به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی روز شنبه در مراسم سالروز شهادت روحانی شهید میرزاکوچک خان جنگلی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی گیلان در تالار مرکزی رشت گفت: امروز جوانان و نوجوانان ما باید بیش از پیش با ابعاد شخصیتی این روحانی شهید آشنا شوند تا در زندگی خود از آن بهره بگیرند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به غنای فرهنگی و معنوی استان و با بیان اینکه میرزاکوچک خان جنگلی شخصیتی معنوی در تاریخ ایران اسلامی است ، اضافه کرد: بعد از شهادت سردار جنگل، تاریخ دست طاغوت بود و در این ارتباط تحریفاتی صورت گرفت اما امروز وظیفه داریم که این شهید روحانی را بصورت شایسته به نسل ها معرفی کنیم.
عباسی با تاکید بر ساخت فیلم های فاخر در ارتباط با ابعاد شخصیتی میرزاکوچک خان خاطر نشان کرد: چهره اسلامی و معنوی شهید میرزاکوچک خان جنگلی در قالب ساخت فیلم، انیمیشن و بیان قصه برای نسل جدید ارائه شود تا آنان بیش از پیش با شخصیت این شهید روحانی آشنا شوند.
استاندار گیلان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سردار جنگل مبنی براینکه منشا حرکت وی، صد درصد دینی و اعتقادی است،خاطر نشان کرد: مردمی بودن، خستگی ناپذیری، روحیه انقلابی، سازش ناپذیری، مقاومت، استکبار و استعمار ستیزی از جمله ویژگی های بارز میرزاکوچک خان است که باید برای کودکان، نوجوانان و جوانان بیان شود.
میرزاکوچک جنگلی صولت قدرتهای پوشالی را شکست
نماینده ولیفقیه در گیلان نیز در این مراسم با اشاره به نقش بیبدیل عالمان دین در تاریخ مبارزات ایران اسلامی اظهار کرد: میرزا کوچکخان جنگلی و آیت الله مدرس ۲ شخصیت روحانی و عالمی بودند که صولت قدرتهای پوشالی موجود در زمان خود را شکستند.
آیتالله رسول فلاحتی با بیان اینکه این شخصیتهای روحانی مبارز توانستند در برابر قدرتهای پوشالی تا بن دندان مسلح غرب و صهیونیست غاصب بایستند، اظهار کرد: بخش عظیمی از انقلاب اسلامی مدیون تلاش این ۲ شخصیت بزرگ تاریخ است.
وی با بیان اینکه عدهای نمیخواهند تا سردار جنگل را به عنوان شخصیتی روحانی معرفی کنند، اضافه کرد: ایشان طلبه، قهرمان، مجاهدی مردم دوست و پایبند به ارزشهای اخلاقی بود که باید زندگی و ویژگیهای شخصیتی این روحانی شهید به درستی تبیین شود.
نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت با اشاره به اعتقادات قوی و نورانی میرزاکوچک خان جنگلی و با گلایه از اینکه به ویژگیهای معنوی این شخصیت روحانی آنطور که باید توجه نمیشود، اظهار کرد: میرزاکوچک خان افکار و اعتقادات قوی و نورانی داشت؛ صفات اخلاقی و رفتاری سردار جنگل بیش از همه چیز بر دلدادگانش تاثیرگذار بود.
آیت الله فلاحتی با اشاره به عمر ۴۲ ساله سردار جنگل خاطر نشان کرد: این روحانی شهید در طول عمر خود دلداده دین، راه خدا و اهل بیت بود؛ این ویژگیها در کنار روحیه استکبار ستیزی و مبارزات میرزاکوچک خان باید برای نسلهای جدید بیان شود.
میرزا کوچک خان جنگلی از معدود قهرمانان انقلاب مشروطیت و نهضت جنگل است که با رشادت و شجاعت و جوانمردی به جنگ استبداد و استعمار رفت و در راه کسب آزادی و استقلال ایران عزیز و حفظ و حراست مرزهای وطن بزرگمان به شهادت رسید.
میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال ۱۲۹۸ هجری قمری در محله استادسرای رشت و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.
جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان، بعد از نهضت مشروطه خواهی، یکی از مردمیترین نهضت های محلی ایران است که خواستار قطع دست بیگانگان از کشور و استقلال و سربلندی ایران بود.
نهضت جنگل اگرچه نتوانست به آرمان های سیاسی خود دست یابد، ولی جنگلی های به جا مانده از این نهضت، منشأ جریان های فرهنگی مهمی در گیلان شدند.
میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمعآوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوههای تالش در برف و بوران اسیر و به شهادت رسید.
با شهادت میرزاکوچک خان در روز دوشنبه یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به کنگره بزرگداشت میرزاکوچک خان جنگلی در سال ۱۳۹۱ ، منشأ حرکت میرزا کوچک خان را یک منشأ صددرصد دینی و اعتقادی دانستند و تاکید کردند: ایشان یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی را در همان محدوده خاص خود - گیلان - ایجاد کرد.
آرامگاه میرزاکوچک خان جنگلی صبح شنبه همزمان با یکصد و دومین سالگرد شهادتش در سلیمانداراب رشت گلباران شد.
بیشتر بخوانید: