به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه انگلیسی گاردین در روایت خود به خشونتی که در مقابل دیدگان جهانیان علیه فلسطینیها در حال انجام است، پرداخته و نوشت: نگرانی از نسلکشی که در غزه رخ میدهد و (رژیم) اسرائیل در حال پاکسازی خانوادهها، محلههای فلسطینی و حتی جلوگیری از معیشت آنها و انواع دیگری از خشونتها است که فلسطینیها از روز نکبت در سال ۱۹۴۸ این ظلمها را تجربه میکنند، اما ظاهرا جهان کلا آنها را نادیده گرفته و به ندرت درباره آن اظهارنظر میشود.
این روزنامه افزود: به نظر میرسد خشونت در کرانه باختری همیشه در طبقهبندی دوم قرار داشته است و مهم نیست این خشونتها تا چهاندازه شدید است. اما در هفتههای اخیر شاهد تشدید اوضاع در کرانه باختری از سوی (رژیم) اسرائیل هستیم. بهنظر میرسد که سیاستمداران تصمیم گرفته اند در حالی که همه چشم ها به غزه دوخته شده، نسبت به تحولات کرانه باختری بیاعتنا باشند. اما نگاهی به کرانه باختری بیندازید و در آنجا اقدامات یک رژیم تمامیتخواه را مشاهده میکنید که بدون هیچ اتهامی فلسطینیها را بازداشت، زندانیان را شکنجه و آزادیهای اقتصادی و فیزیکی را برای تحکیم سلطه شهرکنشینها را محدود میکند.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، در هفت هفته بعد از ۷ اکتبر (۱۵ مهر)، نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینان ۲۲۱ فلسطینی را در کرانه باختری به شهادت رساندند که این آمار بیش از مجموع شهدای سال ۲۰۲۲ است. این افراد شامل افرادی مانند آدام الغول کودک هشت ساله و بازل ابوالوفا، ۱۵ ساله، از اردوگاه پناهندگان جنین میشود. ۲ هزار و ۹۵۵ نفر دیگر نیز مجروح شده اند. یورش به اردوگاهها، روستاها و شهرکهای آوارگان فلسطینی حتی بیشتر نیز شده است – و حتی امروزه در روز روشن انجام میشود. از هواپیماهای بدون سرنشین و تک تیراندازها برای هدف قرار دادن جوانانی که سنگ پرتاب میکنند، تماشاچیان و هر کسی که اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی را به چالش می کشد، استفاده می شود.
تیم های پزشکی در کرانه باختری نیز از مداوای مجروحان ما منع شدهاند. سازمان جهانی بهداشت ۲۲۹ حمله به امدادگران مراقبتهای بهداشتی را بین ۷ اکتبر تا ۲۸ نوامبر گزارش کرده است که بیشتر آنها در جریان حملات صورت گرفته است. این موارد شامل ممانعت از حرکت آمبولانسها، بازداشت و استفاده از قوه قهریه علیه پرسنل مراقبتهای بهداشتی و انجام جستجوهای نظامی نیز می شود.
سطح ویرانیها نشان میدهد که اهداف رژیم اسرائیل در طول این جنگ بسیار فراتر از اعمال «نکبت دوم» در غزه است. اردوگاه آوارگان «بالاتا/Balata» در ۱۸ نوامبر هدف حمله هوایی قرار گرفت و خودروهای زرهی و بولدوزرهای صهیونیستی به خیابانهای تنگ و باریک آن حمله کردند و خسارات سنگینی به جادهها و زیرساختهای ضروری وارد کردند. این یک تاکتیک تثبیت شده این رژیم است که بهدنبال تخریب بافت زندگی روزمره است. در اوایل سال جاری در اردوگاه جنین، رژیم صهیونیستی لولههای آب را منهدم کرد، برق را قطع کرد، به جادهها آسیب رساند و ماشینها را خراب کرد.
ما از تجربه های قبلی میدانیم که بعد از این یورشها چه اتفاقی میافتد: کمپینهای گسترده بازداشتها. گزارش کمیسیون امور زندانیان تشکیلات خودگردان فلسطین نشان میدهد که رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر تاکنون، نزدیک به ۳ هزار و سیصد فلسطینی را دستگیر کرده است. احکام صادره شش ماهه براین افراد قابل تمدید است و بدون محاکمه یا اتهام صادر میشود. این دستگیریها وحشیانه هستند. سربازان صهیونیست، اسرای فلسطینی را مورد ضربو شتم قرار داده و اموال آنها را تخریب میکنند. رژیم صهیونیستی قانون ضدتروریسم خود را اصلاح کرده است تا پیگرد حسابهای کاربری غیرقابل قبول در رسانههای اجتماعی را جرم انگاری کند.
گاردین در بخشی از گزارش خود نوشت: درحالی که شکنجه نظاممند مدتهاست در نظام زندانهای صهیونیستی ثبت شده است، به نظر میرسد اوضاع وخیمتر شده است. این رژیم سرکوب کامل اسرای فلسطینی را آغاز کرده که شامل قطع ارتباط آنها با جهان خارج است. طبق گزارش وکلای بازدیدکننده از زندانها و گزارشهای زندانیانی که به تازگی آزاد شده اند، عفو بینالملل در مورد زندانیانی که برهنه و با چشمبند نگهداری میشوند و مجبور میشوند سر خود را پایین نگه داشته یا آهنگهای صهیونیستی بخوانند، هشدار داده است. از ۷ اکتبر، ۶ زندانی سیاسی فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی جان باخته اند. این خشونت را فقط میتوان مجازات دسته جمعی اسرای فلسطینی دانست.
بهرغم آنکه برخی از اسرای فلسطینی به عنوان بخشی از معامله آزادی اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی آزاد شدند، این رژیم تعداد بیشتری از آنها را دستگیر کرده است: طبق گزارش باشگاه اسرای فلسطینی، با آزادی ۱۶۹ کودک و ۷۱ زن، ۲۶۰ فلسطینی دیگر از جمله یک نوجوان ۱۲ ساله دستگیر شدند.
در عین حال، در حالی که جمعیت برای استقبال از زندانیان آزاد شده تجمع کرده اند، نیروهای صهیونیستی نارنجک های شوکر، گلوله و گاز اشک آور شلیک می کنند. در این حملات یاسین الاسمر و فادی بادران کشته و ده ها تن دیگر زخمی شدند. رژیم اسرائیل حتی احساسات فلسطینی ها را در داخل خانههای شان به چالش میکشد، جشنهای زندانیان آزاد شده را ممنوع میکند و به خانههای آنها حمله میکند.
گاردین در ادامه روایت خود از اقدامات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری افزود: این خشونت اقتصادی هم هست. رژیم اسرائیل درآمد مالیاتی موجود در اختیار تشکیلات خودگردان فلسطین را کاهش داده و مجوز کار فلسطینیهایی را که قبلاً در شهرکهای صهیونیستی کار میکردند، لغو کرده است. بسیاری از کشاورزان فلسطینی به دلیل خشونت های شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست قادر به برداشت درختان زیتون خود نبوده اند و این امر منبع اصلی درآمد ۸۰ تا ۱۰۰ هزار خانواده فلسطینی را به خطر اندااخته است. محدودیت های رفت و آمد بین شهرها و روستاهای کرانه باختری همچنان ادامه دارد، در حالی که شهرک نشینان خودروهای فلسطینی ها را در جاده های اصلی مورد حمله قرار می دهند. برخی مکانها کاملا بسته هستند، مانند «حواره/ Huwara» کاملا بسته هستند و به شهر ارواح تبدیل شده است و ساکنان آن برای عبور از خیابان اصلی نیاز به مجوز نظامی دارند.
هنگامی که خشونت در غزه متوقف شود و فلسطین دوباره از صدر اخبار خارج شود، این خشونت – که به طور روزانه در این کشور نهفته است - ادامه خواهد داشت و احتمالا تشدید خواهد شد. جهان همان کاری را که برای چندین دهه انجام داده است، تکرار خواهد کرد و به نادیده گرفتن آگاهانه اشغالگری و محاصره رژیم صهیونیستی باز خواهد گشت. به همین دلیل است که فلسطینی ها به طور فزاینده ای تلاش های خود را برای مقاومت در برابر ریشه اصلی این خشونت یعنی استعمار شهرک نشینان - به عنوان ابزاری برای آزادی متمرکز کرده اند.