به گزارش ایرنا، «رنده حیدر» از جمله این تحلیلگران است که در گزارشی تحلیلی امروز خود آورده است: پس از گذشت بیش از ۵۶ روز از آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه و بیش از یک هفته آتش بس و سپس با از سرگیری جنگ به نظر می رسد که معضل پیش روی ارتش اسرائیل و چند وجهی بودن آن، نمایان شده است. معضلی که در دو چیز خلاصه می شود: عدم امکان تحقق اهداف رژیم اسرائیل برای جنگ خود یعنی «خلاص شدن از جنبش حماس در زمینه نظامی و حکمرانی آن» و «نبود چشم انداز روشن اسرائیل برای روز بعد از جنگ و سخت بودن پایان دادن پیروزمندانه آن».
در طول روزهای آتش بس در طی فرآیند تبادل اسرا، دستاوردهای نظامی که ارتش رژیم صهیونیستی ادعا می کرد آنها را به دست آورده، از بین رفت و یک واقعیت غیر قابل ابهام آشکار شد و آن اینکه ارتش رژیم اسرائیل به رغم قتل عام و کوچاندن مردم غزه در تحقق اهداف اساسی خود یعنی از بین بردن کامل حماس موفق نشد. نبردهای کنونی در منطقه جبالیا، منطقه زیتون و الشجاعیه در شرق شهر غزه و خود شهر غزه جایی که دو اسیر صهیونیست اخیرا به صلیب سرخ تحویل داده شدند، ناکامی ارتش رژیم اسرائیل در تحقق اهداف خود را نشان می دهد.
در این گزارش تحلیلی که در پایگاه العربی الجدید منتشر شده، آمده است: در واقع، زمانی که رهبران رژیم اسرائیل جنگ علیه ساکنان غزه را به راه انداختند، انگیزه آنها دو موضوع اساسی بود که هیچ ربطی به تفکرات نظامی نداشت. انگیزه آنها «انتقام و بازگرداندن آبروی اسرائیلیهایی که تحقیر شدهاند» و «انتقام از حماس و مردم غزه به طور کلی» بود. به این ترتیب، آنها احساس اکثریت صهیونیستها را بیان کردند که احساس می کردند آنچه در هفتم اکتبر (15 مهرماه و آغاز عملیات طوفان الاقصی) اتفاق افتاد سیلی بر صورت کسانی بود که باور داشتند اسرائیل ارتشی شکست ناپذیر دارد و قوی ترین ارتش در منطقه و صاحب مهمترین صنایع پیشرفته و پیشگام در نوآوری است.
رزمندگان حماس در هفتم اکتبر نه تنها موفق شدند به بزرگترین پیشرفت نظامی، امنیتی و اطلاعاتی در سیستم نظامی رژیم صهیونیستی دست پیدا کنند بلکه اعتماد به نفس صهیونیستها را از بین برد. صهیونیست ها در سالهای گذشته در باد غرور برتری نسبت به ساکنان غزه، زورگویی و اعتقاد به اینکه نسبت به آنها اختلاف طبقاتی دارند و می توانند در کمال رفاه و پیشرفت به زندگی عادی خود ادامه دهند؛ در حالی که چند کیلومتر آن طرف تر از آنها، بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار میلیون فلسطینی در زندان بزرگی به نام نوار غزه در محاصره باشند، زندگی می کردند.
این تحلیلگر با اشاره به اینکه در ابتدا بازگرداندن اسیران صهیونیست در برنامه های اعلام شده از سوی نتانیاهو وجود نداشت و پس از پیوستن «بنی گانتس» وزیر جنگ پیشین به کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به آن اضافه شد و در هفته اول جنگ، موضوع اسران صهیونیست در دیدگاه صهیونیستها در اولویت قرار نداشت، افزود: بیشتر اسرائیلیها، به رغم همدردی با خانوادههای اسیران و حمایت فزاینده از جنبش آنها، نمیخواستند موضوع اسیران بهانه ای برای دستیابی به هدف اولیه جنگ شود و در طول دوره تمدید آتش بس و تبادل اسرا، این ترس در بین صهیونیستها وجود داشت که این امر منجر به آتش بس دائمی که وضعیت را بدون حل و فصل نظامی و بدون پیروزی رها کند، شود. با همه اینها، پیش بینی می شد که ارتش رژیم اسرائیل حملات خود علیه نوار غزه از سر بگیرد زیرا این ماموریت تاکنون، موفقیت آمیز نبوده است.
وی افزود: به رغم این، امروز بازگشت به جنگ با گذشته تفاوت می کند. این بدان معناست که ارتش رژیم اسرائیل مجبور خواهد شد عملیات محدود و متمرکزی را در جنوب نوار غزه جایی که بیش از صد اسیر صهیونیست در آنجا هستند، انجام دهد و این یک عملیات دشوار، پیچیده و پر ریسک خواهد بود، زیرا چگونه ماشین نظامی ویرانگر رژیم اسرائیل می تواند علیه اهداف نظامی نامرئی در منطقه ای که پرتراکم ترین جمعیت جهان است، عمل کند؟
این تحلیلگر گفت: شرایط کنونی نشان می دهد که به رغم تمامی اظهارات رسمی مبنی بر نابودی حماس، به نظر می رسد رژیم اسرائیل در حال بازتعریف دقیق تر و واضح تر هدف خود با توجه به درس های نبرد در شمال نوار غزه است. به نظر می رسد که در نزد رژیم اسرائیل یک اعتقاد ضمنی وجود دارد که بصورت علنی در مورد آن صحبت نمی شود و آن اینکه از بین بردن شاخه نظامی جنبش حماس چیزی نیست که در آینده قابل پیش بینی باشد و باید به دنبال راه حل دیگری مانند ایده خروج رهبران و رزمندگان حماس از نوار غزه بود؛ همانطور که برای سازمان آزادیبخش فلسطین در بیروت پس از حمله اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۸۲ اتفاق افتاد. اما وقوع چنین امری غیرممکن به نظر می رسد زیرا اولاً حماس بخشی از بافت جامعه غزه و بخشی از آن است و مانند وضعیت سازمان آزادیبخش در لبنان نیست. علاوه بر این، بسیار سخت است که یک کشور عربی در سایه نبرد کنونی رزمندگان حماس با ارتش رژیم صهیونیستی و جانفشانی های عظیم ساکنان نوار غزه و جنگ نسل کُشی که در معرض آن قرار گرفته اند، راضی شود که در زمین تل آویو بازی کرده و انتقال آنها به خاک خود را قبول کند.
وی در پایان نوشت: در مقابل این وضعیت، پیشنهادی از سوی حماس مبنی بر اعلام آمادگی برای آزادی همه اسیران صهیونیست در ازای آزادی تمامی اسرای فلسطینی و آتش بس کامل و عقب نشینی ارتش رژیم اسرائیل از شمال نوار غزه وجود دارد و این، برای رژیم اسرائیل اعتراف به شکست است. نبرد در جنوب نوار غزه برای ارتش رژیم صهیونیستی آسان نیست و به احتمال زیاد، به رژیم اسرائیل اجازه داده نخواهد شد که به تصویری از پیروزی که غیرممکن به نظر می رسد، دست یابد.