید باهنر سومین بندر صادراتی کشور با موقعیت ممتاز جغرافیایی و دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیجفارس دارای قابلیت تجاری و مسافری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سفرهای بینالمللی دریایی از بندر شهید باهنر درحال حاضر فقط به مقصد شارجه امارات و از پایانه بندرلنگه نیز به مقصد دبی امارات انجام میشود و طول مدت سفر دریایی از بندرشهید باهنر به شارجه نیز بین ۶ تا ۱۲ ساعت در شرایط مطلوب آب و هوایی متغیر است.
بنادر شرق استان هرمزگان با دارا بودن جاذبهای تفریحی و گردشگری همه ساله پذیرای جمعیت زیادی از مسافران و گردشگرانی است که در مسیرهای دریایی این بنادر رفت و آمد میکنند.
در حال حاضر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر با بهرهگیری از ۲ بندر تجاری و مسافری در مرکز و پنج بندر تابعه در شرق هرمزگان، در حوزههای مسافری، تجارت و گردشگری دریایی فعالیت میکند.
با اصلاح و توسعه خدمات بندری هماکنون ۹۰ درصد میوه و تره بار نیز از استان هرمزگان توسط شناورهای فلزی و لندینگ کرافت و با استفاده از کانتینرهای یخچالی به کشورهای حوزه خیلجفارس صادر میشود.
این بندر همچنین ظرفیتهای لازم برای صادرات میوه و تره بار به عنوان بزرگترین پایانه صادراتی میوه و تره بار کشور، صادرات میعانات گازی به عنوان تنها پایانه صادرات میعانات گازی، خطوط منظم حمل و نقل دریایی کانتینر یخچالی به بنادر حاشیه خلیجفارس و وجود خطوط منظم جابه جایی مسافر به کشورهای حاشیه خلیجفارس را دارد.
نزدیکی به مراکز خرید، دارای بالاترین استانداردها در خصوص نگهداری، ایمن و امن کالاهای ورودی و خروجی در بندر، نزدیکی به جزایر قشم و هرمز، کمترین فاصله دریایی با بنادر مهم از جمله جبل علی، شارجه و دبی، نزدیکی به صنایع تولیدی و صنعتی، امکان پهلوگیری کشتیهای بزرگ با حداکثر آبخور ۱۱.۵ متر از ظرفیتها و مزیتهای بندرشهید باهنر است.
باتوجه به ظرفیتها و توانمندی بندر شهید باهنر از مهرماه سال ۱۳۹۵ خط مسافری بندرعباس به بندر خصب و همچنین خط تجاری بندر شهیدباهنر به بندر شناص عمان با حضور جمعی از مقامات ۲ کشور راهاندازی شد.
بنادر شرق هرمزگان شامل شهید باهنر، شهید حقانی، بندر هرمز، بندر تیاب، بندر سیریک و بندر جاسک جزو بنادر چند منظوره محسوب میشوند که هر یک در زمینه فعالیتهای تجاری و مسافرتهای بینالمللی و داخلی نقش راهبردی دارند.