به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حجتالاسلام« حبیب الله غفوری» روز شنبه در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان در بیت امام جمعه کرمانشاه، گفت: در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به جامعه ویژگی شهدا مانند بصیرت، دشمن شناسی، ولایت مداری، شجاعت و از خودگذشتگی، جهادگری و تلاش باید برجسته باشد.
وی گفت: شهدای ما در همه دوران انقلاب اسلامی همواره با دشمنان داخلی و نفوذی مواجهه بودند، اما این ویژگی دشمن شناسی، ولایت مداری و کار برای خدا و دین خدا انجام دادن آنها بود که کشور و نظام و انقلاب را در مقابل این همه دشمن رنگارنگ حفظ کرد.
حجت الاسلام غفوری در بخش دیگری از سخنان خود؛ بر مردمی سازی برنامه های فرهنگی بویژه برگزاری کنگره ملی شهدای استان تاکید کرد و افزود: این کنگره با توجه به نقش استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس و عملیات های متعدد در آن ، شمار زیاد شهدا شاخص بسیار با تاخیر برگزار شده و این عقب ماندگی باید با برگزاری هرچه باشکوه تر آن جبران شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه همچنین بر عدم غفلت از برگزاری یادواره شهدا روستاها، محلات و شهرها به بهانه کنگره ملی شهدا تاکید فراوان کرد و گفت: از اهالی روستاها، محلات، و نزدیکان شهیدان می توان اطلاعات دقیق و ذی قیمتی حتی برای هرچه بهتر برگزاری کنگره ملی شهدای استان استفاده کرد و عرصه و زمینه مشارکت بهتر مردم را برای این رویداد مهم استان فراهم نمود.
کنگره ملی شهدای کرمانشاه با تاخیر برگزار می شود
جانشین فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: کنگره ملی شهدا استان کرمانشاه که مقرر بود در اردیبهشت و یا خرداد سال آینده برگزار شود، بدلیل تاخیر در احداث مکان آن، به ۱۹ و ۲۰ مهرماه سال ۱۴۰۳؛ همزمان با سالروز سفر با خیر و برکت مقام معظم رهبری به کرمانشاه موکول شده است.
سردار «مسعود قنبری »در ادامه به طرح و مقدمات ۸۵۰ برنامه برای برگزاری این کنگره اشاره کرد و افزود: ۲۴ کمیته تخصصی مانند کمیته نیروهای مسلح، کمته تربیت بدنی، جوانان ، اطلاعات و آمار با توجه به تجربیات ارزشمند دیگر استان ها برای این کنگره طراحی و تعریف شده است.
وی در ادامه به تاثیر فیلم و تله فلیم بر مخاطبان انتقال فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و از استاندار کرمانشاه خواست برای ساخت فیلم و سریال از شجاعت و شهامت مردم و شهدای استان در دوران دفاع مقدس اعتبار ویژه ای اختصاص دهند.
جانشین فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) در پایان به بیش از سه هزار و ۵۰۰ دیدار و تکریم خانواده شهدا این نهاد در سال جاری در قالب طرح سپاس اشاره کرد و خواستار حل مشکلات و گرفتاری خانواده ها شهدا و ایثارگران شد، تا این طرح برای جامعه هدف تاثیری داشته باشد.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.