ایلام - ایرنا - ارتقاء و بهسازی کشتارگاه دام مهران تجربه ای موفق در زمینه حمایت دولت از بخش خصوصی است، در حال حاضر محصولات این کشتارگاه به خارج از استان ایلام نیز ارسال می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان ایلام در غرب ایران دارای ظرفیت های بی شماری در حوزه دام و دامپروری است که بزرگترین مشکل این استان نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بخش است.

استان ایلام در حالی دارای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین است که نبود کشتارگاه های صنعتی یکی از معضلات اصلی بر سر راه توسعه دامپروری در استان به شمار می رود.

کشتارگاه صنعتی دام ایلام به عنوان تنها کشتارگاه صنعتی دام استان سال هاست به دلیل مشکلات زیاد تعطیل شده و امروزه بیماری های مشترک بین انسان و دام در نبود کشتارگاه صنعتی دام در استان افزایش یافته است.

آمارها نشان می دهد از ۲۲ نقطه شهری در ایلام فقط ۱۰ نقطه دارای کشتارگاه هستند که زیر نظر شهرداری های استان اداره می شوند که متاسفانه این کشتارگاه به دلیل سنتی بودن و قدمت بالای تجهیزات کارایی لازم را ندارند.

اما با حمایت های دامپزشکی استان طی سال گذشته و امسال یکی از کشتارگاه های سنتی دام استان که به تازگی به بخش خصوصی واگذار شده، تجربه ای موفق از حمایت های دولت سیزدهم از بخش خصوصی از واحدهای کشتارگاهی استان است.

هفته ای ۵۱۵ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه مهران ذبح می‌شود

مدیر اجرایی و بازرگانی کشتارگاه دام مهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ارتقای کشتارگاه دام مهران با نگاه ویژه دامپزشکی استان ایلام، افزود: هم اکنون هفته ای ۵۱۵ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه ذبح می‌شود.

مصطفی حمزه‌ای اظهار کرد: چند ماهی است که کشتارگاه سنتی دام مهران به صنعتی ارتقاء یافته و الان این کشتارگاه یک واحد استاندارد با تجهیزات به روز است.

وی با اشاره به اینکه در مدت کمی با همکاری و تعامل بسیار خوب دامپزشکی تمامی مجوزهای لازم برای فعالیت و ارتقای کشتارگاه اخذ شده است، تصریح کرد: در فاز اول علاوه بر بهسازی تجهیزات، یک واحد بسته بندی نیز در کشتارگاه دام مهران راه اندازی شده و محصولات تولیدی به اسم"ایلام پروتئین" روانه بازارهای مصرف در داخل استان و حتی از خارج از استان شده است.

مدیر اجرایی و بازرگانی کشتارگاه دام مهران بیان کرد: تولیدات این کشتارگاه با استقبال بسیار خوبی از طرف مردم مواجه شده به طوری که باعث کاهش ۲۵ درصدی قیمت گوشت دام سنگین و ۱۰ درصدی گوشت دام سبک در شهرستان مهران شده است.

وی با اشاره به اینکه هفته‌ای ۵۱۵ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه دام مهران ذبح می‌شود، افزود: این کشتارگاه ظرفیت کشتار روزانه ۷۰۰ راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین دارد.

حمزه‌ای اضافه کرد: تمامی تولیدات این کشتارگاه با نظارت بهداشتی و استانداردهای روز تولید می‌شود، برنامه ما این است در فاز دوم یک واحد فرآوری سوسیس و کالباس در کنار این کشتارگاه راه اندازی شود.

وی با اشاره به اینکه استان ایلام ظرفیت‌های بی نظیری در حوزه دام و دامپروری دارد، افزود: به توسعه کشتارگاه و محصولات تولیدی استاندارد و صادرات آنها از طریق مرز مهران به عراق نگاه ویژه و برنامه ریزی انجام شده است.

حمزه‌ای با تقدیر از حمایت‌های مسئولان استان به خصوص دامپزشکی و جهاد کشاورزی، افزود: از مسئولان ارشد استان انتظار است بخش خصوصی را برای توسعه فعالیت‌های کشتارگاهی در مهران یاری کنند.

برنامه توسعه فازهای توسعه ای کشتارگاه دام مهران

مدیرعامل اقلیم گستر اندوز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این شرکت با مدیریت بومی برای توسعه کشتارگاه دام مهران پای کار آمده است.

داود اندوز یادآور شد: در فاز اول تاکنون ۶۰ میلیارد ریال از طرف بخش خصوصی سرمایه گذاری شده، در فازهای بعدی تا ۵۰۰ میلیارد ریال قرار است در این واحد کشتارگاهی سرمایه گذاری شود.

وی بیان کرد: با توجه به تجهیزات و حل بسیاری از مشکلات کشتارگاهی می‌توان گفت این کشتارگاه الان یک کشتارگاه سطح ۲ است که نه تنها در استان بلکه در کشور بی نظیر است.

داوداندوز گفت: برای فاز دوم توسعه کشتارگاه مهران و ایجاد واحدهای فرآوری نیازمند ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات هستیم.

مدیرعامل اقلیم گستر اندوز از حمایت های مسئولان استانی در راستای بهسازی و نوسازی تجهیزات کشتارگاه دام مهران تقدیر و تشکر کرد.

ارتقای کشتارگاه دام مهران توسط بخش خصوصی

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از ارتقای کشتارگاه دام مهران توسط بخش خصوصی با حمایت‌های دامپزشکی استان خبر داد.

محمدحسین ابراهیم‌پور در خصوص بهسازی و ارتقای کشتارگاه دام شهر مهران اظهار کرد: در پی درخواست بخش خصوصی به شهرداری مهران ارتقا و بهسازی این کشتارگاه در سال ۱۴۰۰ کلید خود.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ فرمانداری مهران و شهرداری در خصوص واگذاری کشتارگاه به بخش خصوصی و نحوه اجاره آن از اداره دامپزشکی شهرستان مهران استعلام گرفتند.

وی گفت: با مکاتبات اداره دامپزشکی شهرستان مهران در این خصوص نهایتاً منجر به مطرح نمودن موضوع در کارگروه ساماندهی کشتارگاه شهرستان مهران با حضور کارشناس نظارت اداره کل دامپزشکی در محل فرمانداری مهران شد.

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی ایلام ادامه داد: مشکلات و نواقص بهداشتی کشتارگاه شهر مهران توسط کارشناسان اداره دامپزشکی احصاء و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت و سرمایه گذار متعهد به پیاده سازی و بهسازی کشتارگاه دام مطابق الگو های دامپزشکی شد.

ابراهیم پور بیان کرد: در فاز اول سردخانه بالای صفر درجه، زیر صفر درجه، تونل انجماد، اصلاح سالن کشتار، جایگاه نگهداری دام، ایجاد سپتیک مناسب و بکارگیری مسئول فنی بهداشتی و …انجام و در تیر ماه سال ۱۴۰۲ با نگاه مثبت دامپزشکی استان، بخش خصوصی اجازه فعالیت دریافت کرد.

وی بیان کرد: تا کنون در زمینه کشتار و بسته بندی گوشت قرمز فعالیت دارد و حتی در بازار شهر ایلام با توجه به تعطیلی کشتارگاه صنعتی فعالیت نموده و کشتار برخی از مراکز عرضه شهر ایلام را پوشش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، ارتقای کشتارگاه مهران نمونه موفقی از حمایت های دولت سیزدهم از بخش خصوصی به خصوص در عرصه تولید گوشت قرمز به عنوان یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی در استان است.

بدون شک حمایت های دولت برای فازهای بعدی این کشتارگاه می تواند نویدبخش روزهای روشنی برای تولید فرآورده های دامی استاندارد و صادرات به کشور عراق از طریق مرز مهران باشد.

علاوه بر همه این موارد، امروزه کشتار غیرمجاز در حاشیه شهرهای استان ایلام به دلیل نبود کشتارگاه های استاندارد باعث افزایش بیماری های مشترک در استان شده که توسعه این کشتارگاه ها در واقع کمکی برای ارتقاطی بهداشت و سلامت گوشت مصرفی مردم است.