به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی شریفی نماینده مجری اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آموزش شرکت آب منطقهای فارس روز شنبه در این نشست توضیحاتی در خصوص طرح احیا و تعادل بخشی و پروژههای پانزده گانه این طرح از جمله پروژه اطلاعرسانی، فرهنگسازی و آموزش ارائه داد و بر لزوم آموزش و فرهنگسازی در جهت بهرهبرداری و مصرف بهینه از منابع آب، پیشگیری از اضافه برداشت منابع آب زیرزمینی و نصب کنتور حجمی بر روی تمام چاهها تاکید کرد.
وی گفت: بدون شک نهادینه شدن فرهنگ صرفهجویی با کاهش میزان برداشت غیرمجاز، نوعی دامنه امن و پایدار برای دسترسی به این منابع آبی فراهم میکند و ما را از گزند بیآبی و مشکلات ناشی از آن در امان میدارد.
مجری پروژه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آموزش شرکت آب منطقهای فارس افزود: تنشهای آبی از چالشهای بزرگ کشورهای کم بارش همچون ایران است، که باید با کاهش سرانه مصرف و مدیریت بهینه، اثرات سوء آن را کاهش داد، آموزش و فرهنگسازی این مهم، از الزاماتی است، که باید در دستور کار قرار گیرد.
شریفی در خصوص اهمیت اجرای طرح تعادلیخشی و اهمیت پروژه اطلاعرسانی آموزش و فرهنگسازی از معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی فارس خواستار همکاری در جهت رسیدن به اهداف پروژه شد.
محمد رضا احمدی نماینده مجری طرح احیا و تعادلبخشی نیز در این نشست گفت: با توجه به تجارب سازمان جهاد کشاورزی درحوزه مدیریت ترویج، همکاری همه جانبه از کارشناسان و مدیران این مورد انتظار است.
وی ادامه داد: رُشد جمعیت و افزایش تقاضا برای اجرای طرحهای توسعه در کشور، برنامههای مدیریت منابع آب کشور تا حدودی اصلاح و این بار تلاش شد تا به جای سیاستهای عرضه نامحدود آب، موضوع مدیریت مصرف منابع آب در دستورکار وزارت نیرو قرار بگیرد.
حمید دبیری معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس هم با اشاره به اینکه نیاز به حفاظت از منابع آب و جلوگیری از اضافه برداشتها امری بدیهی است که باید انجام شود افزود: ما آماده هرگونه همکاری در این رابطه هستیم و در برنامههای اجرایی که در این خصوص از طرف شرکت آب منطقهای فارس پیشنهاد شود مشارکت خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به تجربیات سازمان جهاد کشاورزی فارس فرهنگسازی در هر زمینهای نیازمند آموزش، اجرای دقیق قانون و در موارد لازم ایجاد محدودیت است و این کار در صورت استمرار نتیجه بخش خواهد بود.
معصومه مؤیدی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: پذیرش موضوعات جدید توسط افراد به سهولت صورت نمیگیرد و نیاز به استمرار و تلاش دارد، ادارات مختلفی در بخش ترویج وجود دارند که در سطوح متفاوت مشغول به فعالیتهای آموزشی و ترویجی بوده و برای تحقق این امر مهم از پتانسیل بخش خصوصی هم استفاده میشود.
مویدی ادامه داد : طرح جدیدی با نام افزایش نفوذ دانش در سال جاری در حال انجام است و با تبادل یک تفاهمنامه با شرکت آب منطقهای میتوانیم نهایت همکاری را با این شرکت داشته باشیم.
در این جلسه مصوباتی در زمینه همافزایی هر ۲دستگاه اجرایی مورد تأیید قرار گرفت.