به گزارش خبرنگار ایرنا، تشکیل بسیج ورزشکاران توانسته انسجام و هم افزایی خوبی را به جامعه ورزشی کشور از جمله همدان ببخشد.
بدون شک پرداختن به ورزش با بهره مندی از روحیه جوانمردی و بسیجی ارزشمند است، چیزی که سازمان بسیج ورزشکاران در تلاش برای تبیین آن در بین جامعه ورزشی است.
در سال های اخیر از سوی سازمان بسیج ورزشکاران برنامه های فرهنگی متنوعی تدارک دیده و اجرا شده که به غنای رویدادهای ورزشی دیار هگمتانه افزوده است.
فعالیتهای گسترده حوزه بسیج ورزشکاران همدان به ویژه در سالی که مزین شد به کنکره هشت هزار شهید والامقام استان همدان، بهانهای شد تا با گفت و گویی با سرهنگ پاسدار "علیرضا احمدوند" رئیس بسیج ورزشکاران همدان داشته باشیم.
ایرنا: بسیج ورزشکاران با چه رویکردی فعالیت دارد؟
سرهنگ احمدوند: تقویت و توسعه ارزشهای اخلاقی و دینی در عرصههای ورزشی و مسابقات، مهمترین رویکرد مورد توجه بسیج ورزشکاران کشور و استان همدان است.
همچنین تقویت گزارههای اخلاقی در ورزش با نگاه به آموزههای دینی ازجمله مهمترین عوامل برای تربیت ورزشکاران نمونه و در تراز انقلاب اسلامی به شمار می رود که در همین راستا بسیج ورزشکاران همدان برنامههای گستردهای را در باشگاههای ورزشی استان همدان تدارک دیده است.
درحوزه ورزش، توجه به اخلاق بهترین راهکار برای نهادینه کردن ارزشهای دینی و انقلابی است تا ورزشکاران در کنار فعالیتهای بدنی نسبت به مفاهیم انسانی و اعتقادی نیز اهتمام بیشتری نشان دهند.
معتقدم با بهرهگیری از این راهبرد، بروز بیاخلاقی در عرصههای ورزشی استان کاهش مییابد و شرایط مناسبی برای نمایش همدلی و وحدت در میان ورزشکاران فراهم میشود که این موضوع یکی از مهمترین اهداف بسیج ورزشکاران بر اساس آموزههای اسلامی است.
ایرنا: بسیج ورزشکاران در جنگ نرم دشمنان نیز نقش آفرینی داشته است؟
سرهنگ احمدوند: ورزش از جمله مهمترین عرصههای مورد توجه دشمنان برای تهاجم فرهنگی است و آنان همواره تلاش میکنند محیطهای ورزشی را از ارزشهای دینی دور کنند به همین خاطر برنامههای بسیج ورزشکاران در این عرصه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
حضور نوجوانان و جوانان همدانی در عرصههای ورزشی بسیار قابلتوجه است و به همین دلیل سالمسازی حوزه ورزش از بیاخلاقیها و توسعه مباحث فرهنگی و معنوی در آن، راهکار مؤثری برای کاهش ناهنجاریها در استان است.
ایرنا: هم اکنون چه تعداد ورزشکار بسیجی سازمان یافته در همدان به فعالیت می پردازند؟
سرهنگ احمدوند: تاکنون بیش از ۱۲ هزار بسیجی ورزشکار در سطح استان همدان سازمان دهی شدهاند این افراد سالیانه در برنامههای ما که با رویکردهای فرهنگی، انقلابی، دینی و ارزشی و جهادی اجرا می شود حضور فعالانه دارند.
تاکنون بیش از ۱۲ هزار بسیجی ورزشکار در سطح استان همدان سازمان دهی شدهاند.ایرنا: چه برنامههایی در طول سال برگزار کردهاید؟
سرهنگ احمدوند: نام گذاری مسابقات ورزشی مزین به نام شهدا، اجرای طرح پهلوان پروری و تجلیل از قهرمانان بسیج ورزشکاران مهمترین برنامههای انجام شده این سازمان در سال جاری است.
تمام برنامههای امسال ذیل برنامههای کنگره شهدا برگزار شد و دبیری حوزه ورزشی برعهده دستگاه ورزش استان بود.
ایرنا: امسال در برگزاری یادوارههای شهدای ورزشکار نیز فعالیت داشتید؟
سرهنگ احمدوند: تمامی یادوارههای شهدا با محوریت سردار شهید شمسی پور شهید شاخص ورزش کشور برگزار شد؛ در شهرستانها و مرکز استان این یادوارهها را داشتیم که با استقبال چشمگیری نیز روبه رو شد.
ایرنا: برنامههای ورزشی نیز مزین به نام شهدا برگزار شد؟
سرهنگ احمدوند: تاکنون بیش از ۲۰ عنوان برنامه را در مسابقات قهرمانی کشور برگزار کردیم. تمامی برنامههای ورزشی پیوست فرهنگی داشتهاند و هدف ما شناسایی، معرفی و الگودهی شهدای ورزشکار استان برای همه قشرهای شرکت کننده در برنامهها بود. نامگذاری اماکن ورزشی به یاد شهدای ورزشکار نیز از دیگر برنامههای ما بود.
ایرنا: برنامههای شاخص امسال در حوزه بسیج ورزشکاران در چه حوزههایی بود؟
سرهنگ احمدوند: سرکشی از ۳۵ خانواده شهدای ورزشکار را در این مدت داشتهایم. غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا و شبهای خاطره نیز از دیگر برنامهها برجسته بود.
دوره آموزشی پهلوان پروری ویژه مربیان مدیران و باشگاه داران در راستای افزایش روحیه معنوی و بعد پهلوانی را نیز در تمامی شهرستانها برگزار کردیم که نزدیک به یک هزار نفر شرکت داشتند.
به تازگی نیز همایش پیاده روی خانوادگی هفته بسیج را برگزار کردیم و از قهرمانان شاخص بسیج ورزشکاران به ویژه حاضر در بازیهای آسیایی هانگژو تجلیل انجام شد.
ایرنا: از فعالیتهای جهادی بسیج ورزشکاران بیشتر توضیح بدهید؟
سرهنگ احمدوند: اردوهای جهادی را با یازده گروه جهادی همواره برقرار کردهایم. این گروهها با شناسایی نقاط کم برخوردار و نیازمند، در راستای اعزام اساتید توانمند برای آموزشهای فرهنگی ورزشی اقدام میکنند. همچنین اقلام ورزشی به نیازمندان هدیه میدهیم.
گروههای تربیتی صالحین در بسیج ورزشکاران نیز فعال است که مدیریت آنها به دست مدیران توانمند بسیجی بوده و برنامههای متنوعی را اجرایی کردهاند. ما در استان همدان ۱۵۰ حلقه تربیتی فعال داریم.
اردوهای جهادی را با یازده گروه جهادی همواره برقرار کردهایم. این گروهها با شناسایی نقاط کم برخوردار و نیازمند، در راستای اعزام اساتید توانمند جهت آموزشهای فرهنگی ورزشی اقدام میکنند. همچنین اقلام ورزشی به نیازمندان هدیه میدهیم.
ایرنا: فعالیت حوزه بسیج ورزشکاران در فضای مجازی چگونه است؟
سرهنگ احمدوند: بسیار عالی کار میکنیم. فضای مجازی بسیج ورزشکاران در قالب 11 پیام رسانه مجازی فعال است. چندین مورد رزمایش رسانهای با محوریت جهاد تبیین نیز داشته یم. گردان سایبری بسیجیان ورزشکار نیز در مواقع نیاز بکار گرفته میشوند.
ایرنا: در حوزههای فرهنگی چه برنامهای برای هیأتهای ورزشی دارید؟
تمامی هیأتهای ورزشی ملزم به تشکیل و فعالسازی کمیته فرهنگی هستند. در واقع همه برنامههای هیأتهای ورزشی باید پیوست فرهنگی داشته باشند. کمیتههای فرهنگی هیأتهای ورزشی مورد توجه ویژه هستند و در واقع نقش مهمی در تبیین اهداف بسیح ورزشکاران دارند.
ایرنا: گویا انتشار کتاب شهدای شاخص را در دستور کار دارید؟
سرهنگ احمدوند: همینطور است. انتشار آثار شهدای ورزشکاری در قالب کتاب و با حمایت کمیته تالیف کنگره شهدای را در دستور کار داریم. کتاب شهید شمسی پور به مرحله جاپ رسیده است. ۲۴ شهید شاخص در ورزش کشتی داریم که برای معرفی هرچه بهتر آنها نیز برنامههایی تدوین کردهایم.
ایرنا: در مجموع چند ورزشکار شهید شناسایی شدهاند؟
سرهنگ احمدوند: تاکنون بیش از ۷۰۰ شهید ورزشکار شناسایی شدهاند. همچنین مدارک حکم مربیگری و قهرمانیهای ۱۵۰ ورزشکار را در سامانه ثبت کرده یم.
ایرنا: تا پایان سال چه برنامههایی دارید؟
سرهنگ احمدوند: اردوی راهیان نور و چند برنامه ملی مذهبی را نیز در دستور کار داریم. آموزش مدیران در راستای آشنایی لازم در بهره مندی از فضای مجازی نیز از دیگر برنامه هاست. در هفته اخیر نیز حضور در برنامههای حمایت از مردم بیدفاع غزه را داشتهایم که با مشارکت گسترده جامعه بسیج ورزشکاران انجام شد.